«Μυστικός δείπνος» Ελλήνων επιχειρηματιών και Σόρος στο Μανχάταν

«

Ο διεθνής επενδυτής Στέλιος Ζαββός διοργάνωσε «κλειστό» δείπνο σε μία από πιο γνωστές λέσχες του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη και διήρκεσε περίπου τρεις ώρες με συμμετοχή 45 παραγόντων της διεθνούς οικονομίας και πολιτικής, πρόεδροι επενδυτικών οίκων, οικονομολόγοι παγκοσμίου κύρους και φυσικά δεν έλειπε και … ο Σόρος!

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν στα πλαίσια της παγκοσμιοποιημένης αγοράς η αμφίδρομη σχέση ανάμεσα στις οξυμένες γεωπολιτικές κρίσεις και σαφώς δεν έλειψε και η κρίση στην Ουκρανία, πάνω στην οποία απεικονίστηκε η διάσταση των ακολουθούμενων πολιτικών ανάμεσα στους μείζονες γεωπολιτικούς εταίρους που διαμορφώνουν τις εκεί εξελίξεις.

Χαρακτηριστική φωτογραφία από το κλειστό δείπνο: (από αριστερά) ο επενδυτής John Paulson, ο πρεσβευτής Martin Indyk, ο chairman Paul Volcker, o οικοδεσπότης Στέλιος Ζαββός, o George Soros και ο στρατηγός Wesley Clark.
Χαρακτηριστική φωτογραφία από το κλειστό δείπνο: (από αριστερά) ο επενδυτής John Paulson, ο πρεσβευτής Martin Indyk, ο chairman Paul Volcker, o οικοδεσπότης Στέλιος Ζαββός, o George Soros και ο στρατηγός Wesley Clark.

Τις θέσεις των ΗΠΑ εξέφρασε ο Wesley Clark, πρώην αρχιστράτηγος, επικεφαλής των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, ενώ την πολιτική της Ρωσίας υποστήριξε ο κορυφαίος διπλωμάτης, αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, πρεσβευτής Vitaly Churkin.

Για το Μεσανατολικό και τις νευραλγικές επιπτώσεις της στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου μίλησε ο υπουργός της κυνέρνησης Ομπάμα, Robert Hormats, και ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου για την επίλυση του Μεσανατολικού, πρεσβευτής Martin Indyk.

Γα την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, μίλησε ο Paul Volcker, κεντρικός τραπεζίτης, πρώην πρόεδρος της Fed των ΗΠΑ και προέδρος των οικονομικών συμβούλων του προέδρου Ομπάμα και τακτικό μέλος της Μπίλντερμπεργκ.

Ωστόσο στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και η παρατεινόμενη κρίση της Ευρωζώνης και ιδιαίτερα η θέση της Ελλάδος, με τους διεθνείς τραπεζίτες να αναλύουν τους σχετικούς κινδύνους.

Για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας μίλησαν οι:

  • Wilbur Rοss (μέτοχος της Eurobank και της Τράπεζας Κύπρου)
  • John Paulson (μέτοχος της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς)
  • George Soros,
  • Jacob Frenkel (πρόεδρος της JP Morgan International)
  • Leon Black (ιδιοκτήτης της Apollo Fund)
  • Byron Wien (αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της επενδυτικής εταιρείας Blackstone).

Στη συζήτηση για την ελληνική κρίση συμμετείχε και παρουσίασε την άποψή του ο επιχειρηματίας και επενδυτής Δημήτρης Δασκαλόπουλος (καλός φίλος του Τσίπρα).

Εννοείται ότι τα οπωσδήποτε κρίσιμα συμπεράσματα που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες τόσο για την κατάσταση της Ευρωζώνης όσο και για τις γεωπολιτικές περιδινήσεις θα καθορίσουν τις επενδυτικές τους στρατηγικές, οι οποίες επηρεάζουν την πορεία των παγκόσμιων οικονομικών εξελίξεων και βεβαίως των ελληνικών”, αναφέρει η Καθημερινή που έχει και το ρεπορτάζ.

Εννοείται! Το εννοήσατε; Στη συνέχεια θα δώσουν εντολές στους πολιτικούς εκτελεστές των κρατών, εκείνοι με τη σειρά τους θα δώσουν γραμμή στα ΜΜΕ ώστε να περάσει η προπαγάνδα και κατόπιν όταν έρθει η ώρα να ζητηθεί η άποψη του Ελληνικού λαού με τον ένα ή άλλον τρόπο -εκλογές, δημοψήφισμα κλπ- εκείνος θα “αποφασίσει” αυτό που ήδη αποφασίστηκε στον μυστικό δείπνο νομίζοντας ότι είναι δική του επιλογή και μάλιστα ανατρεπτική.

Το λέω γιατί μπορεί να είναι και ευγενικοί και να μας ζητήσουν τη γνώμη για ένα Grexit και ο Soros και λοιποί επενδυτές στην Ελλάδα κάνουν αμάν να βγούμε στη δραχμή. Εννοείται… με εννόησες ή θα χρειαστεί να κάνουμε πειράματα…;

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη