Να πως θα τα βάλει ο Σύριζα με την ολιγαρχία!

Ν

Στόχος μας ο μεγάλος πλούτος, δεν έλεγαν; Να πως θα κυνηγήσουν τους πλούσιους!

«Πόλεμο με ολιγάρχες, όχι. Δεν είναι στις προθέσεις μας. Στοχευμένοι έλεγχοι, όμως, σε οικονομικούς παράγοντες που έχουν παρανομήσει και βλάψει το Δημόσιο, ναι».

Αυτή είναι η βαρύγδουπη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού κατά της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, προς την «Κ». Στόχος το πεδίο της διαπλοκής και των αθέατων πτυχών των σχέσεων του κράτους με οικονομικούς παράγοντες της χώρας.

Και το άρθρο ξεκαθαρίζει:

Προς άρση παρερμηνειών και προς αποφυγή καλλιέργειας προσδοκιών που δεν απηχούν τις απόψεις του, αλλά και τις θέσεις της σημερινής κυβέρνησης, ο κ. Νικολούδης σπεύδει να οριοθετήσει τις προθέσεις του. «Δεν έχω κανένα λόγο να κυνηγάω τους πλούσιους και τους εύπορους. Δουλειά μου είναι η πάταξη της διαφθοράς και της παρανομίας των πλουσίων που έχουν παραβεί τον νόμο. Γιατί δεν σημαίνει, ότι όποιος είναι πλούσιος και ισχυρός οικονομικός παράγοντας είναι και παράνομος. Προς Θεού», λέει στην «Κ».

Προς Θεού! Θα πίστευε ποτέ κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυνηγήσει την πλουτοκρατία; Τι είναι; Αριστερή κυβέρνηση;

Θα κυνηγήσει το… λάδωμα και τη «διαφθορά της καθημερινότητας»: «το φακελάκι, τις παράνομες επιδοτήσεις, το λάδωμα των δημοσίων λειτουργών, κυρίως σε ορισμένες δημόσιες δραστηριότητες, όπως οι πολεοδομίες, αλλά και το εκτεταμένο κύμα ανομίας, που «ανθεί πρώτα απ’ όλα στη φοροδιαφυγή».

Με λίγα λόγια όχι τους μεγαλοκαρχαρίες, αλλά τα ψάρια της μεσαίας τάξης που απλά προσπαθούν να μιμηθούν τα μεγάλα που είναι και οι άπιαστοι μέντορες τους.

Και ξεκαθαρίζει πόσο δίκαιο αριστερό κυνήγι θα κάνει: «Τι να σας πω. Δεν τα ξέρετε; Δεν βλέπετε τι γίνεται στις ταβέρνες, στους χώρους εστίασης, στον τουρισμό, στους ελεύθερους επαγγελματίες; Ολοι τα βλέπουν». Καιρός να γίνει και κάτι. Οχι μόνον για να εισπράξει το Δημόσιο τα οφειλόμενα, αλλά για να αισθανθεί και ο πολίτης που πληρώνει, ο νόμιμος πολίτης, κάποια δικαίωση…».

Αχ αυτή τη δικαίωση περιμένω πάνω από μισό αιώνα! Να βάλουν κάτω τον ταβερνιάρη Βαρδινογιάννη, τον ξενοδόχο Λάτση, τον υδραυλικό Νιάρχο, την μοδίστρα Αγγελοπούλου, αμάν Παναγιά μου και πότε!

576 Έλληνες έχουν περιουσία 88 δισ. δολαρίων

Η Oxfam προβλέπει ότι το πλουσιότερο 1% του πληθυσμού του πλανήτη θα αποκτήσει μέσα στο 2016 περισσότερο πλούτο από το υπόλοιπο 99%, ενώ το κλειστό κλαμπ των δισεκατομμυριούχων στο οποίο ανήκει ένας στα 3 εκατομμύρια κατοίκους αποκτά συνεχώς νέα μέλη.

Σύμφωνα με την καταγραφή των κροίσων από τη Wealth-X, μια εξειδικευμένη εταιρεία που συγκεντρώνει πληροφορίες για τους κροίσους αυτού του κόσμου για λογαριασμό και των τμημάτων αξιοποίησης περιουσίας των μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών αλλά και της ελβετικής τράπεζας UBS, σήμερα στον κόσμο υπάρχουν 211.275 εκατομμυριούχοι με κινητή περιουσία άνω των 30 εκατ. $, ενώ την ερχόμενη πενταετία εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 23% ξεπερνώντας τις 260.000.

Από τη λίστα αυτή το 1% περίπου αφορά απλώς τους δισεκατομμυριούχους, οι οποίοι από 2.325 το 2014 αναμένεται εφέτος να αυξηθούν κατά 183 φθάνοντας τους 2.508, με πρόβλεψη να ξεπεράσουν τους 3.800 την ερχόμενη πενταετία.

Στις λίστες υπάρχουν και 576 Έλληνες που διαθέτουν περιουσία 88 δισ. δολαρίων, γράφει Το ΒΗΜΑ της Κυριακής.

11 δισεκατομμυριούχους έχει η Ελλάς, πιο πολλούς κι από τις πλούσιες χώρες της Ευρώπης! Κι αβγάτισαν εν καιρώ κρίσης.

Έκλεψαν; Χρειάζεται μήπως να κλέψουν; Όταν τα ντηλς και οι φοροαποφυγές και τα “νόμιμα” πάρε δώσε είναι πάντα κομμένα στα μέτρα τους; Το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό.

Αλλά τώρα ησύχασα. Πόλεμο με ολιγάρχες, όχι! Ευτυχώς! Για εμφύλιο είμαστε τώρα; Να τα βάλει το 99% με το 1%; Ε δεν γίνεται αυτό το πράμα, είναι άνισος ο αγών! Κρίμα στο 1%!!!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη