Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων κατά της Bild

Έ

Η Bild κάλεσε τους αναγνώστες να πουν «ΝΕΙΝ!» στην παράταση του ελληνικού προγράμματος που ψηφίζει αύριο η Bundestag. Η Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων ζήτησε από την Bild να σταματήσει την «εκστρατεία κατά της Ελλάδας».

Η Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων (DJV) ζήτησε από την Bild να σταματήσει την «εκστρατεία κατά της Ελλάδας» με αφορμή το σημερινό προκλητικό δημοσίευμα της εφημερίδας κατά της παράτασης του ελληνικού προγράμματος αλλά και της προτροπής της προς τους αναγνώστες της να φωτογραφηθούν συμβολικά με το επίμαχο δημοσίευμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της DJV που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της στο Facebook το δημοσίευμα αυτό υπερβαίνει τα θεμιτά όρια της «πολιτικής προτροπής» και δεν συνάδει με βασικές αρχές της δημοσιογραφίας.

«Η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης αναφορικά με την Ελλάδα μπορεί να αρέσει σε κάποιους και σε κάποιους όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της DJV Mίκαελ Κόνκεν, τονίζοντας επίσης ότι είναι «φυσικό» για λαϊκές εφημερίδες όπως η Bild να χρησιμοποιούν το δικό τους δημοσιογραφικό στιλ. Εντούτοις για τον Μίκαελ Κόνκεν η συγκεκριμένη επιλογή της Bild να προβεί σε μια τέτοια πρωτοβουλία είναι «αμφισβητήσιμη από άποψη δημοσιογραφικής ηθικής».

Με φόντο την αυριανή ψηφοφορία για την Ελλάδα

Το επίμαχο δημοσίευμα της σημερινής Bild
Το επίμαχο δημοσίευμα της σημερινής Bild

Ειδικότερα, η Bild γεμίζει τη δεύτερη σελίδα του σημερινού της φύλλου με ένα πελώριο «ΟΧΙ!» (NEIN!) και τονίζει: «Όχι άλλα δισεκατομμύρια για τους άπληστους Έλληνες!». Η εφημερίδα δεν αρκείται σε αυτό, αλλά απευθύνει κάλεσμα στους αναγνώστες να συμμετάσχουν σε μία δράση που οργανώνει η ίδια, ζητώντας από τους συμμετέχοντες που διαφωνούν με την χορήγηση πρόσθετης βοήθειας στην Ελλάδα να κρατήσουν ψηλά το σχετικό δημοσίευμα, να το φωτογραφήσουν και να το αποστείλουν επώνυμα σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση της εφημερίδας.

Αναφερόμενη στην αυριανή ψηφοφορία για την τετράμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος στο γερμανικό κοινοβούλιο, η εφημερίδα δεν διστάζει να παραπληροφορήσει τους αναγνώστες, επισημαίνοντας ότι «αύριο η γερμανική ομοσπονδιακή βουλή πρόκειται να εγκρίνει και πάλι νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων για την Ελλάδα». Η εφημερίδα κάνει λόγο για ένα ποσό 13,7 δις.

Στο μεταξύ σφοδρή είναι η κριτική που ασκήθηκε στην Bild και από αναγνώστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια αναγνώστρια στο twitter την χαρακτήρισε μάλιστα «κουρελόχαρτο», ενώ ένας άλλος αναγνώστης ευχαρίστησε ειρωνικά τη συντακτική ομάδα της Bild για την επιλογή της να παρουσιάσει κάποιους «ηλίθιους στις φωτογραφίες της», κρατώντας το επίμαχο δημοσίευμα της Bild κατόπιν προτροπής της εφημερίδας.

πηγή: dw.de

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη