Επί μήνες στα ζήτητα η δικογραφία για τον παιδεραστή – Εκατοντάδες παιδιά στα δίχτυα του

Ε

Πάνω από 350 περιπτώσεις ανήλικων παιδιών που είχαν διαδικτυακές επαφές με το 40χρονο παιδεραστή • Ο φάκελος του παρέμεινε μήνες τα αζήτητα • Εξηγήσεις για την μεγάλη καθυστέρση

Όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων, είναι περισσότερες από 350 περιπτώσεις ανήλικων παιδιών που είχαν διαδικτυακές επαφές με το 40χρονο παιδεραστή, τον 40χρονο «δράκο» της Κηπούπολης, όπως τον χαρακτηρίζουν τώρα οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Αναμένεται να προσεγγίσουν διακριτικά μια προς μια τις περιπτώσεις -παιδιά και τις τις οικογένειές τους προκειμένου να διαπιστώσουν αν και πόσα έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης εκ μέρους του.

Τα στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας ερευνώντας το διαδικτυακό του προφίλ διαπιστώνουν την χρόνια παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εμφανίζονται βέβαιοι ότι έχει διαπράξει «εκατοντάδες» βιασμούς ανηλίκων.

Από το 2014, όταν και απασχολεί για τον βιασμό της 14χρονης, με τα όσα παράξενα και χρονοβόρα παρατηρούνται στους δικαστικούς χειρισμούς από τον περασμένο Νοέμβριο όταν στάλθηκε η σχετική δικογραφία, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, τον παρακολούθησαν για τουλάχιστον 2 μήνες χωρίς να καταφέρουν να εντοπίσουν κάποια προσέγγιση ανήλικου παιδιού.

Και έφθασε η 1η Μαρτίου 2015, όταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν επ’ αυτοφόρω, όταν επιβίβαζε στο κλειστό φορτηγάκι του το 13χρονο αγόρι.

Μετά τη σύλληψή του ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς πως πρόκειται για «παρεξήγηση» και είχε ακόμη τέσσερις συναντήσεις με ανήλικους την ίδια μέρα, προκειμένου να τους δώσει σοκολάτες και γλυκίσματα που οι γονείς δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να τους δώσουν.

Τα στοιχεία όμως σε βάρος του, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της αρμόδιας υπηρεσίας, είναι ατράνταχτα μέσα από την ανακριτική διείσδυση των αστυνομικών στο διαδίκτυο παριστάνοντας ρόλους ανήλικων αγοριών και κοριτσιών. Το ίδιο ενοχοποιητική είναι και η διαμόρφωση του κλειστού φορτηγού στο οποίο είχε τοποθετήσει στρώμα, κουβέρτες, μαξιλάρια, ανεμιστήρα, αλλά και κατάλληλο φωτισμό. Εντοπίστηκαν επίσης πλήθος από λιπαντικά είδη για ασέλγεια-βιασμό, προφυλακτικά, σοκολάτες, μπισκότα, παιδικά ροφήματα. Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα, σε κινητό τηλέφωνο του δράστη, βρέθηκε και πρωτότυπο υλικό παιδικής πορνογραφίας με άτομο στα όρια της ανηλικότητας, του οποίου εξετάζονται η ταυτότητα και η ακριβής ηλικία.

Στα αζήτητα επί μήνες η δικογραφία για τον παιδεραστή

Ο Προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος επιχειρεί να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους που έμεινε για μήνες στα αζήτητα η δικογραφία για τον παιδεραστή, που είχε ταυτοποιηθεί από το Δεκέμβριο του 2014, αλλά εξακολουθούσε να δρα ανενόχλητος μέχρι πριν από λίγες μέρες.

Το γεγονός ότι η δικογραφία στάλθηκε από τις αρχές στην εισαγγελία μέσω ταχυδρομείου σε συνδυασμό με ότι επρόκειτο για υπόθεση χαρακτηρισμένη στα κομπιούτερ της εισαγγελίας ως «άγνωστου δράστη», ήταν  ο συνδυασμός των αιτιών, κατά τον προϊστάμενο της εισαγγελίας, που έριξαν τον φάκελο στον σωρό, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει σημαντικά η σύλληψη του κατηγορούμενου.

Ο κ. Ζαγοραίος περιγράφει αναλυτικά τη διαδρομή της δικογραφίας ανάμεσα σε εισαγγελία και αστυνομικές αρχές καταλήγοντας ότι ήδη διενεργείται πειθαρχικός έλεγχος προκειμένου να εντοπιστούν πιθανές παραλείψεις υπαλλήλων της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών.

Το έγγραφο του εισαγγελέα:

Επικοινωνία της AllNewz με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Από χτες προσπαθούμε να μιλήσουμε με κάποιον υπεύθυνο για συγκεκριμένες διευκρινιστικές ερωτήσεις. Μάταια. Μας παρέπεμψαν στο Δελτίο Τύπου γιατί… είναι πολύ απασχολημένοι – “Γίνεται χαμός και πολλή φασαρία από τα ΜΜΕ”.

Εμείς, φυσικά, δεν είμαστε συστημικό ΜΜΕ, αλλά και ως απλοί πολίτες δεν μετράμε.

“Τι ακριβώς θέλετε;” μας ρώτησαν; “Να μου πείτε γιατί δεν διευκρινίζετε τι διαφορά που υπάρχει μεταξύ παιδόφιλου και παιδεραστή και γιατί, ενώ στο Εγχειρίδιο (“Κώδικας Επικοινωνίας Παιδοφίλων Στο Διαδίκτυο) αναφέρεστε στις δικές τους θέσεις και ορισμό στο θέμα της παιδοφιλίας, δεν εξηγείτε ποιος είναι ο επίσημος -αν υπάρχει- ορισμός της παιδοφιλίας. Είναι σεξουαλικός προσανατολισμός,  τελικά; Παραφιλία; Ή ψυχική διαταραχή; Το “έγκλημα” το έχουμε ξεχάσει εδώ και χρόνια.

Για όλες αυτές τις “λεπτομέρειες” που κρύβουν τεράστιους κινδύνους για το μέλλον και τους νόμους, γράψαμε χτες: Όχι κύριοι, η παιδοφιλία ΔΕΝ είναι σεξουαλικός προσανατολισμός!

Δεν πήραμε απάντηση καμία, παρότι μας διαβεβαίωσαν ότι γνωρίζουν το θέμα και τις διαφορετικές έννοιες, αλλά… δεν είναι γλωσσολόγοι! Μάλιστα η πρώτη συνομιλήτρια μας έκλεισε το τηλέφωνο, όταν τους είπαμε ότι αν ΔΕΝ διευκρινίζετε εσείς τον ορισμό, μοιάζει σαν να συμφωνείτε με τους ισχυρισμούς των παιδεραστών. Ξαναπήραμε και ο δεύτερος κύριος μας είπα να διαβάσουμε το Δ.Τ. και ότι δεν θα παίζουμε με τις λέξεις.

Αυτό είναι το Δελτίο Τύπου, λοιπόν, και βάζουμε λινκ αντί για αντιγραφή, για… να μην χαθεί ούτε μια λέξη από αυτές ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΣΑΦΙΝΊΖΟΥΝ  τι είναι τελικά αυτός που κακοποιεί ανήλικα παιδιά και τα παρασύρει στον όλεθρο για μια σοκολάτα επειδή οι γονείς του αδυνατούν να την αγοράσουν.

Το λες, λοιπόν, σεξουαλική προτίμηση και προσανατολισμό; Απλά ψυχική διαταραχή (εδώ τουλάχιστον μπορείς και να την χαρακτηρίσεις βαριά και να ζητήσεις εγκλεισμό) ή το λες έγκλημα και μάλιστα από τα χειρότερα;

Το μεγαλύτερο όμως έγκλημα, είναι που αφήσαμε κι εξακολουθούμε να αφήνουμε αυτή η χώρα να γίνει το μεγαλύτερο μπουρδέλο της παγκοσμιοποίησης! Και δεν πληρωνόμαστε κιόλας, το πληρώνουμε για να μας ….ούν!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη