Μυστικά ραντεβού: Τι ψάχνει ο Σόρος και οι ‘ελίτ των αγορών’ στην Αθήνα;

Μ

Γιατί ο Σόρος και ορισμένα από τα πιο ισχυρά επενδυτικά funds παγκοσμίως βρίσκονται σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση. Απανωτά ραντεβού και μυστικές συναντήσεις

Οι “ελίτ των αγορών” βρίσκονται σε συζητήσεις με ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια προκειμένου να εξετάσουν τον τρόπο που μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής στελέχη και εκπρόσωποι τουλάχιστον εννιά επενδυτικών κεφαλαίων και συνταξιοδοτικών funds είχαν επαφές με τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, αλλά και τον οικονομολόγο Δημήτρη Λιάκο, σύμβουλο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, αλλά και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Οι επενδυτές φαίνεται πως αναζητούν τρόπους, μετά τη συμφωνία-γέφυρα, να δραστηριοποιηθούν σε τομείς όπως οι αναδιαρθρώσεις εταιρειών, οι ανακεφαλαιοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων, η αναδιοργάνωση πτωχευμένων επιχειρήσεων, αλλά και τα ακίνητα, το τουρισμός και η ενέργεια.

Η λίστα με τα funds που βρέθηκαν στην Αθήνα περιλαμβάνει πολύ γνωστά ονόματα της διεθνούς επενδυτικής σκηνής και συγκεκριμένα: Soros Fund Management (διαχειρίζεται κεφάλαια 28 δις δολάρια), Green light Capitan (διαχειρίζεται κεφάλαια 5 δις δολάρια), Tudor Capital (διαχειρίζεται κεφάλαια 6 δις δολάρια), H2O (διαχειρίζεται κεφάλαια 11 δις δολάρια), VR Capital (διαχειρίζεται κεφάλαια 3 δις δολάρια), Millennium Management (διαχειρίζεται κεφάλαια 23 δις δολάρια), Paulson & Co (διαχειρίζεται κεφάλαια 22,8 δις δολάρια), Standard Life (διαχειρίζεται κεφάλαια 195 δις λίρες).

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις ερωτήσεις των εκπροσώπων προς την κυβέρνηση για τη συμφωνία των Βρυξελλών, το σχέδιο της κυβέρνησης στην οικονομία και σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας. Στις συναντήσεις τους μίλησαν επίσης με τραπεζίτες, αλλά και τους επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι βασικοί άξονες ενδιαφέροντος των επενδυτών του εξωτερικού, έχουν να κάνουν με τους τομείς της ενέργειας, τη ναυτιλία, τον κλάδο του real estate και της αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων και των τραπεζών.

Πηγή: Έθνος

Τι ψάχνει ο Σόρος; Το γράψαμε και την άλλη φορά: «Μυστικός δείπνος» Ελλήνων επιχειρηματιών και Σόρος στο Μανχάταν. Κάνει τα χεράκια πυραπιδούλα και περιμένει να τα τρίψει την κατάλληλη στιγμή – μόλις βγούμε στη δραχμή και θα μπορέσει ΕΠΊ ΤΈΛΟΥΣ να αγοράσει τη μισή Ελλάδα για ψίχουλα.

Διαβάστε ακόμα: Ποιοι περιμένουν πως και πως ένα Grexit γιατί ο Σόρος επενδύει σε real estate

αφιέρωμα

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη