Επιθεωρητής Βαρουφώ: Ετοιμάζει μυστικούς πράκτορες για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Ε

Μυστικούς πράκτορες -καλωδιωμένοι, μεταμορφωμένοι σε τουρίστες, νοικοκυρές, φοιτητές και άλλους- θέλει να προσλάβει ο Γιάννης Βαρουφάκης για να ελέγξει και να πατάξει την φοροδιαφυγή.

Αυτή η απίστευτα εμπνευσμένη πρόταση εμπεριέχεται στη λίστα μεταρρυθμίσεων που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup και την οποία αποκαλύπτουν, ποιοί άλλοι; οι Financial Times.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών στο κείμενό του οι «πράκτορες» που θα προέρχονται από διάφορα στρώματα της κοινωνίας (φοιτητές, νοικοκυρές, ακόμη και τουρίστες σε περιοχές όπου ανθεί η φοροδιαφυγή) θα πληρώνονται με την ώρα και θα έχουν συμβάσεις δύο μηνών.

Θα είναι εφοδιασμένοι με συσκευές καταγραφής ήχου και εικόνας –καταπατώντας κάθε νόμο περί προσωπικών δεδομένων– και θα καταγράφουν αγορές χωρίς απόδειξη.

Εκτός αυτού, οι πράκτορες θα πρέπει να έχουν και έναν κουμπαρά από δίπλα και να αγοράζουν διάφορα αγαθά προκειμένου να φτάσουν στο σημείο της πληρωμής χωρίς απόδειξη. Κι αν ο καταστηματάρχης κόψει απόδειξη, τι θα γίνει; Θα ακυρώσουν την αγορά;

Δείτε το επίμαχο σημείο που μάλλον θα κάνει να γελάσει και ο κάθε πικραμένος του Eurogroup!

Η επίσημη ονομασία που χρησιμοποιεί ο Γιάννης Βαρουφάκης για την ομάδα των «αστυνόμων του ΦΠΑ» είναι «Onlookers VAT Evasion-Fighting Scheme».

«Ο μεγάλος αριθμός των ερασιτεχνών ερευνητών θα προσλαμβάνεται για ένα αυστηρά περιορισμένο χρονικό διάστημα (που δεν θα είναι μεγαλύτερο των δύο μηνών και δεν θα τους δίνει καμία προοπτική επαναπρόσληψης) για να υποδύονται, μετά από κάποια βασική εκπαίδευση, ως πελάτες εκ μέρους των φορολογικών αρχών ενώ θα είναι καλωδιωμένοι με συσκευές καταγραφής ήχους και εικόνας».

«Και μόνο η “είδηση” ότι χιλιάδες απλοί “παρατηρητές” θα βρίσκονται παντού όντας εξοπλισμένοι με συσκευές καταγραφής ήχου και εικόνας εκ μέρους των φορολογικών αρχών έχει τη δυναμική να αλλάξει τάχιστα τη φοροδοτική συμπεριφορά» προσθέτει ο Τσάρος της Οικονομίας για να αιτιολογήσει το σκεπτικό του.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή Βαρουφάκη στα Αγγλικά ΕΔΩ (Η επίμαχη πρόταση είναι στις σελίδες 4 και 5).

Αυτή είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής που θα σώσει την οικονομία; Το είχαμε πει εξάλλου, ότι θα πιάσουν μπαρμπούνια και τσιπούρες ενώ οι μεγαλοκαρχαρίες θα συνεχίσουν να κολυμπούν ελεύθεροι σε off shore, άλλες παραλίες εκτός Ελλάδας κι εκτός φορολόγησης.

Ρε ντροπή σας! Ο Λάτσης παίρνει το Ελληνικό στο 1/5 της ήδη υποτιμημένης αξίας και εσείς θα ασχοληθείτε με το ψιλικατζίδικο! Άι σιχτίρ πια, σας Βαρουβαρέθηκα! Από μένα ελεύθερα να το δώσετε δωρεάν στο Λάτση το Ελληνικό και να μην πάρετε φράγκο, να μην νιώθουμε και υποχρεωμένο. Καλύτερα έτσι παρά να κοροϊδευόμαστε. Αντάλλαξε τις τοξικές του μετοχές της Eurobank με καλές της Εθνικής Τράπεζας και μετά μας κόψατε 5 φορές τους μισθούς για να τις ανακεφαλαιώσετε. Και τώρα θα πιάσετε τον ταβερνιάρη από τα… και σώθηκε η Ελλάς!

Την ελίτ μην μου την πιάνετε και… πάρτε κι άλλα πέντε από μένα για την επόμενη ανακεφαλαίωση!

paw_2

Είναι Ροζ-Πανθερικά πέντε…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη