Σήμερα Παγκόσμια Μέρα του «Bullying» και ο Κασιδιάρης απαλλάχθηκε για το μπάτσο που δεν ήταν μπουνιά!

Σ

Όπως φαίνεται η δημιουργική ασάφεια δεν είναι ίδιον του Βαρουφάκη μόνο, αλά όλης της “δημοκρατικής” κοινωνίας μας κι όποιος καταφέρει να την παρακολουθήσει, συνάμα κατανοώντας την, θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί. Εκτός λογικής, εκτός ήθους, εκτός ρεαλισμού – όλα!

Σήμερα παγκόσμια μέρα του «Bullying» και “έτυχε” να συμπέσει με την ποινική δίωξη σε βάρος του Ηλ. Κασιδιάρη για την επίθεση σε βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη. Το αδίκημα που διέπραξε κρίθηκε ότι ήταν απλή σωματική βλάβη η οποία δεν διώκεται αυτεπαγγέλτως, αλλά απαιτεί την υποβολή μήνυσης μέσα σε ένα τρίμηνο. Καθώς η κα Κανέλλη δεν είχε καταθέσει μήνυση η απόφαση της παύσης της ποινικής δίωξης ήταν μονόδρομος.

Από την πλευρά της η Κανέλλη δίνει πολιτικές προεκτάσεις, λογικό αφού είναι πολιτικός και βουλευτής αριστερού κόμματος και ο αντίδικος επίσης με τις ίδιες ιδιότητες ενός κόμματος του άλλου άκρου.

«Αθώος δεν ακούστηκε και δεν είναι. Ο ελληνικός λαός είδε πολύ καλά και την πράξη και τον στόχο. Το ζήτημα της Χρυσής Αυγής και του φασισμού είναι ζήτημα πολιτικής καταδίκης στη συνείδηση του ελληνικού λαού, όχι στα δικαστήρια. Αν την ελπίδα την αφήσετε στο σύστημα τότε θα πρέπει να ζητήσετε δανεικά για να πάρετε τις αποφάσεις καταδίκης που πρέπει».

Στους μάρτυρες υπεράσπισης της Κανέλλη ήταν ο Παπαδάκης, στου οποίου την εκπομπή εκτυλίχθηκε το όλο σόου. Η κα Δούρου, την οποία έτρεξε να υπερασπιστεί η Κανέλλη κι έφαγε τις ανάποδες, περιέργως ήταν απούσα. Απών φυσικά και ο Πρόεδρος μας Παυλόπουλος -καλά αυτός ήταν “απών” ακόμα κι όταν ήταν παρών στην εκπομπή.

Το δικαστήριο στάθηκε στην φοβερά σημαντική λεπτομέρεια αν επρόκειτο για χαστούκια ή γροθιές αυτά που εισέπραξε η Κανέλλη, κι εδώ… η επιστήμη σηκώνει τα χέρια!

Δεν με ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες, δεν με ενδιαφέρει που ανήκει πολιτικά ο ένας ή η άλλη, με ενδιαφέρει ως γυναίκα, τη μέρα που έχει οριστεί ως “Παγκόσμια Μέρα του «Bullying» -προφανώς κατά- υπάρχει μια τέτοια αθώωση. Ενός νταή που βαράει μια γυναίκα που θα μπορούσε να είναι η μάνα του!

Ο Κασιδιάρης ήταν αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, με τις κατηγορίες της απρόκλητης και έμπρακτης εξύβρισης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. 

Αλλά ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του κατηγορουμένου για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς τέτοια δεν προκύπτει. Όπως είπε στην πρότασή του θα μπορούσε ο κατηγορούμενος να κηρυχθεί ένοχος για απλή σωματική βλάβη αλλά χρειαζόταν έγκληση εντός τριμήνου.

Κατά τα άλλα είπε ότι ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά του. «Ενας άνδρας δεν χτυπάει μια γυναίκα», είπε ο εισαγγελέας.

Και ρωτάω τώρα εγώ η χαμένη στις μεταφράσεις των ασαφειών νομικών λεπτομερειών. Το «Bullying» που το “γιορτάζουμε” και σήμερα, διώκεται ή όχι; Γιατί είναι το γνωστό μας νταηλίκι -τούρκικη λέξη-  μια μορφή κακοποίησηςεκφοβισμού ή εξαναγκασμού.

Μια κακοποίηση που μπορεί να είναι συναισθηματική, λεκτική ή και σωματική. Μάλιστα σε αυτό κατατάσσονται και μέθοδοι εξαναγκασμού όπως η ψυχολογική χειραγώγηση.

Σήμερα, λοιπόν, μέρα του «Bullying», μάθαμε ότι αν μια γυναίκα φάει μπάτσο και δεν καταθέσει μήνυση, ο θύτης δεν διώκεται αυτεπάγγελτα. Αν φάει μπουνιά, αλλά δεν σπάσει δόντι, παίζεται… Πρέπει να τη στείλει στο νοσοκομείο για τα καλά για να καταδικαστεί.

Και μετά μιλάμε για ισότητα των δυο φύλων; Ποιος έξυπνος συνέλαβε την ιδέα αυτή;

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη