Δεκάδες νεκροί από κυκλώνα στο Βανουάτου που ‘ξαφνικά’ άλλαξε πορεία!

Δ

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Βανουάτου από τον πέρασμα του Καμ, του κυκλώνα – γίγα που άφησε πίσω του μεγάλες καταστροφές.

Οι φόβοι για δεκάδες νεκρούς είναι μεγάλοι, καθώς οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στην εκτίμηση ότι η φυσική καταστροφή ενδέχεται να είναι μία από τις χειρότερες στην ιστορία του Ειρηνικού.

Ο διευθυντής της οργάνωσης Save the Children Τομ Σκίροου δήλωσε ότι έχει επιβεβαιωθεί ο τραυματιστμός 20 ανθρώπων, βάσει των πληροφοριών που έχει από τα νοσοκομεία και τις υπηρεσίες παροχής βοήθειας. 

«Σήμερα το πρωί αντικρίσαμε ένα θέαμα ολοκληρωτικής καταστροφής εδώ», πρόσθεσε ο Σκίροου και συνέχισε: «Σπίτια έχουν καταστραφεί, δέντρα έχουν ξεριζωθεί, οι δρόμοι έχουν αποκλειστεί και ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους αναζητώντας βοήθεια».

Ο κυκλώνας σάρωσε το μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους, όπου ζουν περισσότεροι από 65.000 άνθρωποι και νησιά που βρίσκονται νοτιότερα όπου ζουν περίπου 33.000 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας, που παρακολουθεί το φαινόμενο, το μεγαλύτερο τμήμα του Βανουάτου έχει πληγεί.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ο κυκλώνας Παμ “άλλαξε” πορεία;

Ο κυκλώνας Παμ κατηγορίας 5, ίσως ο χειρότερος που μπορεί να δει ποτέ η πόλη, είπαν οι μετεωρολόγοι. Οι άνεμοι του ισχυρότεροι από του Ούμα του 1987 που άφησε δεκάδες νεκρούς στο πέρασμα του. Κάποιοι έλεγαν ότι νόμιζαν πως ήρθε το τέλος του κόσμου.

Ο κυκλώνας αναμενόταν να περάσει 100 χιλιόμετρα ανοικτά της ανατολικής ακτής του νησιού την Παρασκευή.

Αλλά τελικά ο κυκλώνας ήταν χειρότερος από το αναμενόμενο και αλλάζοντας πορεία πέρασε ΜΈΣΑ από την πόλη με “ενισχυμένους” ανέμους.[/fusion_text]Είναι πραγματικά οργιστικό να βλέπεις τις οργανώσεις του ΟΗΕ να “τρέχουν” να βοηθήσουν τα ανύμπορα παιδιά όταν ο ίδιος ο ΟΗΕ γνωρίζει και επιτρέπει να χειραγωγείται το κλίμα και να υπάρχουν σε κράτη σιωπηλά φονικά όπλα όπως το χααρπ.

Αλλά τους βολεύει, γιατί θέλουν να μας περάσουν τον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής και μετά να ζητήσουν απ’ όλα τα κράτη να συνδράμουν για την καταπολέμηση της.

Είπαμε… η κλιματική αλλαγή είναι καλή μπίζνα και η πόρτα της Ατζέντα 21.

Τώρα επειδή υπάρχουν και οι… εγκεφαλοπλυμένοι, που μπορεί να πιστεύουν ότι ένας κυκλώνας δεν μπορεί να αλλάξει πορεία μετά από ανθρώπινη παρέμβαση, το weather channel έχει διαφορετική άποψη:

για το καλό μας… βεβαίως βεβαίως…

Παρεμπιπτόντως, η NASA διαθέτει ένα μη επανδρωμένο για τέτοιες δουλειές. Μπορεί και δυο…

118483_orig

 

 

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη