Τα αρχαία αγάλματα που υποτίθεται μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έσπασαν στη Μοσούλη τον περασμένο μήνα αποδείχθηκε ότι είναι ακριβή αντίγραφα των πολύτιμων της ιρακινής πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα πραγματικά αριστουργήματα της αρχαιότητας λέγεται ότι είναι στη Βαγδάτη.
«Θα ήταν αντίγραφα. Τα πρωτότυπα είναι όλα εδώ», είπε ο διευθυντής του Μουσείου της Βαγδάτης, στη γερμανική Deutsche Welle.
Ο επικεφαλής του Τμήματος Αρχαιοτήτων στην αρχή της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ιράκ, Fawzye al-Mahdiί, είπε, επίσης, στο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ότι “κανένα” από τα αντικείμενα “ήταν πρωτότυπα.”
Αυτό, λένε οι ειδικοί, εξηγεί γιατί στο βίντεο που έδειξαν με την καταστροφή τους,τα αγάλματα καταρρεέουν τόσο εύκολα.
Περισσότερες λεπτομέρειες γράψαμε και πριν την επαλήθευση του διευθυντή του μουσείου: Οι δήθεν βανδαλισμοί των δήθεν αρχαιοτήτων από τους δήθεν τρομοκράτες
Αλήθεια, τα ελληνικά ΜΜΕ που σάλταραν σπέρνοντας τρόμο και ρίχνοντας κροκοδείλια δάκρυα, διέψευσαν το γεγονός; Μας αρέσει η τρομοκρατία του Ισλάμ, ειδικά όταν ενισχύουν και δικαιολογούν την όλη στρατονομία της Δύσης.
Μούφα το πεπόνι, όπως και οι δήθεν αποκεφαλισμοί τύπου Seven!