Οικονομική βοήθεια ζητάει τώρα ο πρόεδρος του Βανουάτου

Ο

«Πρέπει όλα να αναδομηθούν από την αρχή μετά τον κυκλώνα»

Ήταν μια μικρή, φτωχική αλλά ανεξάρτητη χώρα το Βανουάτου, με μηδενικό χρέος -ένας μικρός παράδεισος που δεν ενοχλούσε κανέναν, εκτός από αυτούς που θέλουν τους πάντες δεμένους στο άρμα των δανείων. Γι’ αυτό και τιμωρήθηκαν. Όχι από τη μανία της φύσης, αλλά από τη μανία των παγκοσμιοποιητών που δεν αφήνουν τίποτα ελεύθερο κι ωραίο.

διαβάστε αναλυτικά:

Βανουάτου: Όταν μια καιρική βόμβα πετάει την εθνική ανεξαρτησία στο καλάθι των αχρήστων!

Τώρα ο πρόεδρος του Βανουάτου Μπάλντουϊν Λόνσντεϊλ δηλώνει ότι «τα πάντα πρέπει να ανοικοδομηθούν» στη χώρα του μετά το πέρασμα του κυκλώνα Παμ, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει σε αυτή την αποστολή.

«Άμεσα, χρειαζόμαστε ανθρωπιστική υποστήριξη, πιο μακροπρόθεσμα χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια και αρωγή για να αρχίσει η ανοικοδόμηση των υποδομών μας. Πρέπει όλα να ανοικοδομηθούν. Το πέρασμα του ισχυρού τυφώνα ήταν πλήγμα για τη χώρα, έξι νεκροί, περισσότεροι από τριάντα τραυματίες στην πρωτεύουσα Πορτ Βίλα, ολόκληρα χωριά ισοπεδωμένα. Έπειτα από όλη την πρόοδο που σημειώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια, καταστράφηκαν όλες οι εγκαταστάσεις που οι αρχές είχαν κατασκευάσει», ανέφερε ο κ. Λόντσεϊλ.

Να, λοιπόν, τα δάνεια που θα σπεύσουν να δώσουν οι αγαπητοί και πολύ γνώριμοι σε εμάς “θεσμοί”. Έχει γίνει θεσμός να είσαι χρεωμένος κι αν τολμήσεις να μην χρωστάς, έχουν αυτοί τις λύσεις:

Ψεκάστε – χααρπίστε – τους τελειώσατε!

[rev_slider Βανουάτου]

 

 

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη