Φονική κακοκαιρία στην κεντρική Ευρώπη, τουλάχιστον 9 νεκροί

Φ

Καλοκαιρία και για Γερμανία τέλος:

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες, Τρίτη, στην κεντρική Ευρώπη από την καταιγίδα “Νίκλας”, η οποία εκδηλώθηκε τοπικά ως κυκλώνας προκαλώντας ζημιές και αναστάτωση στην κυκλοφορία, σύμφωνα με έναν απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από τις αρχές.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γερμανία: τρεις αυτοκινητιστές έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δένδρων στη Βαυαρία (νότια) και στη Ρηνανία-Παλατινάτο (δυτικά) και ένας άνδρας σκοτώθηκε από την πτώση τοίχου τον οποίο έριξε ο άνεμος στο κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ (κέντρο).

Τρεις αυτοκινητιστές έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ξαφνικής χιονόπτωσης και χαλαζόπτωσης σε νότιες περιοχές της χώρας.

Στην Αυστρία, ένας 63χρονος βρήκε το θάνατο αφού έπεσε από σκάλα ενώ προσπαθούσε να επισκευάσει τη σκεπή του στην Κάτω Αυστρία. Ένα 9χρονο κοριτσάκι τραυματίσθηκε εξάλλου από πτώση δένδρου στο Τιρόλο.

Στην Ελβετία, ένας 75χρονος αυτοκινητιστής σκοτώθηκε από πτώση δένδρου στο καντόνι της Ζυρίχης.

Οι σφοδροί άνεμοι που έπληξαν ένα τμήμα της βόρειας Ευρώπης, από τη Σκωτία μέχρι την Πολωνία περνώντας από τη βόρεια και την ανατολική Γαλλία, κορυφώθηκαν χθες, Τρίτη, στη Γερμανία, όπου μετατράπηκαν τοπικά σε ανεμοστρόβιλους με ριπές που ξεπερνούσαν τα 190 χλμ/ώρα.

Οι σιδηροδρομικές και οι οδικές συγκοινωνίες εξομαλύνονταν σήμερα στην κεντρική Ευρώπη, αφού αναστατώθηκαν από την κακοκαιρία. Οι άνεμοι σήκωσαν σκεπές πολλών σπιτιών και η ηλεκτροδότηση διακόπηκε προσωρινά σε δεκάδες χιλιάδες κατοικίες.

Στα δικά μας τώρα. Θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας, αφού δεν πέρασε μέρα από τη στιγμή που βγήκε ο ήλιος που να μην ψεκάζουν.

Ελλάδα και Ιταλία – γεμάτες πολύ φυσικά σύννεφα, για αυτούς που δεν δέχονται άλλος τη ζωή τους να κυβερνά και προτιμούν να κλείνουν τα ματάκια λέγοντας ότι όλα είναι καλά κι αγγελικά πλασμένα. Αλλιώς, θα υποχρεωθούν ‘κάτι’ να κάνουν…

Απόλυτα φυσιολογικά…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη