Δύσκολο να πάρουμε λεφτά από λίστα Λαγκάρντ & offshore

Δ

Ψυχρολουσία για την κυβέρνηση από τα πλέον επίσημα χείλη για τις προσδοκίες από την διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ και των άλλων λιστών.

Ψυχρολουσία για την κυβέρνηση από τα πλέον επίσημα χείλη σε ότι αφορά τις προσδοκίες της από την διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ αλλά και των άλλων λιστών (Λουξεμβούργου,κ.α).

Ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης εμφανίστηκε απαισιόδοξος σε ότι αφορά την αξιοποίηση των λιστών με στόχο την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων και τον εντοπισμό των φοροφυγάδων

Έτσι αν και το υπουργείο Οικονομικών έχει εντάξει στο πακέτο των μεταρρυθμίσεων προς τους εταίρους και έσοδα από τις λίστες, ο κ. Νικολούδης δεν άφησε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Eξαιρετικά δύσκολος ο έλεγχος

«Ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ είναι εξαιρετικά δύσκολος διότι οι Ελβετοί θεωρούν ότι τα στοιχεία αυτά έφυγαν με παράνομο τρόπο και έτσι αρνούνται να δώσουν πληροφόρηση» δήλωσε ο υπουργός στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Ο κ. Νικολούδης άφησε κάποιο παράθυρο ανοικτό να υπάρξουν αποτελέσματα από τον παράλληλο έλεγχο των καταθέσεων, των μετοχών αλλά και των ακινήτων των ατόμων που βρίσκονται στις λίστες ώστε να καταρτιστεί ένα συνολικό φορολογικό προφίλ το οποίο και θα αντιπαραβληθεί με τα στοιχεία που έχουν δηλώσει οι ελεγχόμενοι «Διαφορετικά θα είναι λάθος να εξετάσουμε μόνο ότι εμφανίζεται στις λίστες» είπε ο κ. Νικολούδης.

Ο ίδιος δεν άφησε περιθώρια αισιοδοξίας ούτε από τον έλεγχο των off shore εταιριών. «Είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν. Σας το λέω διότι έχω εμπειρία» κατέληξε.

Ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς ανέφερε ότι με παραγγελία του εισαγγελέα διενεργείται προανακριτική εξέταση για τη λίστα Λαγκάρντ, του Λουξεμβούργου αλλά και για την λίστα των Ελλήνων που έχουν ακίνητα στην Αγγλία.

Αποκάλυψε επίσης ότι έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου για τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Παπασταύρου και τον επιχειρηματία Μοιωνή (και οι δύο εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ) και ότι ο έλεγχος διεξάγεται από το ΣΔΟΕ.

πηγή: The TOC

Ε, όχι! Έλεος! Φτάνει η κοροϊδία! Ο ίδιος με το που ανέλαβε ξεκαθάρισε:

Προς άρση παρερμηνειών και προς αποφυγή καλλιέργειας προσδοκιών που δεν απηχούν τις απόψεις του, αλλά και τις θέσεις της σημερινής κυβέρνησης, ο κ. Νικολούδης σπεύδει να οριοθετήσει τις προθέσεις του. «Δεν έχω κανένα λόγο να κυνηγάω τους πλούσιους και τους εύπορους. Δουλειά μου είναι η πάταξη της διαφθοράς και της παρανομίας των πλουσίων που έχουν παραβεί τον νόμο. Γιατί δεν σημαίνει, ότι όποιος είναι πλούσιος και ισχυρός οικονομικός παράγοντας είναι και παράνομος. Προς Θεού», λέει στην «Κ».

Οπότε τα περί “δυσκολίας” περισσεύουν. Κι όπως λέει και το αγαπημένο μότο των διδασκάλων, “Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω”. Και… “Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 100 χρόνια κοσκινά”. Και… “Του… τα εννιάμερα”.

σχετικά:

Να πως θα τα βάλει ο Σύριζα με την ολιγαρχία!

«Λεφτά υπάρχουν» αλλά όποιος γίνεται κυβέρνηση “ξεχνάει” που θα τα βρει

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη