Επεισόδια στις Σκουριές: Μεταλλωρύχοι κατά κατοίκων

Ε

Επεισόδια σημειώθηκαν στις Σκουριές κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και αντισυγκέντρωσης από τους μεταλλωρύχους της Eldorado Gold.

Οι δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στη θέση «Χονδρό Δένδρο». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις αρχικές αντεγκλήσεις και τον πετροπόλεμο μεταξύ των δύο πλευρών διαδέχτηκε επίθεση των μεταλλωρύχων κατά των διαδηλωτών ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Ομάδα μεταλλωρύχων κατάφερε να περάσει από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους. Ακολούθησαν συγκρούσεις σώμα με σώμα. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 4 τραυματίες.

Πολλές είναι οι καταγγελίες για τη στάση της αστυνομίας , η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες, αρχικά παρέμεινε απαθής και στη συνέχεια παρενέβη για να διαλύσει τη συγκέντρωση των κατοίκων. Κατά την επέμβαση της αστυνομία έγινε και χρήση δακρυγόνων, ενώ την ίδια στιγμή οι μεταλλωρύχοι συνέχιζαν να πετούν πέτρες. Σύμφωνα με το Alterthess, μεταλλωρύχοι επιτέθηκαν ανεμπόδιστα με πέτρες και στα αμάξια των κατοίκων.

 

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη