Νταβός – Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Ν

Η ροή ενημέρωσης ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015  και συνεχίζεται με άρθρα που δημοσιεύονται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που σκοπός του είναι η παγκόσμια διακυβέρνηση και η εφαρμογή της Ατζέντας 21.

Σημαντικά άρθρα

  • τεχνολογία

Είστε έτοιμοι για την τεχνολογική επανάσταση;

Η παγκόσμια συνάντηση του μήνα που… τρέφει την ελίτ τους άλλους έντεκα!

Είμαστε στον πρώτο μήνα του χρόνου. Κι όπως κάθε χρόνο, ο Γενάρης και συγκεκριμένα η τελευταία εβδομάδα του, είναι αφιερωμένη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που έχει την ετήσια συνάντηση του στο Νταβός, της Ελβετίας

(more…)

Τώρα η Παγκόσμια Ελίτ αποκαλεί τους εργαζόμενους ζόμπι!

Το θράσος της μικρής αυτής ελίτ που κυβερνάει τον κόσμο δεν έχει όρια. Μια ματιά στον ιστότοπο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και σίγουρα θα σου ανέβει το αίμα στο κεφάλι με τα άρθρα τους (more…)

Άρχισε: Σαρώνει στη Γερμανία η νέα μόδα του «μην αγοράζεις τίποτα»!

Όταν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ μιλάει, καλό είναι να το ακούς. Είναι η από πρώτο χέρι πληροφόρηση για αυτά που πρόκειται να συμβούν στο άμεσο μέλλον, αφού σε αυτό, συμμετέχει κάθε χρόνο, η παγκόσμια οικονομική, τεχνοκρατική, μιντιακή και πολιτική ελίτ για να αποφασίσει τις τύχες και το μέλλον όλων των λαών

(more…)

Ξεκινάει το Νταβός – Τι πρέπει να ξέρετε για το WEF και ποια θέματα θα συζητηθούν φέτος

Φέτος, η Ετήσια Σύνοδος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Νταβός από τις 17 έως τις 20 Ιανουαρίου θα έχει ως θέμα «Υπεύθυνη ηγεσία που δίνει απαντήσεις»

(more…)

ΦΤΑΝΕΙ! – Πάψτε να λέτε στους πολίτες ΨΕΜΑΤΑ!

Κυνηγώντας οι κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ τις “ψευδείς ειδήσεις” του διαδικτύου (εντολή ΗΠΑ) επιδίδονται σε Μαραθώνιο ψεύδους και απατηλών υποσχέσεων: Να όπου να ‘ναι έρχεται η Ανάπτυξη!

“Να ‘τη πετιέται από παντού” αλλά… δεν τη βλέπουμε. Και τι πρέπει να κάνουμε για να έρθει; “Να γίνουμε ανταγωνιστικοί”: Κόψτε μισθούς και συντάξεις, κάντε απολύσεις, κάντε μεταρρυθμίσεις, κάντε εκείνο – κόψτε το άλλο. Και τα κάνουμε. Και ζητούν κι άλλα. Δεν είστε ακόμα ανταγωνιστικοί. Μα είμαστε νηστικοί! Δεν έχει σημασία – ΚΙ ΆΛΛΑ ΜΈΤΡΑ! (more…)

Άκου καλά τι “προβλέπει” το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για το 2030

Όταν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ «προβλέπει» εσύ πρέπει να ακούς προσεκτικά. Γιατί δεν είναι ούτε μέντιουμ, ούτε προφήτες. Είναι το Φόρουμ των ισχυρών της γης που συναντιόνται κάθε χρόνο υπό άκρα μυστικότητα στο Νταβός και οι «προβλέψεις» τους είναι τα σχέδια που πάντα εφαρμόζουν με επιτυχία

(more…)

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ – Νταβός 2016

Νταβός WEF

Ποιο θα είναι το φετινό θέμα συζήτησης

Πριν δούμε το φετινό, ας κάνουμε μια σύντομη ανασκόπηση στα βασικά περσινά θέματα:

  1. Κύριο θέμα: Η Κλιματική Αλλαγή – Αποτέλεσμα: Η συνάντηση στο Παρίσι και το χαράτσι για την κλιματική αλλαγή και υπέρ της πράσινης ενέργειας που μπήκε μόνιμα και “νόμιμα” για όλους τους λαούς
  2. Άλλο σημαντικό θέμα: Το προσφυγικό – Αποτέλεσμα: Γέμισε η Ευρώπη πρόσφυγες
  3. Τρίτο θέμα: Η Κινεζική κρίση – Αποτέλεσμα: Η οικονομία της Κίνας έφαγε γερά χαστούκια
  4. Τέταρτο θέμα: Η λιτότητα και η αντιμετώπιση της με επενδύσεις – Αποτέλεσμα: Περισσότερη λιτότητα, καθόλου επενδύσεις
  5. Σούπερ θέμα: Η ισότητα των “δυο” φύλων – Αποτέλεσμα: Τα φύλα που απέκτησαν ισότητα… να είναι περισσότερα από δυο!

Έτσι, για να καταλαβαίνουμε πως σκέπτονται και πως μιλούν, γιατί ο διάολος κρύβεται ανάμεσα στις γραμμές…

Το φετινό θέμα της παγκόσμιας συνάντησης στην οποία κλήθηκε να συμμετάσχει και ο Αλέξης Τσίπρας έχει θέμα:

Η 4η βιομηχανική επανάσταση

Τι λέει σχετικά το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ:

Είμαστε στο κατώφλι μιας νέας εποχής, η οποία θα είναι συνέχεια των 3 προηγούμενων βιομηχανικών επαναστάσεων:

1. 1784: ατμομηχανή – σιδηρόδρομοι, εκμηχάνιση κλωστοϋφαντουργίας,

2. 1870: ηλεκτρική ενέργεια, παραγωγή χάλυβα, αυτοκίνητο κ.αλ.

3. 1969: ηλεκτρονικά και πληροφοριακά συστήματα, αυτοματισμοί

Θα διαδραματιστεί μέσω της ραγδαίας εξέλιξης των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής ανάπτυξης και θα περιλαμβάνει τομείς, όπως πχ. κυβερνο-φυσικά συστήματα, τεχνητή νοημοσύνη, ρομποτική, νανοτεχνολογία, βιοτεχνολογία, κβαντό-πληροφορική, αυτόματα οχήματα κτλ. Αναμφίβολα αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την παγκόσμια κοινότητα να χειριστεί την εξέλιξη της τεχνολογίας με σύνεση και σεβασμό στις αρχές και αξίες της ανθρωπότητας και να αποκομίσει δια αυτής κοινωνικά και οικονομικά οφέλη.

Τι θα σημαίνει η νέα αυτή “βιομηχανική” επανάσταση;

Τη δημιουργία θέσεων εργασίας στις καινοτόμες επιχειρήσεις που θα μετριούνται στα δάχτυλα, ενώ το κάθε προϊόν που θα παράγει μια τέτοια επιχείρηση θα ακυρώνει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Αυτό δεν είναι επανάσταση, είναι κοινωνικός και οικονομικός Αρμαγεδδών!

Η ενημέρωση και κάλυψη των θεμάτων θα συνεχιστεί και φέτος. Μπορείτε ακόμα να διαβάσετε:

Τα νέα από το ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός 2015 

Από το 1971 και κάθε χρόνο, για τέσσερις ημέρες στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου ηγέτες σημαντικών χωρών, κορυφαίων οικονομικών οργανισμών κι επιχειρήσεων και ακαδημαϊκοί, συγκεντρώνονται κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο τουριστικό θέρετρο της Ελβετίας, Νταβός, για τις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Συνέδριου. 

Μπορεί στην Ελλάδα την προσοχή να μονοπωλούν οι εκλογές, οι οποίες χαρακτηρίζονται και ως “ιστορικές”, αλλά αυτό που σας κρύβουν επιμελώς, είναι ότι στην Ελβετία παίρνονται οι αποφάσεις.

Το λόγκο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ είναι commited to improving the state of the world  που υποτίθεται σημαίνει “έχει δεσμευτεί να βελτιώσει την κατάσταση του κόσμου”, αλλά 45 χρόνια τώρα που γίνεται μάλλον δεν τα έχει καταφέρει. Μήπως τελικά η λέξη state δεν μπήκε με την έννοια της κατάστασης αλλά με την άλλη της έννοια που είναι το κράτος; Την Παγκόσμια Διακυβέρνηση; Αυτό κολλάει περισσότερο 45 χρόνια διαρκούς προσπάθειας παγκοσμιοποίησης.

Εμείς, από την άλλη έχουμε δεσμευτεί να ενημερώνουμε όσο πιο καλά γίνεται τους αναγνώστες μας γι’ αυτό σε αυτή τη σελίδα θα δημοσιεύσουμε τα κυριότερα άρθρα των συζητήσεων που θα βγουν στο φως της δημοσιότητας. Γιατί και κάποιες θα είναι… πριβέ…

Αν θέλετε να ρίξετε και μια ματιά στο περσινό θεματολόγιο συναντήσεων δείτε το παλιό μας άρθρο

Τα φετινά θέματα που θα συζητήσουν οι “μεγάλοι” αρχηγοί μαζί με την παγκόσμια ελίτ

Για πρώτη φορά και το θέμα μιας παγκόσμιας σύρραξης

«Μάχη» στο Νταβός για το πετρέλαιο

20579952_14898428.limghandler

Στο ελβετικό θέρετρο Νταβός, εκεί όπου πραγματοποιείται το ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ με τη συμμετοχή ορισμένων εκ των ισχυρότερων ανθρώπων στην υφήλιο, η «μάχη» για το πετρέλαιο άναψε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Εκπρόσωποι του ΟΠΕΚ υπερασπίστηκαν στο Φόρουμ την απόφαση του Οργανισμού να διατηρήσει σταθερή την παραγωγή παρά τη συνεχιζόμενη υποχώρηση της τιμής του «μαύρου χρυσού».

Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι πετρελαϊκών εταιρειών προειδοποίησαν ότι η μείωση των επενδύσεων στην εξόρυξη – λόγω της χαμηλής τιμής του προϊόντος – θα μπορούσε μελλοντικά να οδηγήσει σε δραματική αύξηση της τιμής.

Ο Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας ενέργειας Eni Spa, είπε ότι «εάν ο ΟΠΕΚ δεν αποκαταστήσει τη σταθερότητα στην τιμή του πετρελαίου», μελλοντικά η τιμή θα μπορούσε να εκτοξευτεί «πάνω από 200 δολάρια το βαρέλι».
«Χρειαζόμαστε σταθερότητα. Ο ΟΠΕΚ είναι σαν την κεντρική τράπεζα που πρέπει να σταθεροποιεί την τιμή του πετρελαίου ώστε οι επενδύσεις να συνεχίζονται κανονικά», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Ντεσκάλτζι. Ο ίδιος εκτιμά ότι η τιμή θα διατηρηθεί χαμηλά για τους επόμενους 12 με 18 μήνες.

Η απάντηση του ΟΠΕΚ ήρθε δια στόματος του γενικού του γραμματέα, Αμπντουλάχ αλ Μπάντρι. «Εάν είχαμε μειώσει την παραγωγή το Νοέμβριο, θα έπρεπε να συνεχίσουμε να τη μειώνουμε και σήμερα, δεδομένου ότι δεν θα μείωναν την παραγωγή τους οι χώρες εκτός ΟΠΕΚ» τόνισε ο αλ Μπάντρι.

«Όλοι μας ζητούν να μειώσουν την παραγωγή. Εγώ θέλω να σας ρωτήσω, παράγουμε με υψηλό ή χαμηλό κόστος; Ας εξορύξουμε πρώτα το πετρέλαιο με το χαμηλότερο κόστος και μετά ας ασχοληθούμε με το πετρέλαιο που απαιτεί μεγαλύτερο κόστος εξόρυξης» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Οι τιμές θα επανέλθουν. Το έχω δει να γίνεται 3 με 4 φορές στη ζωή μου» κατέληξε ο αλ Μπάντρι.

Σήμερα, στις 09:47 ώρα Ελλάδας, στις ασιατικές αγορές η τιμή του «μαύρου χρυσού» υποχώρησε εκ νέου.

Συγκεκριμένα, το μπρεντ μειώθηκε κατά 3 σεντς στα 49 δολάρια το βαρέλι ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε κατά 26 σεντς στα 47,52 δολάρια το βαρέλι.

193 χιονάνθρωπους έφτιαξαν ακτιβιστές κατά της φτώχειας και της κλιματικής αλλαγής

ntabos-xionanthropoi

Ακτιβιστές που μάχονται για την καταπολέμηση της φτώχειας, των ανισοτήτων και την κλιματική αλλαγή έφτιαξαν 193 χιονάνθρωπους σε χωράφι του Νταβός, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην ελβετική πόλη.
«Πρόκειται για 193 χιονάνθρωπους διαμαρτυρίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση «Δράση/2015».
Κάθε χιονάνθρωπος συμβολίζει και μια χώρα του κόσμου. Όλοι τους φορούν κασκόλ με τη σημαία της χώρας που εκπροσωπούν και κρατούν ένα πλακάτ που καλεί τους ηγέτες του κόσμου να κάνουν ότι μπορούν ώστε το 2015 να είναι μια χρονιά αλλαγής για τον παγκόσμιο πληθυσμό και τον πλανήτη.
Οι ακτιβιστές έχουν καλέσει όσους στηρίζουν τη δράση τους να «επισκεφθούν» τους χιονάνθρωπους και να φωτογραφηθούν μαζί τους, όπως έχουν κάνει ήδη ο Μπιλ Γκέιτς και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον.
Η «Δράση/2015» στηρίζεται από 1.000 οργανώσεις σε όλον τον κόσμο και στόχος της είναι να επιτευχθούν συγκεκριμένα αποτελέσματα στις διεθνείς συνόδους που θα διεξαχθούν το 2015. Σύμφωνα με τον Μπρένταν Κοξ της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Σώστε τα παιδιά» και εκπρόσωπο της «Δράσης/2015», οι χιονάνθρωποι «στέλνουν πολύ σοβαρό μήνυμα», καθώς «αν δεν εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται το 2015, απλώς θα λιώσουν, χωρίς να αφήσουν πίσω τους κανένα ίχνος».
Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, άλλο ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν φέτος κάτω από το όριο της φτώχειας εάν οι πολιτικοί ηγέτες δεν λάβουν ικανοποιητικές αποφάσεις στις συνόδους στις οποίες θα συμμετάσχουν εντός του έτους.

Μέρκελ: Η Ρωσία αλλάζει με τις ενέργειές της το ειρηνικό στάτους κβο στην Ευρώπη

merkel-ntabos

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ κατηγόρησε τη Ρωσία την Πέμπτη ότι παραβιάζει το ειρηνικό στάτους κβο της Ευρώπης, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, λόγω των επεμβάσεων της στα εσωτερικά της Ουκρανίας.

Πρόσθεσε δε ότι η Ευρωπαϊκή ένωση δεν εξετάζει άρση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Μόσχας μέχρι η τελευταία να αλλάξει πορεία.

«Η προσάρτηση της Κριμαίας δεν είναι μια απλή προσάρτηση. Είναι παραβίαση των αξιών που διαμόρφωσαν μια ειρηνική τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κυρίως την αποδοχή των υπαρχόντων συνόρων και τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας», ανέφερε η κ. Μέρκελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας.

Λαγκάρντ: Νέο σχέδιο χρηματοδότησης για Ουκρανία με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις

lagkarnt-porosenko-ntabos

Την πρόθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να υποστηρίξει ένα μεγαλύτερο και πιο μακροπρόθεσμο σχέδιο χρηματοδότησης για την Ουκρανία από ότι είναι το τρέχον πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, με αντάλλαγμα μια συμφωνία διαρθρωτικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων εξέφρασε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος και υπέβαλε το σχετικό αίτημα, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε προς τους δημοσιογράφους: «Εγώ θα το υποβάλλω (σ.σ.το αίτημα) στο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο θα συνέλθει το συντομότερο δυνατόν. Θα προτείνω την έγκρισή του».

Η Κριστίν Λαγκάρντ αρνήθηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία, αλλά είπε ότι το νέο σχέδιο θα αντανακλά τη δέσμευση της Ουκρανίας για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνάντησε τον Ουκρανό πρόεδρο στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Ο Πέτρο Ποροσένκο περιόρισε την παραμονή του στο ελβετικό θέρετρο για να επιστρέψει βιαστικά στο Κίεβο, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Κυρίαρχη η αβεβαιότητα και στο Νταβός

20579952_14898428.limghandler

H, χθεσινή, δεύτερη ημέρα του Φόρουμ, συνέπεσε με την ιστορική απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσει σε ευρύ πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης 1,1 τρισ. ευρώ με στόχο την τόνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

H ανομοιόμορφη πορεία της παγκόσμιας οικονομίας σε συνθήκες γεωπολιτικής αβεβαιότητας, η πτώση της τιμής του πετρελαίου και οι νομισματικοί πόλεμοι, η ισχύς της αμερικανικής οικονομίας και η επιβράδυνση της κινεζικής απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, τους συμμετέχοντες στις εργασίες του φετινού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, αναφερόμενη στην ευρωστία της οικονομίας των ΗΠΑ, προέβλεψε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) θα προχωρήσει σε αυξήσεις των επιτοκίων στα μέσα του 2015. «Αυτές είναι καλές ειδήσεις σχετικά με τη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας», τόνισε. Εντούτοις, ο πρόεδρος της Goldamn Sachs, Γκάρι Κον, εξέφρασε τον προβληματισμό του κατά πόσον η Fed μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια με δεδομένη την κατάσταση στις υπόλοιπες οικονομίες.

Σημειωτέον πως χθες, δεύτερη ημέρα του Φόρουμ, συνέπεσε με την ιστορική απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσει σε ευρύ πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης 1,1 τρισ. ευρώ με στόχο την τόνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας. Χαιρετίζοντας την κίνηση αυτή, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Λάρι Σάμερς, τόνισε, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται για πανάκεια η οποία θα επιλύσει τα προβλήματα της Ευρώπης. Η εξασθένηση της Ευρώπης, της Ιαπωνίας και της Κίνας έχουν οδηγήσει το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα να αναθεωρήσουν προς τα κάτω τις συνολικές προβλέψεις τους για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ωστόσο, ορισμένες χώρες καταφεύγουν σε άλλα εργαλεία για να τονώσουν τις οικονομίες τους. «Σήμερα η επικρατούσα άποψη συνίσταται στο ότι διεξάγουμε νομισματικό πόλεμο, επειδή ένα φθηνό νόμισμα ενισχύει την ανάπτυξη», παρατηρεί ο Γκάρι Κον.

Πάντως, ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κεκιάνγκ, έσπευσε να κατευνάσει τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν στο Νταβός για τη βραδεία πορεία της οικονομίας της χώρας του. Επισήμανε ότι «η Κίνα θα αποφύγει το ενδεχόμενο μιας ανώμαλης προσγείωσης και ότι είναι προσανατολισμένη σε μακρόπνοη ανάπτυξη με ρυθμούς από μεσαίους έως και ταχείς». Χωρίς να αποκλείει ότι η κινεζική οικονομία θα δεχθεί πιέσεις το 2015, ο Λι Κεκιάνγκ διαβεβαίωσε τη διεθνή κοινότητα ότι δεν θα υπάρξει συστημικός κίνδυνος χρηματοπιστωτικής υφής.

Απειλή οι χάκερ

Eνα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ χθες ήταν και η εντεινόμενη απειλή των ηλεκτρονικών επιθέσεων προς τις εταιρείες και τις τράπεζες. Οι επιθέσεις αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, αλλά η αντιμετώπισή τους διαφοροποιείται μεταξύ Ευρωπαίων και Αμερικανών. Η σοβαρότητα της κατάστασης καθίσταται εμφανής στις δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών από κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τα οποία ζητούν από τις κυβερνήσεις να πατάξουν αποτελεσματικά και επιθετικά το ηλεκτρονικό έγκλημα, ειδάλλως θα αναλάβουν το έργο αυτό τα ίδια.

«Εάν κάποιος ληστέψει μία τράπεζα, ενδέχεται η αστυνομία να τον πυροβολήσει», δήλωσε στέλεχος αμερικανικής τράπεζας. Ωστόσο, επικεφαλής ευρωπαϊκής τράπεζας διευκρίνισε πως είναι υπερβολικό για ένα πιστωτικό ίδρυμα να δράσει προληπτικά και να στοχεύσει εναντίον σέρβερ, οι οποίοι πιθανολογείται ότι χρησιμοποιούνται από χάκερ για να επιτεθούν εναντίον του. Μία από τις πιο σοβαρές επιθέσεις χάκινγκ το τελευταίο 12μηνο αφορούσε την κλοπή από την JΡMorgan Chase δεδομένων σχετικών με 75 εκατομμύρια νοικοκυριά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η επόμενη μέρα των εκλογών στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο Νταβός

image

Οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης, οι οποίοι θα συναντηθούν την Δευτέρα, μία ημέρα μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, θα αξιολογήσουν πόσος χρόνος πρέπει να δοθεί στη νέα κυβέρνηση της χώρας ώστε να μπορέσει να διαπραγματευθεί με ηρεμία το πρόγραμμα στήριξης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν.

Οι υπουργοί θα εκτιμήσουν «ποιες είναι οι δεσμεύσεις που μπορεί να κάνουμε ώστε να δώσουμε ένα επαρκές χρονικό διάστημα στην επόμενη κυβέρνηση ώστε να είναι σε θέση να κάνει διάλογο», είπε ο Σαπέν στους δημοσιογράφους στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου συμβουλίου, το Eurogroup είχε αποφασίσει να παρατείνει ως τα τέλη Φεβρουαρίου το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, το οποίο τυπικά έληγε στα τέλη του Δεκεμβρίου, με στόχο τότε να δοθεί επαρκής χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η «ανάλυση» θα επικεντρωθεί στο «έως πότε η Ελλάδα μπορεί να αντέξει από την άποψη της επάρκειας των μετρητών», ανέφερε ο Μισέλ Σαπέν, ο οποίος φάνηκε να υπονοεί μια νέα επέκταση του προγράμματος βοήθειας.

Το ελληνικό χρέος στο μεγαλύτερο μέρος του διακρατείται πλέον από τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης.

«Θα είναι σε θέση η Ελλάδα στα τέλη του Μαρτίου να πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους της;», διερωτήθηκε ο Σαπέν.

 

Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις είτε είναι είτε δεν είναι στην Ευρωζώνη

6F1E50FA5B9DAEFD9BE1067FF7553E01

Κάναμε ότι μπορούσαμε για να στηρίξουμε την Ελλάδα σε δύσκολες περιόδους, επανειλημμένως, μπορώ να μιλήσω για ατελείωτες νύχτες για τις ατελείωτες συζητήσεις όταν στηρίξαμε την Ελλάδα, είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Η Γερμανία έχει κάνει πολλά για την Ελλάδα και σε διμερές επίπεδο. Οταν στην Ελλάδα κάποιος λέει ότι δεν θέλει πρόγραμμα τον πιστεύουμε. Αλλά αν διαβάζω καλά την απόφαση της ΕΚΤ, αν η Ελλάδα δεν έχει πρόγραμμα, δεν θα συμμετάσχει στην αγορά ομολόγων. 

Πρέπει λοιπόν, συνέχισε, να περιμένουμε τις εκλογές στην Ελλάδα την Κυριακή. Εχω ήδη δει δύο εκλογικές αναμετρήσεις το 2012. Κάθε φορά που ο ελληνικός λαός έπρεπε να αποφασίσει, αποφάσιζε ότι θα έκανε ότι μπορούσε σε δύσκολες καταστάσεις. 

Η αιτία για τα προβλήματα τς Ελλάδας δεν είναι η Ευρώπη, οι Βρυξέλλες ή το Βερολίνο. Η αιτία

 -και αυτό πρέπει το πουν οι πολιτικοί στο λαό – είναι τα λάθη του παρελθόντος. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δηλώσεις Τσίπρα περί σκληρού προγράμματος που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα ανάφερε «είναι ένας τρόπος να κάνεις προεκλογική εκστρατεία. Μπορεί να σου αρέσει ή να μην σου αρέσει. Εμένα δεν μου αρέσει».  

Σε ερώτηση για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ανέφερε ότι δεν έχουμε προσομοιώσει καμία έξοδος, είμαι υπέρ της ενιαίας Ευρώπης και κάνουμε ότι μπορούμε μαζί με τους εταίρους μας και τους θεσμούς, πρόσθεσε.

Πάντως, είτε είναι είτε δεν είναι μέλος της Ευρωζώνης, η Ελλάδα πρέπει να κάνει εκτεταμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να γίνει ανταγωνιστική. Αλλιώς ποτέ δεν θα δικαιώσει τις προσδοκίες για τις οποίες μιλούν οι πολιτικοί στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.  

«Τα δημοσιεύματα που θέλουν να έχουμε φτιάξει μοντέλα για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι ψευδή», τόνισε – μετά από επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων. «Δεν εξετάζουμε καμία έξοδο από το ευρώ», διευκρίνισε.

Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι κατά τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έχει πετύχει «εντυπωσιακή πρόοδο», που ήταν «καλύτερη από αυτό που αναμενόταν» όταν υπογράφηκε το μνημόνιο.

πρόσφατα στην AllNewz…

Αν νομίζετε ότι θα γίνω ο Κασόγκι σας, είστε βαθύτατα γελασμένοι!

December 14th, 2018|Categories: AllNewz αποκλειστικό|Tags: , , |

Αν νομίζετε ότι θα γίνω ο Κασόγκι σας, είστε βαθύτατα γελασμένοι: Μήνυμα – προειδοποίηση προς “όποιον αφορά” και στο όνομα της Ελευθερίας του Λόγου, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης […]

Και γιατί, παρακαλώ, κυκλοφορεί ελεύθερος;

August 31st, 2018|Categories: Scripta Manent|Tags: , , |

Πριν τρία χρόνια ένας δημοσιογράφος έγραψε στο μπλογκ του ότι μια μικρή Μαρία έπαθε καρκίνο μετά από εμβολιασμό και διώχθηκε νομικά με την καταγγελία της διασποράς ψευδών ειδήσεων […]

Από την κόλαση των ψεκασμών στην Γειτονιά των Αγγέλων

August 25th, 2018|Categories: Scripta Manent, Γίνε η Αλλαγή που Θες να Δεις, Χημικοί αεροψεκασμοί|Tags: |

Μια ακόμα μεγάλη αγωνίστρια κατά των χημικών αεροψεκασμών -και όχι μόνο- άφησε για πάντα τον μάταιο και καραψεκασμένο τούτον κόσμο… […]

Η επιστολή μου στον ΟΗΕ και ο θάνατος του Κόφι Ανάν

August 18th, 2018|Categories: Scripta Manent, Διαλογισμός, Πνευματικότητα|Tags: , |

Καμιά φορά έχεις μια περίεργη ασυγκράτητη παρόρμηση να κάνεις κάτι που ξέρεις ότι, λογικά, δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα, εκτός από καθαρά ψυχολογικούς λόγους – να το βγάλεις από μέσα σου! […]

Δυο μέτρα και δυο σταθμά!

August 1st, 2018|Categories: Scripta Manent, Κίνημα Επιβιώνουμε 🗝|Tags: , , |

Διδάσκω σε Μουσικό Γυμνάσιο από το 1997 ως καθηγήτρια φλάουτου, τα πρώτα χρόνια σαν αναπληρώτρια ή ωρομίσθια για να θυμηθεί το δημόσιο να με διορίσει το 2007… μόλις… […]

Τι είναι Διαλογισμός

July 26th, 2018|Categories: Διαλογισμός, Πνευματικότητα|

Στην εποχή μας ο διαλογισμός φαίνεται να είναι πολύ δημοφιλής, ειδικά με τον όρο γιόγκα. Όμως πολλοί λίγοι από εμάς γνωρίζουμε τι πραγματικά είναι... Μερικοί πιστεύουν ότι διαλογισμός είναι η συγκέντρωση σε κάτι, ενώ άλλοι [...]

Add comment

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη