«Αυτό είναι το αίμα της χώρας μου, δεν επιτρέπω να πάει χαμένο»

«

Σήμερα έπεσα τυχαία σε ένα βίντεο με μια μαρτυρία καταπληκτική για τον Μαχάτμα Γκάντι και είπα να τη μοιραστώ

Η πνευματική μου Μητέρα, Shri Mataji, στην οποία οφείλω τόσα πολλά -που δεν ξέρω από που να πρωταρχίσω και να μιλήσω κάποια στιγμή για εκείνην- μικρή φιλοξενήθηκε στο άσραμ του Γκάντι, όταν οι γονείς ήταν πολιτικοί κρατούμενοι.

Βρήκα, λοιπόν, ένα βίντεο που μιλάει για τον Γκάντι και φανερώνει μια πτυχή του χαρακτήρα του. Ένα ελάσσον περιστατικό, πλην όμως μείζονος σημασίας.

Ο Γκάντι είχε ξένους φιλοξενούμενους με τους οποίους είχε συμβούλιο, συζητούσαν διάφορα. Και κάποια στιγμή ο Γκάντι είπε, ότι πέρασε η ώρα, πρέπει να πάρουμε το γεύμα.

Πάντα ο Γκάντι είχε κλειδί της αποθήκης που φύλαγαν τα τρόφιμα και το κρατούσε πάνω του. Πήγε, λοιπόν, εκεί και ξεκλείδωσε, και ζήτησε από αυτούς που μαγειρεύουν να μετρήσουν ακριβώς όσα χρειάζονται για το γεύμα και ξανακλείδωσε.

Γι’ αυτή του την πράξη δέχτηκε κάποιο ψιλο-ειρωνικό σχολιασμό από τους άλλους, σε στυλ, “Δεν ξέραμε ότι θα κάνεις τόσο κόπο, να πας μέχρι εκεί κλπ”

[pullquote]

«Τι θαρρείτε; Αυτό είναι το αίμα της χώρας μου, δεν μπορώ να επιτρέψω να πάει χαμένο».[/pullquote]

Κι αυτός τότε απάντησε:

«Τι θαρρείτε; Αυτό είναι το αίμα της χώρας μου, δεν μπορώ να επιτρέψω να πάει χαμένο».

Κι εξηγεί η Shri Mataji: «Βλέπετε, αυτό είναι το σημάδι κάποιου που καταλαβαίνει την αξία του δημοσίου χρήματος. Και παράλληλα, εξέπληξε και τους καλεσμένους του για το σεβασμό προς το δημόσιο χρήμα – “Να κάποιος που δεν θα του έβαζε χέρι ποτέ!”»

Και συνεχίζει η Μητέρα: «Αυτό είναι το κλειδί. Το κλειδί για τον κάθε ηγέτη είναι να είναι υπεράνω του χρήματος. Μόνο τότε θα κερδίσει το σεβασμό του κόσμου. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αλλά τελικά υπάρχει τόση διαφθορά και υποκρισία, που πραγματικά σοκάρεσαι…»

Ναι… πραγματικά σοκάρει όλο αυτό γύρω μας, αλλά πρέπει να μην μολυνθούμε, να κρατήσουμε εμείς γερά για να ξεβρομίσει το ψάρι μέχρι ψηλά στο κεφάλι…

Κι όπως έλεγε και ο μέγας αυτός ηγέτης: Γίνε η Αλλαγή που Θες να Δεις!

Jai, Shri Mataji, σ’ ευχαριστώ για όσα που έμαθες, μου έδειξες και συνεχίζεις να μου δείχνεις… <3

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη