Φτιάξε τον δικό σου κήπο! – Η Vandana Shiva μιλάει για το πρόβλημα του διατροφικού συστήματος

Φ

Με αφορμή το τραγικό γεγονός που συνέβη το 2013 στην Ινδία, όπου δεκάδες παιδάκια έχασαν τη ζωή τους από το φαγητό του σχολείου, η Βαντάνα Σίβα έδωσε μια συνέντευξη στο κανάλι GMT.

Η Βαντάνα τότε σχολίασε το γεγονός, εξηγώντας ότι το ατύχημα δεν είναι το μοναδικό. Ότι η παγκοσμιοποίηση με το ανώνυμο προϊόν και την άγνωστη ποιότητα, τα μεταλλαγμένα, τα χημικά και τα φυτοφάρμακα, καταστρέφει και το περιβάλλον και τους ανθρώπους.

Απάντηση στην παγκοσμιοποίηση είναι η τοπικοποίηση. Κι απάντηση στα μεταλλαγμένα και τα φυτοφάρμακα είναι η οικολογική οργανική καλλιέργεια. Και απάντηση στην πείνα και κακή διατροφή είναι να μην μείνει κομματάκι της γης παρατημένο κι ανεκμετάλλευτο!

Φανταζόμαστε ότι οι λάτρεις των πάρκων των φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών θα χαίρονται πολύ να την ακούνε!!!

Το βάρος πέφτει πιο πολύ στις γυναίκες. Μην γελοιόμαστε, μπορεί οι παγκοσμιοποιητές να έχουν φέρει τα πάνω κάτω στις κοινωνίες με την δήθεν ισότητα της γυναίκας σπρώχνοντας την στην παραγωγή κι αφήνοντας τελικά τον άντρα άνεργο, αλλά είναι και θα είναι η γυναίκα που πάντα θα φροντίζει τα στομάχια μιας οικογένειας να είναι ικανοποιημένα. Αφού, λοιπόν, μαγειρεύει, γιατί να μην βάλει και μερικά σποράκια στον κήπο;

Δοκιμάστε το. Παντού, σε γλαστρούλες, σε ζαρντινιέρες, στον κήπο σας. Μια ζωή θα μεγαλώσει εκεί που απλόχερα θα σας προσφέρει τα δώρα της φύσης για καλύτερη γεύση και πολύ καλύτερη διατροφή!!!

σχετικά:

Βαντάνα Σίβα: “Aπάντηση στην λιτότητα είναι η Ελευθερία των Σπόρων”.

Ζιζανιοκτόνα βλέπει ο ΠΟΥ πίσω από τους μυστηριώδεις θανάτους στη Νιγηρία

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη