Διαψεύδει τον Σόιμπλε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Δ

Κατηγορηματικά διέψευσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι συμβούλεψε τον πρώην πρωθυπουργό να προχωρήσει σε δημοψήφισμα στην Ελλάδα.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος, Γιώργος Πεταλωτής, υπογράμμισε ότι «ο κ. Σόιμπλε ουδέποτε είχε “συμβουλεύσει” τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα. Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ενημερώσει ακόμη από το καλοκαίρι του 2011 κάποιους από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ενδεχόμενο αυτό, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη».

«Το καλύτερο που είχε να κάνει τότε ο κ. Σόιμπλε, αν πράγματι ήταν υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, θα ήταν να πείσει μερικούς από τους εταίρους μας ότι η Δημοκρατία δεν λειτουργεί όπως βολεύει τον καθένα. Έχει κανόνες και αρχές», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις συζητήσεις περί δημοψηφίσματος σήμερα, ο κ.Πεταλωτής υπογράμμισε: «σήμερα πλέον πολλοί μιλούν για δημοψήφισμα. Όπως και πολλοί εμφανίζονται υπερασπιστές του, αλλά όψιμα. Μόνον, που όταν προτάθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου είτε ποιούσαν τη νήσσαν, είτε μιλούσαν για αντιδημοκρατικές επιλογές και για κινήσεις εντυπωσιασμού, καλλιεργώντας κλίμα εθνικού διχασμού. Τώρα βέβαια αναρωτιούνται αν υπάρχει κάτι πιο δημοκρατικό».

«Το σίγουρο είναι ότι η διακυβέρνηση του τόπου απαιτεί παρρησία και ανάληψη ευθύνης, προτού να ερωτηθεί ο λαός. Και εν προκειμένω, απαιτείται διαπραγμάτευση και κατάληξη -συμφωνία πριν από οτιδήποτε άλλο. Η αυθεντική έκφραση του λαού δεν μπορεί να καλύπτεται από φόβο αλλά ούτε και να αποτελεί άλλοθι ανικανότητας. Πρέπει όλοι να αναλάβουν την ευθύνη τους, να πάρουν θέση. Η ευθύνη και η θέση όμως έχουν κόστος. Η μεταβίβασης τους αποτελεί φυγομαχία», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.

πηγή: Έθνος

διαβάστε ακόμα:

ΓΑΠ

Γιατί ο ΓΑΠ έχει κόλλημα με τα δημοψηφίματα

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη