Βροχή από αράχνες στην Αυστραλία

Β

Εκατομμύρια μικροσκοπικές αράχνες πρόσφατα έπεσαν από τον ουρανό στην Αυστραλία, τρομάζοντας τους κατοίκους που είδαν ξαφνικά τα πάντα να καλύπτονται από αυτά τα ανατριχιαστικά πλάσματα.

Οι… “ειδικοί” όμως λένε ότι μια τέτοια αραχνοειδής βροχή δεν είναι κάτι τόσο ασυνήθιστο.

Το Live Science, κάλεσε έναν επιστήμονα, τον Rick Vetter, συνταξιούχος arachnologist στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, ο οποίος δήλωσε ότι το φαινόμενο οφείλεται σε μεταφορά αράχνων ‘γνωστή’ ως αερόστατο.

ιστός αράχνης

«Αερόστατο είναι μια μη ασυνήθιστο συμπεριφορά πολλών αράχνες. Ανεβαίνουν σε κάποια υψηλή περιοχή για να κολλήσουν τις άκρες τους στον αέρα και να απελευθερώσουν το μετάξι. Στη συνέχεια, απλώς… απογειώνονται»! είπε ο Vetter. «Αυτό συμβαίνει παντού γύρω μας όλη την ώρα. Εμείς απλά δεν το έχουμε προσέξει».

Λάθος! Και το έχουμε προσέξει εμείς, καθώς το έχουν προσέξει κι άλλοι! Βέβαια… δεν το προσέξαμε π.χ. το 1969, ούτε το 1975, ούτε το 1984, ούτε το 1989 κλπ. Το προσέξαμε παγκοσμίως τελευταία γιατί το είδαμε να γίνεται μετά από ψεκασμούς!

Και συνεχίζει ο ειδικός λέγοντας ότι ο λόγος που οι άνθρωποι συνήθως δεν παρατηρούν αυτές τη δαιμονια  συμπεριφορά της αράχνης, είναι ότι δεν είναι σύνηθες να γίνει αυτό την ίδια στιγμή από εκατομμύρια αράχνες ταυτόχρονα στο ίδιο σημείο.

Και αυτό το γεγονός το αποδίδει στην… αλλαγή του καιρού…

Την αλλαγή του καιρού ή των καιρών;

ιστός αράχνηςΠάντως είναι αξιοθαύμαστη η προσπάθεια να δικαιολογήσουν -“ειδικοί” και μήντια- όλα τα παράξενα που συμβαίνουν τελευταία και απανωτά. Όλα είναι φυσιολογικά ή τελικά οφείλονται στην κλιματική αλλαγή. 

Και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, συνεχίζουν οι “ειδικοί”, αν και… αυτή η βροχή από αράχνες μπορεί να βλάψει τις καλλιέργειες… μόνο… και πάλι… για μια ακόμα φορά….

ιστός αράχνηςΝαι, λένε πως κάνουν το”αερόστατο” οι αράχνες και παραθέτουν το παρακάτω βίντεο, που κάλλιστα θα μπορούσε να άλλο τίτλο, αν ήταν τραβηγμένο από ακτιβιστή κατά των χημικών αεροψεκασμών. Αλλά όπως και να έχει το πράγμα, ακόμα κι αληθινές αράχνες να είναι, το ότι τις βλέπουμε να αυξάνονται μετά από μεταφορά σκόνης από την Αφρική, δεν είναι τυχαίο ούτε και επιστημονικά απίθανο, αφού όπως λέγεται η σκόνη δεν έρχεται μόνη της, αλλά κουβαλάει πολλά καλούδια. 

Κι όλα αυτά, γιατί η παρέα που κατέχει τον Βόρειο Πόλο, έχει βαλθεί να λιώσει τους πάγους για να πάρει τον πλούτο, με αποτέλεσμα το κλίμα να χειραγωγείται, ζεστές εναέριες μάζες του Νότου συνεχώς εναλλάσσονται με τις κρύες του Βορρά, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη