Σε 48ωρη απεργία καλούν οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Αεροπορία

Σ

Σαρανταοκτάωρη προειδοποιητική απεργία από την Κυριακή 31 Μαΐου έως τη Δευτέρα 1 Ιουνίου (ανήμερα του Αγίου Πνεύματος), κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ)

Οι εργαζόμενοι  καταγγέλλουν την «απαξίωση της ΥΠΑ απ’ όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, σε όλους τους τομείς, αεροναυτιλία και αεροδρόμια».

Σε εξώδικη δήλωση-γνωστοποίηση, προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ζητά «να τεθεί άμεσα η ΥΠΑ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της οικονομικής ασφυξίας και της δραματικής έλλειψης προσωπικού».

Οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια ζητούν:

• την άμεση απαιτούμενη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας, για έργα και συντηρήσεις σε όλο το φάσμα των υποδομών των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας, καθώς και την εκπόνηση ενός υλοποιήσιμου σχεδίου ανάπτυξης αυτών.

• την άμεση στελέχωση της Υπηρεσίας, που λειτουργεί με προσωπικό κάτω από τα ελάχιστα απαιτούμενα και την άμεση καταβολή στους εργαζόμενους των δεδουλευμένων αμοιβών τους, που κάποιες από αυτές οφείλονται από την άνοιξη του 2014.

Στη 48ώρη κινητοποίηση συμμετέχει και ο σύλλογος ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Από την 48ωρη απεργία αναμένεται να υπάρξει αναστάτωση στο πρόγραμμα πτήσεων το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, μέσα στο οποίο πραγματοποιείται η κινητοποίηση των εργαζομένων της ΥΠΑ.

Επίσης αναμένεται να μην βλέπουμε πια ουρές αεροπλάνων, σωστά; Όχι όπως την άλλη φορά που οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απεργούσαν και τα αεροπλάνα πετούσαν μόνα τους “ανεξέλεγκτα” ρυπαίνοντας με εκείνα τα βρωμοκαυσαέρια τους στους ουρανούς. Για έχετε το νου σας κι αν τα δείτε να πετούν να μας το καταγγείλετε!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη