Ανέστειλαν την απεργία οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Α

Σε απόφαση για αναστολή της απεργίας που είχαν εξαγγείλει  για το διήμερο της Κυριακής 31 Μαΐου και Δευτέρας 1 Ιουνίου, προέβησαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Η απόφαση ελήφθη από την ΟΣΥΠΑ μετά από συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«H Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή, με το Αν. Υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζη, ενημερώνει για τα παρακάτω :

Όπως  δημόσια τοποθετήθηκε ο κ. Υπουργός, υπάρχει πράγματι οικονομική ασφυξία στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων των εργαζομένων, τα οποία αφορούσαν την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας. Δήλωσε δε ότι θα παρέμβει προς το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ευχέρεια στη ροή των χρημάτων προς την ΥΠΑ, όπως ούτως η άλλως πρέπει να συμβαίνει για όλα της τα έσοδα που προέρχονται από την υπέρπτηση και τα τέλη αεροδρομίων, σύμφωνα με τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς για την ανταποδοτικότητα των τελών αυτών. Όσον αφορά δε στην άμεση αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων θα διατεθούν 9 εκατ ευρώ περίπου, για συντηρήσεις και αντικατάσταση συστημάτων ηλεκτρονικών και ηλεκτομηχανολογικών.

Μετά τα παραπάνω με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα και στο επιβατικό κοινό και αφουγκραζόμενοι την ανησυχία όλων των παραγόντων του τουρισμού και των τοπικών κοινωνιών,  αναστέλλουμε την προκηρυχθείσα 48ωρη απεργία για 31/5και 1/6/15, σαν ένα ελάχιστο δείγμα γραφής των εργαζομένων στην ΥΠΑ.

Περιμένουμε από τον κ. Υπουργό να συνεχίσει τον εποικοδομητικό διάλογο με την Ομοσπονδία και να μη μας διαψεύσει, σε μια κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της Δημόσιας ΥΠΑ και των κρατικών αεροδρομίων, για το καλό της χώρας και της εθνικής οικονομίας και μόνο».

Αχαχαααααα! Δηλαδή ξεκίνησαν απεργία νομίζοντας ότι τους λένε ψέματα αλλά τώρα πείσθηκαν ότι «υπάρχει πράγματι οικονομική ασφυξία στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας»;

Οπότε τέρμα και οι κινητοποιήσεις γιατί υπάρχει πράγματι οικονομική ασφυξία- παντού!

Άντε… καλά ψεκάσματα!

Κι αυτό είναι το σήμα της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας κυκλοφορίας. Βρε τι μου θυμίζει… τι μου θυμίζει…

ένωση ελεγκτων εναέριας κυκλοφορίας

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη