ΕΚΤΑΚΤΟ AllNewz: Ή ακτιβιστής ή πωλήτης γιατί αλλιώς υπάρχει ασυμβίβαστο!

Ε

Αναγκάζομαι να γράψω τούτο το άρθρο μετά από τον πανικό που δημιουργήθηκε ύστερα από κάποιο δημοσίευμα της AllNewz

Και αναφέρομαι στο Το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων και κάτι που ‘ξέχασαν’ να σας πουν!, το οποίο διαβάστηκε από χιλιάδες Έλληνες που προφανώς ήταν ήδη καταναλωτές του.

Οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες, από ευχαριστίες για την πληροφόρηση, κριτική γιατί το άρθρο δεν επεκτείνεται σε όλα τα αλάτια και τις ποιότητες, κριτική κατά του άρθρου, κατά της (παλιάς) φωτογραφίας που βρέθηκε ξαφνικά να έχει copyright, αλλά και κριτική γιατί αργήσατε τόσο καιρό να μας το πείτε κι εμείς το καταναλώνουμε, λες και είμαστε ο ΕΦΕΤ ή κάποιο υπουργείο υγείας, ανάπτυξης κλπ

Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, γιατί ίσως υπάρχουν και πολλοί πλέον νέοι αναγνώστες:

  1. Η AllNewz είναι μη κερδοσκοπικό ενημερωτικό και κύρια ακτιβιστικό ιστολόγιο της οποίας το συντακτικό προσωπικό περιορίζεται στον μαγικό αριθμό τους ΕΝΌΣ, παρ’ όλη την ύλη που ανεβάζει καθημερινά
  2. Δεν έχει καθόλου διαφημίσεις της google ακριβώς γιατί δεν θέλει να μπει στη διαδικασία του πιασάρικου άρθρου που κυνηγάει κλικς, αλλά περιορίζεται στην ενημέρωση με κίνητρο μόνο τη σωστή ενημέρωση. Επίσης ΔΕΝ χρηματοδοτείται από οργανισμούς, κόμματα, ινστιτούτα, επιχειρήσεις και κύρια τον Σόρος, τον οποίον βρίζουμε σε μόνιμη βάση. (lol)
  3. ΔΕΝ είναι αλάνθαστη, αλλά αποφεύγει τα λάθη γράφοντας ΜΌΝΟ για θέματα που πιστεύει ότι κατέχει την ή μέρος της αλήθειας. Ως εκ τούτου, θεωρεί όχι μόνο δικαίωμα, αλλά υποχρέωση να παραδεχτεί ότι έχει πέσει έξω και να αναθεωρήσει προηγούμενες απόψεις αν και εφόσον χρειαστεί – κάτι που προς το παρόν ΔΕΝ ισχύει με το δημοσίευμα του ροζ αλατιού.
  4. Δεν δέχεται κριτική από άτομα που εμπλέκονται οικονομικά άμεσα με το αντικείμενο κάποιου δημοσιεύματος.

Και το κακό έχει παραγίνει. Δεν θα αναφερθώ σε Έλληνες “ακτιβιστές”, ούτε καν στους ξένους μικρού βεληνεκούς, παρότι και αυτούς τους αφορά, από σεβασμό και μόνο. Αλλά όταν είσαι διατροφικός ακτιβιστής και συμβουλάτορας κι από δίπλα πουλάς συμπληρώματα και προϊόντα, εμένα κάτι δεν μου πάει καλά. Παράδειγμα ο Mike Adams και ο Alex Jones – αμερικάνοι μεγαλοακτιβιστές και μεταξύ τους φιλαράκια, με ιστολόγια υψηλής επισκεψιμότητας.

Έχετε την εντύπωση ότι τα άρθρα τους είναι όλα εντάξει και μερικά δεν είναι καθοδηγούμενα; Αν το νομίζετε, ξανανομίστε το! Και οι δυο έχουν πιαστεί ενώ κάνουν “ακτιβισμό”, σε κάποια καίρια θέματα να περνούν την προπαγάνδα του συστήματος. Δεν θα ξεχάσω ούτε ότι έφταιγε το super moon του Alex Jones για το σεισμό της Φουκουσίμα, όταν όλοι ούρλιαζαν κατά του HAARP. ούτε και τις ανοησίες για τον Έμπολα του Adams. Αλλά κατά τα άλλα, το “μαγαζάκι” καλά κρατεί:

Επίσης δεν θα ξεχάσω τον άλλο ακτιβιστή στο you tube που ανέβαζε το ένα βίντεο μετά το άλλο και μιλούσε για το HAARP και τα δαχτυλίδια και τις καιρικές επεμβάσεις στις ΗΠΑ, αλλά σε συνεννόηση με τους οπαδούς του πουλούσε… τι νομίζετε;;; Καταφύγια!!! Ω, ναι! Είμαστε ακτιβιστές, ενημερώνουμε τον κόσμο, αλλά παράλληλα βγάζουμε και χρήματα πουλώντας αντίμετρα κι ελπίδες, από συμπληρώματα διατροφής, μέχρι οργονίτες, καταφύγια, αντικεραυνικές ομπρέλες και καπέλα από αλουμινόχαρτο!

Να με συμπαθάτε, αλλά στη δική μου τη συνείδηση, υπάρχει ασυμβίβαστο. ΄Η θα έχεις ιστολόγιο με τα προϊόντα σου ή με ακτιβισμό – και τα δυο μαζί δεν συμβιβάζονται.

Και αν έχεις ενημερωτικό ιστολόγιο κι έχεις ανάγκη από χρήματα, καιρός είναι να αρχίσει να λειτουργεί στην Ελλάδα το “donation”, παρά το μπακάλικο. Είναι κλάσεις πιο τίμιο. Αναγνωρίζεις ότι το τάδε ιστολόγιο σου κάνει και προσφέρεις όσο και όποτε μπορείς, συμβολικά ως μια ελάχιστη προσφορά για να το δεις να συνεχίζει.

Ή αν θες διαφημίσεις, βάλε κάτι άσχετο με το θέμα – τόσα πράγματα υπάρχουν, από παπούτσια, βίδες, καρέκλες, ρουχαλάκια, παπουτσάκια, μέχρι αυτοκίνητα. Αλλά εμπόριο ελπίδας, σας παρακαλώ μην κάνετε. “Ακτιβισμό” για να ανέβουν οι πωλήσεις, επίσης είναι απαράδεκτο. Γιατί θα έρθει η στιγμή, όπως με το άρθρο του ροζ αλατιού, που συνείδηση και συμφέρον θα αντικρουστούν, όπως τα σωματίδια μέσα στο cern και το μπαμ μπορεί να είναι μεγάλο μέσα κι έξω!

Και ξεκαθαρίζω για το ροζ αλάτι: Πόσοι ξέρουν τι είναι και ποιο είναι και αν είναι κατάλληλο αφού οι τιμές παίζουν ανάλογα με την ποιότητα και την καθαρότητα; Κι ο περισσότερος φτωχός κόσμος καταναλώνει όχι εκείνο που έχει κάποιες δεκάδες ευρώ το κιλό αλλά το φτηνιάρικο που βρίσκει πια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και που ένας Θεός ξέρει τι έχει μέσα του. Για να μην αναφέρω κάποια ξένα σάιτ που πουλούν “οργανικό” ροζ αλάτι “χωρίς μεταλλαγμένα” και “χωρίς φυτοφάρμακα”!!! Δεν ήξερα ότι υπάρχει και γενετικά τροποποιημένο άλας ή ψεκασμένο με roundup!

Μόνο στην Ελλάδα!

Μόνο στην Ελλάδα δεν υπάρχει φαίνεται νόμος, που να υποχρεώνει όλες τις εταιρείες να αναρτούν τα συστατικά των προϊόντων τους στα επίσημα ιστολόγια τους!

Είμαι σε μάρκετ και χαζεύω τις “απλές” φρυγανιές δυο πολύ γνωστών ελληνικών εταιριών. Βάζω γυαλιά για να διαβάσω τα ψιλά γράμματα και βλέπω συστατικά άγνωστα, αλλά και περίεργα, όπως φοινικέλαιο κλπ ενώ στην Ελλάδα έχουμε λαδάκι ελιάς.

Οκ, σκέφτομαι, δεν ξέρω τι σκατά είναι όλα αυτά, θα το ψάξω στο διαδίκτυο. Αδύνατον. Δεν βρήκα τίποτα. Όλα καλά κι όλα ανθηρά με τα προϊόντα τους. Άρα, εκτός που τυγχάνουν ασυλίας για το αν έχουν κάποιο μεταλλαγμένο συστατικό, πρέπει κανείς να έχει άριστες γνώσεις χημείας για να ελέγξει επί τόπου τα συστατικά ή μνήμη ελέφαντος να το τσεκάρει αργότερα στο διαδίκτυο ή να βγάλει μπλοκάκι και να κρατάει σημειώσεις. Κι αυτό… μόνο στην Ελλάδα, γιατί όλες οι εταιρίες στο εξωτερικό υποχρεούνται να δημοσιεύουν τα συστατικά τους.

Και τελειώνοντας, θα έλεγα ότι η εποχή που ζούμε είναι μια σκέτη πρόκληση. Ένα τεστ ντράιβ αντοχής αντισωμάτων μπροστά σε μια συνεχή επίθεση μικροβίων που στοχεύουν τη συνείδηση. Αν το δει κανείς έτσι και μόνο έτσι, είμαι σίγουρη ότι πολλά πράγματα όχι μόνο θα πάνε καλύτερα, αλλά πολλά από τα προβλήματα που έχουμε ατομικά και συλλογικά να αντιμετωπιστούν, θα τα δούμε να τακτοποιούνται με τρόπο που δεν τον περιμέναμε. Απλά… ο τρόπος περιμένει εμάς….

 

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη