Οι ΗΠΑ ανέφεραν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο

Πρόκληση από τις ΗΠΑ κατά της Ελλάδας, καθώς στη σύνοδο του ΝΑΤΟ ανέγραψαν τα Σκόπια ως «Μακεδονία», γεγονός που ανάγκασε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να εγκαταλείψει τη συνεδρίαση.

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.

Σε μια σκληρή ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών περιγράφει το σκηνικό προβοκάτσιας που έστησαν οι ΗΠΑ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για το μέτωπο κατά των τζιχαντιστών και εξηγεί γιατί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών δεν μετείχε τελικά.

«Ο λόγος της μη αυτοπρόσωπης συμμετοχής του κ. Βενιζέλου ήταν το γεγονός ότι, παρά τις σχετικές, πυκνές επαφές και τα διαβήματα που προηγήθηκαν, οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες συγκάλεσαν τη σύνοδο, δεν τήρησαν τους κανόνες και την πρακτική του Ο.Η.Ε., ως προς τον τρόπο αναφοράς των συμμετεχουσών χωρών. Πιο συγκεκριμένα, ενώ στη Σύνοδο η πΓΔΜ μετείχε με την προσωρινή ονομασία της, στη σχετική Κοινή Δήλωση των χωρών που συγκροτούν τον Συνασπισμό υπογράφει με τη λεγόμενη συνταγματική της ονομασία» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ακόμη ότι η Ελλάδα κατέθεσε δήλωση που υπενθυμίζει τις σχετικές αποφάσεις του Σ.Α. του ΟΗΕ και το γεγονός ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τη χώρα αυτή με την προσωρινή της ονομασία. Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ από τον πρέσβη μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ κ. Μ. Διάμεση.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη