Γερμανός ετοιμάζει ποτό με ονομασία «Grexit»

Γ

Μήπως η απειλή εξόδου της Ελλάδα από την ευρωζώνη σας έχει χαλάσει τη διάθεσή σας; Δεν πειράζει, πιείτε τη νέα βότκα λεμόνι «Grexit» και τα πράγματα μπορεί να μην σας φαίνονται πια τόσο άσκημα!

Κάπως έτσι προβάλει το νέο της προϊόν η Γερμανική εταιρεία που βασίζεται, στην οικονομική δύναμη της Ευρώπης, τη Γερμανία.

Το Grexit για τους Γερμανούς αλλά και όλον το κόσμο έγινε… στραγάλια και κάποιοι σκέφτηκαν να επωφεληθούν από αυτό φτιάχνοντας ένα ποτό με το όνομα του, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε περίπου δέκα ημέρες και θα απευθύνεται στους λάτρεις της βότκας.

«Αυτήν την περίοδο εκτυπώνουμε τις ετικέτες για να βγάλουμε το λικέρ στην αγορά, σε καμιά δεκαριά ημέρες«, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επιχειρηματίας Ούβε Ντάλχοφ από το Χαμ.

Το ποτό θα περιέχει βότκα και λεμόνι, θα είναι 16 βαθμών και θα πωλείται σε μικρές φιάλες. Οι ετικέτες του διακρίνονται επίσης από γερμανικό χιούμορ: θα εικονίζουν τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να τσουγκρίζουν γελώντας τα ποτήρια τους. Πάνω από τα κεφάλια τους, με φόντο μια ευρωπαϊκή σημαία, θα τους παρακολουθεί σκυθρωπή η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. Το κόστος του Grexit παραμένει αδιευκρίνιστο.

Ο Ντάλχοφ φρόντισε να κατοχυρώσει την εμπορική ονομασία Grexit τον περασμένο Ιανουάριο .

«Θέλαμε να κάνουμε σάτιρα. Εδώ και πέντε χρόνια το μόνο που γίνεται είναι να μετατίθεται χρονικά το ελληνικό πρόβλημα. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα αφετηρία για τους Έλληνες, αφού αυτοί είναι οι περισσότερο χαμένοι από την κρίση», υποστήριξε ο επιχειρηματίας.

Ευτυχώς που ο Ντάλχοφ δεν μπορεί να γεμίσει τις φιάλες του με ούζο αφού βάση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, το αγαπημένο αυτό ποτό των Ελλήνων αλλά και τουριστών μπορεί να παράγεται μόνο στην Ελλάδα. 

Αλλά ο εφευρετικός επιχειρηματίας ίσως σκαρφιστεί κι άλλες ιδέες για να βγάλει χρήματα. Του προτείνουμε μια:

merkel

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη