Διαπραγματεύσεις…next time!

Δ

Θα έλεγα χαλαρώστε κι απολαύστε το καλοκαίρι σας, αλλά δεν γίνεται. Πρώτον δεν έχουμε καλοκαίρι, το πήραν οι χειραγωγοί καιρού και δεύτερον πήραμε κι άλλη αναβολή.

Σε νέα συνεδρίαση του Eurogroup, τις επόμενες μέρες, παραπέμπονται οι διαπραγματεύσεις, όπως είπαν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Οι ελληνικές προτάσεις είναι μια “καλή βάση” συζήτησης αλλά οι διαβουλεύσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μετατίθενται για το επόμενο Eurogroup σε λίγες μέρες, δήλωσαν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ευρωζώνης Γερούν Ντέιζεμπλούμ και ο Επίτροπος Μοσκοβισί.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι η ελληνική πρόταση έφτασε με καθυστέρηση και ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα επιθυμούσαν να την είχαν λάβει νωρίτερα για να την εξετάσουν. Ο Π. Μοσκοβισί πρόσθεσε, από την πλευρά του, ότι οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να αρχίσουν αμέσως δουλειά προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος ως το επόμενο Eurogroup που θα συγκληθεί εντός της εβδομάδος.

Καταλήγοντας, ο Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι η ελληνική πρόταση αποτελεί μια «ισχυρή και συνολική βάση» συζήτησης, αλλά απομένει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει. «Καλωσορίζουμε την ελληνική πρόταση ως ένα θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», συμπλήρωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ και ως μια ευκαιρία για να επιτύχουμε συμφωνία αυτήν την εβδομάδα. Η συνεδρίαση του Eurogroup διήρκησε περίπου μία ώρα.

Κι έτσι θα περιμένουμε κι άλλο να ‘ρθει το “καλοκαίρι”. Κυριολεκτικά. Περιμένουν πότε θα έχουμε γίνει τόσο κουδούνι από το χάαρπισμα και την ανησυχία, ώστε όποια κι αν είναι η απόφαση ή τα μέτρα να τα δεχτούμε χωρίς αντιστάσεις.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη