Και το ΚΙΣ βρήκε αφορμή να θιγεί

Κ

Την κτηνωδία των Ναζί την έχουν πλέον πατεντοποιήσει οι απανταχού Ισραηλινές Κοινότητες και όποιος κάνει οποιαδήποτε αναφορά σε αυτήν, θεωρείται ασέβεια προς τους Εβραίους που έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα να είναι τα μοναδικά θύματα

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, είχε τη φαεινή ιδέα να κάνει έναν παραλληλισμό της Ελλάδας που μένει Ευρώπη με το Άουσβιτς. Εντάξει, άποψή του, έτσι το καταλαβαίνει έτσι το νιώθει.

Και ανάρτησε μια φωτογραφία στο Facebook, με την είσοδο του Άουσβιτς όπου η επιγραφή με τίτλο «Arbeit Macht Frei» έχει αντικατασταθεί από το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη».

«Μένουμε Ευρώπη, λένε, πάση θυσία λένε, φέρτε να υπογράψουμε τα πάντα όλα λένε. Λέω ναι, αφού πληρώσουν το κόστος» έγραψε στη λεζάντα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Γιε πείτε μου… που είναι το κακό; Ίσα ίσα, που δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να ξαναθυμηθεί αυτό το φασιστικό έκτρωμα, το οποίο εκτός από τους Εβραίους, “χώνεψε” και πολλούς Ρομά, Πολωνούς, πολιτικούς κρατούμενους και ομοφυλόφιλους.

Όμως το ΚΙΣ έγινε έξαλλο γιατί δεν θέλει άλλος να μοιράζεται τα πάθη του, θέλουν το αποκλειστικό μονοπώλιο.

“Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του Ελληνικού Εβραϊσμού από την επαίσχυντη ανάρτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛΛ Δημήτρη Καμμένου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που ευτελίζει με τον πλέον χυδαίο τρόπο τη γνωστή επιγραφή  στην πύλη του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς που «υποδέχθηκε» 1.500.000 Εβραίους που βασανίσθηκαν και θανατώθηκαν από τους Ναζί στους θαλάμους αερίων.

Καλούμε την πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τους εκπροσώπους όλων των δημοκρατικών κομμάτων να αποδοκιμάσουν τον κακόβουλο ευτελισμό του Ολοκαυτώματος 6.000.000 Εβραίων και των άλλων θυμάτων αυτής της βαρβαρότητας, που υποβαθμίζει ταυτόχρονα τον αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας”.

Κάποιος στο μεταξύ να ενημερώσει το βίκι γιατί αναφέρει τα θύματα των Εβραίων κατά μισό εκατομμύριο λιγότερα. Δεν ξέρουν ότι κάθε τόσο ανεβαίνουν; Γίνονται νέες καταμετρήσεις. Άγνωστο πως, αλλά γίνονται.

Και το κόμμα των ΑΝΕΛ έσπευσε να κρεμάσει τον βουλευτή του –όπως έκανε και με την Φωτεινή Αθανασοπούλου– και να εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Δημήτρη Καμμένου να αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφία από την είσοδο του ‘Αουσβιτς με παραλλαγμένη την επιγραφή, είναι αμιγώς προσωπική ενέργεια.

Σε κάθε περίπτωση, δεν απηχεί τις θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» δήλωσε η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. 

Τώρα βέβαια, ίσως έχει κι άλλες προεκτάσεις η αντίδραση του ΚΙΣ, που πάντα ψάχνει την παραμικρή αφορμή για να ακουστεί. Το “Μένουμε Ευρώπη” είναι εντελώς αντίθετο με το Κράτος του Ισραήλ που καλεί τη διασπορά να εγκαταλείψει τα απανταχού νοικοκυριά τους και επιχειρήσεις τους και να πάνε στο Ισραήλ για να δυναμώσουν το κράτος και τον πληθυσμό. Κι αν δεν το κάνουν με το καλό, υπάρχει και ο κακός ο τρόπος, ο εκφοβισμός μέσω “φανατικών αντισημιτικών οργανώσεων”.

Και το έχουν καταφέρει μια χαρά. Χιλιάδες Γάλλοι άφησαν τη Γαλλία και βρήκαν “καταφύγιο” στο Ισραήλ. Και όχι μόνο η Γαλλία, αλλά κι άλλες χώρες εγκαταλείπουν οι Εβραίοι μαζικά:

Jewish migration to Israel up 40% this year so far

Και το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι οι μόνοι Εβραίοι που νιώθουν ασφάλεια στη χώρα που ζουν και δεν θέλουν να εγκαταλείψουν είναι στην ίδια τη Γερμανία.

«Με την πάροδο των ετών αυτό που σίγουρα εκπλήσσει είναι η αδιατάραχτη ομαλότητα των γερμανοϊσραηλινών διπλωματικών σχέσεων, παρά την τραγικότητα του παρελθόντος. Αμφότερες πλευρές φέρουν ακόμη το ιστορικό τραύμα. Ο αφανισμός ενός μεγάλου μέρους των Εβραίων της Ευρώπης από το Τρίτο Ράιχ ανήκει στα τρωτά σημεία αυτής της σχέσης, αλλά συγχρόνως αποτελεί και ίδιον της ιστορικής ταυτότητας και των δύο χωρών. Ωστόσο, μολονότι οι Ισραηλινοί βλέπουν με συμπάθεια τη Γερμανία, δεν συμβαίνει το ίδιο τα τελευταία χρόνια και στη γερμανική κοινή γνώμη, εξαιτίας κυρίως της αραβοϊσραηλινής διένεξης. Ένας μεγάλος, μη αναμενόμενος αριθμός γερμανών πολιτών, βλέπουν σήμερα τους Παλαιστίνιους ως θύματα της ισραηλινής πολιτικής. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο οι σχέσεις Γερμανίας και Ισραήλ εισέρχονται σε μία ευαίσθητη φάση. Την ίδια ώρα όμως, κι ενώ πολλοί Εβραίοι της Γαλλίας δεν αισθάνονται ασφαλείς στη χώρα, δεν ισχύει το ίδιο και για τους Εβραίους της Γερμανία, όπου μέσα στην τελευταία εικοσαετία ο αριθμός των εβραϊκών κοινοτήτων έχει διπλασιαστεί. Αυτό είναι εν τέλει και το δεύτερο, μεγαλύτερο «θαύμα» των γερμανοϊσραηλινών σχέσεων. Οι Εβραίοι 70 χρόνια το Ολοκαύτωμα θέλουν και πάλι να ζήσουν στη Γερμανία». [πηγή: dw.com]

Γιατί ΗΠΑ και Γερμανία είναι δυο από τα πέντε κέντρα της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, η οποία στήνεται από την Παγκόσμια Σιωνιστική Οργάνωση. Για ποιο λόγο να εγκαταλείψουν αυτά τα κέντρα;

Έτσι το Μένουμε Ευρώπη, είναι όντως κακό άκουσμα για τους Έλληνες Εβραίους, είτε με τη φωτογραφία, είτε όχι. Αλλά και μια ακόμα ευκαιρία για σαματά…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη