Όχι το ΤΑΧΙ, αλλά ο ταξιτζής ρυπαίνει το περιβάλλον!

Ό

Αυτόνομα ηλεκτρικά ταξί μπορούν να καταστούν σημαντικοί παράγοντες για τη μείωση της ρύπανσης στις αστικές περιοχές μέχρι το 2030, σύμφωνα με νέα μελέτη του Εθνικού Εργαστηρίου Lawrence Berkeley στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ

Ο στόλος των μη επανδρωμένων ηλεκτρικών ταξί θα μπορεί να παράγει 90 τοις εκατό λιγότερες εκπομπές ανά χιλιόμετρο σε σχέση με τα συμβατικά βενζινοκίνητα αυτοκίνητα. Τα «ρομποταξί» θα ξεπερνούν ακόμη και τα σύγχρονα υβριδικά οχήματα, τα οποία συνήθως παράγουν 82 τοις εκατό λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου.

Σχεδόν η μισή εξοικονόμηση αποδίδεται σε αυτό που οι ερευνητές ονομάζουν «αντιστοίχιση σωστού μέγεθος», δηλαδή την προσαρμογή του μεγέθους των ταξί στις ανάγκες των επιβατών, έτσι ώστε ένας πελάτης να ταξιδεύει σε μικρότερο όχημα σε σχέση με αυτό που παίρνουν τέσσερα άτομα.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις οικονομικές παραμέτρους, θεωρώντας το 2030 ως μία εφικτή ημερομηνία για την έναρξη λειτουργίας των ρομποταξί.

Στα 18.000 χιλιόμετρα ανά έτος, τα ηλεκτρικά οχήματα θα εξακολουθούν να είναι πιο ακριβά από ό,τι τα βενζινοκίνητα. Ωστόσο, στα 60.000 με 100.000 χιλιόμετρα το χρόνο, η ενέργεια από κυψέλη καυσίμου υδρογόνου ή ηλεκτρική μπαταρία αποτελεί την πιο αποδοτική επιλογή. Αυτές οι αποστάσεις δεν είναι ασυνήθιστο να καλυφθούν από ένα ταξί μέσα σε ένα χρόνο.

Αν και η εγκατάσταση αυτόνομης τεχνολογίας θα κοστίζει επιπλέον 150.000 δολάρια, η αφαίρεση του ανθρώπινου παράγοντα θα βελτιώσει περαιτέρω την ενεργειακή απόδοση.

Ο λόγος για αυτό είναι ότι τα αυτόνομα αυτοκίνητα μπορούν να οδηγούν σε πολύ μικρές αποστάσεις το ένα από το άλλο, ενώ επιταχύνουν και επιβραδύνουν πιο αποτελεσματικά. [πηγή: naftemporiki.gr]

Απίστευτο το δημοσίευμα! Αυτή είναι η “βιώσιμη ανάπτυξη” της ύπουλης Ατζέντας 21, που πετάει στο δρόμο στρατιές εργαζομένων και τις αντικαθιστά με ρομπότ. Και το κορυφαίο, αφαιρώντας τον ταξιτζή, το όχημα ρυπαίνει λιγότερο και αποδίδει περισσότερο. Μια νέα κοινωνία στην υπηρεσία της ελίτ, μικρή σε αριθμό όσο οι μάζες σιγά σιγά θα αποσυντίθενται και θα λιγοστεύουν…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη