Ε.Ε. – Ελλάδα: Το διαζύγιο σε βάρος των τέκνων

Ε

Ένα διαζύγιο είναι βγαίνει είτε συναινετικά, είτε εις βάρος του ενός από τους συζύγους. Το διαζύγιο Ελλάδα και Ευρώπη ετοιμάζεται να βγει εις βάρος των τέκνων, εις βάρος του ελληνικού λαού

Και δεν μιλάμε απλά για τις όποιες άσκημες επιπτώσεις έχει ένα διαζύγιο στα παιδιά, έτσι κι αλλιώς, όσο κακός ή καλός είναι ο τρόπος που βγαίνει, αλλά για διαζύγιο που πρώτη φορά θα ρίχνει κυριολεκτικά το βάρος της απόφασης και των συνεπειών του στα τέκνα, δηλαδή στο λαό.

Ο οποιοσδήποτε καλόπιστος παρατηρητής θα περίμενε μετά από το ΌΧΙ του δημοψηφίσματος και ανεξάρτητα από τη μετάφραση που του έκανε ο καθένας που το στήριξε, να πιστέψει ότι ο Τσίπρας, με την κυβέρνηση του, θα πάει “ενδυναμωμένος” για μια νέα διαπραγμάτευση. Άλλαξε και τον ΥΠΟΙΚ, ο οποίος ήταν ήδη ενεργός και στη σκιά του πρώην, άρα και καλά ενημερωμένος, και μια και δυο πήγε στους “εταίρους”.

tsakalwtos_shmeiwseisΚαι τι τους είπε; Άρες μάρες κουκουνάρες και αοριστίες (που σύμφωνα με τις μεθόδους των Σοφιστών δεν σημαίνουν τίποτα) κι έναν Τσακαλώτο  από δίπλα με ένα πρόχειρο σημείωμα που προφανώς έγραψε στην τουαλέτα του The Hotel των Βρυξελλών. Και σε κάθε φράση του ο Τσίπρας κοπανάει και τη λέξη “βιώσιμη”, έτσι για να μην χάνεται και η αναφορά στην Ατζέντα 21, η “βούλα” εκείνου που, μιλάει.

Από την άλλη οι “εταίροι” μας με αρχηγό τη Μέρκελ, τι λένε; Ό,τι έλεγαν πάντα και ο Τσίπρας έκανε πως δεν καταλαβαίνει: ΜΕ- ΤΑΡ- ΡΥΘ-ΜΊ-ΣΕΙΣ.

Με συμπαθάτε, αλλά πόσο δυσκολεύομαι ότι δεν είχε καταλάβει προεκλογικά, εννοώ τις εκλογές του Γενάρη τι ζητούν οι δανειστές. Κι έβγαινε κι έταζε λαγούς με πετραχήλια και κατώτερο στα 750 και 1 ευρώ! Αυτό το ένα ευρώ ήταν όλα τα υπόλοιπα λεφτά της κοροϊδίας!

Και άντε και δεν ήξερε με τι σκληρά καρύδια έχει να κάνει, όπως ομολόγησε στην ομιλία παραπλάνησης για την αρπαγή του ΌΧΙ. Μισό χρόνο μετά από “σκληρές” διαπραγματεύσεις, ακόοοοομα δεν κατάλαβε τι του ζητάνε; ΜΕ- ΤΑΡ- ΡΥΘ-ΜΊ-ΣΕΙΣ.

Από την άλλη οι Ευρωπαίοι ανέβασαν το λογαριασμό απαιτήσεων και εκτός από τις ΜΕ- ΤΑΡ- ΡΥΘ-ΜΊ-ΣΕΙΣ ζητούν κι άλλο μνημόνιο, με προαπαιτούμενα, προκειμένου να δώσουν νέο δάνειο, πολυετές, βαρύ και εξαιρετικά ασήκωτο.

Και από την άλλη η λύση είναι η έξοδος. Μια “λύση” που έχει αρχίσει να αποκτά έδαφος στον εξαιρετικά ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό, τόσο υλικά, αλλά πάνω απ’ όλα ψυχολογικά. Βάρα! φωνάζουν, Τράβα την σκανδάλη και βάρα μας! Καλύτερη η εκτέλεση από την καθημερινή απειλή για εκτέλεση. Εκεί φτάσαμε.

Γιατί ο απελπισμένος δεν είναι και ενημερωμένος. Από τη Χρυσή Αυγή μέχρι το ΚΚΕ, το ΕΠΑΜ και την αριστερή πτέρυγα του ΣΎΡΙΖΑ, όλο αυτό το “αντιευρωπαϊκό” τόξο, αυτό που ταυτίζεται με την ακροδεξιά Λεπέν και τον εθνικιστή Φάρατζ, τον μασόνο Γρίλλο και αλλά τους “επαναστάτες’ Λατίνους των ΗΠΑ, του πιπιλάνε το μυαλό ότι όταν βγει από το ευρώ “θα έρθει η ανάπτυξη”, αυτή που αναζητείται παγκοσμίως…

Βάρα λέει ο απελπισμένος, νομίζοντας ότι ακόμα και η ευθανασία ή η αυτοκτονία είναι λύτρωση. Η αυτοκτονία είναι λύτρωση, μόνο όταν πετύχει. Αλλιώς ο αυτόχειρας μένει τόσο σακάτης, που εξαρτάται πλέον όχι μόνο η ζωή, αλλά ακόμα και ο θάνατος του από τους άλλους…

Ξέρω ότι είναι δύσκολο έως αδύνατον να εξηγήσεις στον κουρασμένο και παραπληροφορημένο και εγκεφαλοπλυμένο ποιες θα είναι οι τραγικές συνέπειες μιας εξόδου από το ευρώ, που δεν είναι οργανωμένη σωστά, αλλά “ατύχημα”. Ξέρω ότι η Κασσάνδρα κουβαλάει τη μοίρα της, να μιλάει σε ώτα κλειστά και να επιβεβαιώνεται στα ύστερα.

Λύση, έτσι όπως τα έκαναν, και εννοώ σύσσωμο το ντόπιο και ξένο πολιτικό στερέωμα, δεν διαφαίνεται και το διαζύγιο θα είναι σε βάρος των τέκνων και μόνο, αφού όλοι αποδέχονται δια της σιωπής τους, ότι την ελίτ στις λύσεις και τα ζόρια της πατρίδας, την αφήνουμε στην απέξω. Και το καταγγέλλω, τους θεωρώ συνειδητά υπεύθυνους και όχι από “λάθος” χειρισμούς, ώστε η Ελλάδα να παραδοθεί ακόμα περισσότερο στις ορέξεις της ντόπιας και ξένης ελίτ.

Από δω και πέρα, εντός ή εκτός, εμείς εστιάζουμε στο πως “Επιβιώνουμε”. Στο πως μέσα από τη λαίλαπα των ραγδαίων εξελίξεων που θα ακολουθήσουν, μπορούμε να βρούμε τρόπους επιβίωσης, παράλληλα όμως με αγώνα. Μια κοινή γλώσσα συνεννόησης μεταξύ μας που να μην μας βάζει απέναντι ο ένας τον άλλον, αλλά όλους μαζί απέναντι στον πραγματικό εχθρό, την ολιγαρχία και τα πολιτικά και μιντιακά τσιράκια της.  Μια κοινή εξέδρα πάνω στην οποία θα χωρούν όσοι θέλουν να εγκαταλείψουν τα σαπιοκάραβα των απατηλών υποσχέσεων εν τω μέσω καταιγίδας και να βάλουν πλώρη για μια άλλη κοινωνία, στην ίδια γη, αλλά με διαφορετικό μπαϊράκι, αυτό της αφύπνισης…


Γκάμπριελ

Γκάμπριελ: Η ελληνική ελίτ λεηλατούσε την Ελλάδα για χρόνια κι εμείς απλώς κοιτούσαμε

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη