Γκάμπριελ: Η ελληνική ελίτ λεηλατούσε την Ελλάδα για χρόνια κι εμείς απλώς κοιτούσαμε

Γ

«Αν απλώς κουρεύουμε χρέη χωρίς η Ελλάδα να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές, δεν κερδίζουμε τίποτε» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μιλώντας στο Stern

Θα μπορούσαμε «να συζητήσουμε για την πιθανότητα απομείωσης του χρέους, στην περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση αποδείξει ότι εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκάμπριελ, τονίζοντας πως επιθυμούν « να βρούν έναν τρόπο να τερματιστεί η κρίση στην Ελλάδα».

Υποστήριξε ότι δεν ανησυχεί για πιθανές οικονομικές επιπτώσεις στη Γερμανία ενός Grexit. «Η Ευρωζώνη είναι ισχυρή και σταθερή», είπε.

«Η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ, με τα σημερινά δεδομένα, έγινε αφελώς», συνέχισε και πρόσθεσε «Το χειρότερο όμως είναι ότι όλοι για πολύ καιρό απλώς παρακολουθούσαν» την Ελλάδα να βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην κρίση.

[pullquote]

Η ελίτ στην Ελλάδα λεηλατούσε τη χώρα για πολλά χρόνια και η Ευρώπη απλώς κοιτούσε[/pullquote]

Και συμπληρώνει ο Γερμανός αντικαγκελάριος «η ελίτ στην Ελλάδα λεηλατούσε τη χώρα για πολλά χρόνια και η Ευρώπη απλώς κοιτούσε».

Τέλος, υπογράμμισε πως το μάθημα από την κατάσταση στην Ελλάδα είναι ότι «πλέον δεν θα πρέπει να αποστρέψουμε ξανά το βλέμμα μας όταν μια χώρα δεν τηρεί τους κανόνες της Ευρώπης».

Αυτό που δεν είπε, είναι το η ελίτ συνεχίζει να λεηλατεί τη χώρα και η Ευρώπη δεν κοιτάει απλά, της κάνει και πλάτες. Με τον μάστερ της φοροδιαφυγής στο τιμόνι της, τον Γιούνκερ, τι δεν καταλαβαίνετε; Πελάτες του φορολογικού παραδείσου του είναι ο Λάτσης και λοιποί.

Κούφιες δηλώσεις επικήδειου λόγου… Γιατί δεν κάνετε τώρα κάτι;

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη