Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την επαρχία Βένετο της Ιταλίας

Α

Ακραία καιρικά φαινόμενα σημειώνονται σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του στην επαρχία Βένετο της Ιταλίας σκοτώνοντας έναν άνδρα

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τον ανεμοστρόβιλο. Ο ανεμοστρόβιλος έπληξε περιοχή κοντά στη Βενετία: Στέγες ξηλώθηκαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, σπίτια υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

Άλλοι τριάντα άνθρωποι τραυματίστηκαν. Από αυτούς, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, οι τρεις χαροπαλεύουν.

Την ίδια ώρα στη Ρώμη η θερμοκρασία έφτασε τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Σφοδρό κύμα καύσωνα έχουμε και στην Ρουμάνια. Η θερμοκρασία σε μερικές περιοχές άγγιξε τους 39 βαθμούς Κελσίου ενώ οι αρχές βρίσκονται επί ποδός. Ο κόσμος ψάχνει διαφόρους τρόπους για να πάρει μια ανάσα δροσιάς. Μερικοί δεν διστάζουν και μπουν μέσα στα  σιντριβάνια. Στο Βουκουρέστι περισσότερα από 20 άτομα μεταφέρθηκαν  στο  νοσοκομείο με συμπτώματα θερμοπληξίας.

Παράλληλα, αγώνα για την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς δίνουν οι Αρχές στη νοτιοανατολική Ισπανία, στην περιοχή της Αραγονίας. Οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην χώρα τις τελευταίες  μέρες ενισχύουν  τα πύρινα μέτωπα. Οι φλόγες απείλησαν  χωριά, περισσότεροι από 1.350 κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους, με πέντε χωριά να έχουν εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας.

Σαραντάρια καυ υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες και στην Ελβετία ακόμα και στις ΄Αλπεις.

Ζήτω η κλιματική αλλαγή και θα τα δούμε όλα εν όψει της συνέλευσης του ΟΗΕ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη