Τσακαλώτος: Η κα Μέρκελ ξέρει καλύτερο «ποδόσφαιρο» από μένα

Τ

Το χειροκρότημα από όλες τις πτέρυγες της Βουλής «έκλεψε» ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποκαλύπτοντας έναν διάλογο που είχε με την κυρία Μέρκελ, χωρίς όμως να αποκαλύπτει και τη βαθύτερη του έννοια… 

Ο Τσακαλώτος προσπαθεί να εξηγήσει (δικαιολογήσει) γιατί οι δανειστές δεν δέχονται ως σίγουρα έσοδα την πάταξη της φοροδιαφυγής και διαφθοράς:

«Και της λέω της κα Μέρκελ αφού εμείς είχαμε σαν κορώνα την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγή και της διαφθοράς, είναι σαν να είμαστε η Bayern Munich ή η Barcelona και να μην μας αφήνετε να χρησιμοποιήσουμε ούτε το Νεϊμάρ, ούτε το Μέσι και μου απαντάει τότε η κα Μέρκελ, ούτε το… πως το λένε… το ξέχασα τώρα το τρίτο… πως το λένε…;»

Τον Σουάρες, παίρνει τη βοήθεια του κοινού.

«Ναι! Ούτε το Σουάρες! Άρα η κυρία Μέρκελ ξέρει καλύτερο ποδόσφαιρο απ’ ότι εγώ», είπε ο Τσακαλώτος και καταχειροκροτήθηκε απ’ όλους.

Το τρίτο, κε Τσακαλώτο, δεν το λένε Σουάρες, αλλά το μακρύτερο και είναι το τρίτο μνημόνιο που θα μας φορτώσετε. Και όσο εσείς απορείτε γιατί δεν δέχονται οι δανειστές την “κορώνα” σας -αντιμετώπιση φοροδιαφυγής και διαφθοράς- εμείς δεν απορούμε.

«Το συμπέρασμα είναι η Μέρκελ ξέρει καλύτερο ποδόσφαιρο από μένα». Το συμπέρασμα είναι ότι το γκολ στην οικονομία που υπόσχεστε να βάλατε με πάταξη φοροδιαφυγής και διαφθοράς το υποσχέθηκαν και όλοι οι άλλοι και κανείς δεν τόλμησε ούτε να σουτάρει!

Ναι και η Μέρκελ το ξέρει κι εμείς ακόμα καλύτερα…  Γιατί να πιστέψει και αυτή, αλλά κι εμείς, ότι θα το βάλει η κυβέρνηση του ΕΙΠΑ-ΞΕΊΠΑ και του ΌΧΙ, που θα μάθεις μετά ότι σημαίνει ΝΑΙ;

Από κορώνες χορτάσαμε. Μήπως να τις κάνουμε και νέο νόμισμα;

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη