Διακοπή του Eurogroup – Πληροφορίες για συνομιλία Τσακαλώτου με Τσίπρα

Δ

Διεκόπη προσωρινά, λίγο μετά τις 8, η συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης

Επίσημα η διακοπή γίνεται για να γευματίσουν οι υπουργοί, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ο πραγματικός λόγος είναι ότι θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Ευκλείδη Τσακαλωτο, από τον οποίο οι ομόλογοί του φέρονται να ζητούν περισσότερα μέτρα και διαβεβαιώσεις.

Η αρχική αντίδραση των θεσμών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ήταν θετική προς το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης, σύμφωνα με πηγή που βρίσκεται κοντά στους θεσμούς. Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις στο ελληνικό κείμενο και να χρειαστούν ορισμένες αλλαγές.

Ωστόσο η στάση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λίγο πριν τη συνεδρίαση προκάλεσε προβληματισμό, καθώς ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, εμφανίστηκε κάθε άλλο παρά αισιόδοξος για τη συνέχεια: «Δεν βλέπω αυτή τη στιγμή πόσο εύκολα θα φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα. Θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει σημερα και αύριο. Θα δούμε και θα συζητήσουμε και τις προτάσεις των θεσμών. Και οι αριθμοί είναι πολύ κακοί και η εμπιστοσύνη επίσης. Δεν μπορώ να κάνω μαθηματικούς υπολογισμούς για την κατάσταση», είπε. 

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη