Σόιμπλε: «Αδύνατo “κούρεμα” χρέους εντός ευρώ»

Σ

Εμμένοντας στη σκληρή γραμμή των τελευταίων μηνών ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σχολίασε στο γερμανικό ραδιόφωνο την υπερψήφιση στην ελληνική Βουλή της πρώτης δέσμης μέτρων που προαπαιτούνται για τη συμφωνία

«Μετά το “ναι” από την Αθήνα είμαστε ένα βήμα παραπέρα, είναι ένα σημαντικό βήμα», είπε αρχικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της κάνοντας πράγματα που θα τη βοηθήσουν να είναι ανεξάρτητη από μία ακόμα βοήθεια.

«Θα παρακολουθείται η ελληνική πρόοδος στην υλοποίηση των μέτρων. Θα προσπαθήσουμε πολύ σκληρά για να εφαρμοστούν τα σχέδια μεταρρύθμισης της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι «πολλοί οικονομολόγοι -του ΔΝΤ συμπεριλαμβανομένου- θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά της δίχως κούρεμα», επιμένοντας ότι «ένα προσωρινό Grexit θα ήταν καλύτερο».

«Κανείς δεν ξέρει πώς θα πρέπει να λειτουργήσει η Ελλάδα χωρίς ένα “κούρεμα” του χρέους», είπε ακόμη, προσθέτοντας ωστόσο ότι «θα υποβάλει αίτημα στο γερμανικό κοινοβούλιο για περαιτέρω ενίσχυση προς τη χώρα», λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Και μνημόνιο και Grexit; Πως τα καταφέρνουμε και συνδυάζουμε πάντα και τα δυο από τα δυο;

Ο ΓΑΠ ή θα έπαιρνε τη βοήθεια του ΔΝΤ ή της Ευρώπης – πήρε και τα δυο

Ψηφίσαμε ΝΑΙ ή ΌΧΙ – βγήκε ΌΧΙ κάναμε ΝΑΙ, γιατί τελικά το ΌΧΙ σήμαινε ΝΑΙ (η μετάφραση στο λαό δόθηκε μετά το δημοψήφισμα)

Τώρα κάναμε συμφωνία για να αποφύγουμε το Grexit, αλλά θα επιμένει και σε “προσωρινό” Grexit; Κάτι όπως το ολίγον έγκυος, δηλαδή;

Ελλάδα σαν τον ήλιο σου, ήλιος αλλού δεν λάμπει και είναι και ψεκασμένος τελευταία…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη