ΗΠΑ: Αύξηση αμυντικής βοήθειας προς το Ισραήλ μετά την επίτευξη συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν για τα πυρηνικά

Η

«Ιστορικό λάθος για τον κόσμο» χαρακτήρισε τη συμφωνία στην οποία κατέληξε το Ιράν με τις έξι μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία , 5+1)  για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου

Μάλιστα σε δηλώσεις του προς του δημοσιογράφους πριν συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας Μπερ Κέντερς στην Ιερουσαλήμ, υπογράμμισε ότι το Ισραήλ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του – σε διπλωματικό επίπεδο – για να εμποδίσει τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν. 

Έτσι οι ΗΠΑ σπεύδουν να “επανορθώσουν” επαναφέροντας την παλιά τους υπόσχεση για αύξηση της αμυντικής βοήθειας προς το Κράτος -τέρας του Ισραήλ.

Η είδηση δεν προβλήθηκε από τα συστημικά ΜΜΕ Αμερικής και Ευρώπης, μη δε των δικών μας εξαιρουμένων, βεβαίως βεβαίως, και το έβγαλαν στη φόρα οι Ρώσοι μέσω του Ισραηλινού Jerusalim Post.

Δύο ημέρες μετά την συμφωνία μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων και του Ιράν, το στρατιωτικό κατεστημένο αναμένει ότι η δέσμη μέτρων της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Ισραήλ θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Αξιωματούχων άμυνας πιστεύουν ότι ορισμένες πτυχές του πακέτου ενίσχυσης μπορεί να ενισχυθεί, όπως η συμπερίληψη μιας πρόσθετης μοίρας με F-35 μαχητικά αεροσκάφη, επιπλέον χρηματοδότηση για την ανάπτυξη των αμυντικών συστημάτων και εμπλουτισμό των πυρομαχικών που Ισραηλινός Στρατός έχει μεγάλη ανάγκη ένα χρόνο μετά την Επιχείρηση προστατευτικής ακμής. Η αμερικανίδα υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ, η οποία θεωρείται στενή φίλη του Ισραηλινού ομολόγου της, Μοσέ Γιααλόν, αναμένεται να φτάσει στο Ισραήλ την επόμενη εβδομάδα. Η Κάρτερ αναμένεται να θέσει ένα πακέτο «παροχών» άμυνας στο τραπέζι του Γιααλόν, προκειμένου να διευκολυνθεί η αυξημένη ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Ιερουσαλήμ σχετικά με την πυρηνική συμφωνία.

Έτσι κρατούν οι γκλομπαλιστές τις “ισορροπίες”.

«Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ αναμένεται να πραγματοποιήσει μια σειρά από ασκήσεις μαζί με τις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες». Ελλάδα σου ‘ φεξε και πάλι!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη