Το «Ευχαριστώ» Τσακαλώτου στον Στίγκλιτς για την υποστήριξη του στην διαπραγμάτευση

Τ

Μετά το «Ευχαριστούμε» Ομπάμα, «ευχαριστούμε» ΗΠΑ του Δραγασάκη, έχουμε και το «ευχαριστώ» του Τσακαλώτου

Τ​ον Αμερικανοεβραίο, νομπελίστα οικονομολόγο κ. Joseph Stiglitz δέχτηκε σήμερα λίγο μετά τις τρείς το μεσημέρι, o υπουργός οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.  Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, όπου ο κ. Τσακαλώτος, ευχαρίστησε τον “διεθνούς φήμης” οικονομολόγο για την υποστήριξη των ελληνικών θέσεων, κατά την διάρκεια αυτής της δύσκολης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ο υπουργός εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον κ. Stiglitz για την υποστηρικτική του στάση απέναντι στη χώρα και το λαό της.   Στη συνέχεια τον ενημέρωσε ​ για την πορεία των διαπραγματεύσεων που προηγήθηκαν  της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου 2015 και του εξέθεσε  τα προβλήματα τα οποία  συνάντησε η ελληνική πλευρά. Επίσης  αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αναμένεται να εμφανιστούν στην εφαρμογή  της συμφωνίας.

Ο κ. Stiglitz  εξέφρασε τις επιφυλάξεις του ως προς την οικονομική  λογική της συμφωνίας. Προσέθεσε, ωστόσο, ότι τόσο ο ίδιος όσο και ένας μεγάλος αριθμός γνωστών και έγκριτων επιστημόνων από την Ευρώπη και την Αμερική  προσφέρονται να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση με όποιον δυνατό τρόπο  στην προσπάθειά της για τερματισμό της λιτότητας και έξοδό της  από τη βαθιά οικονομική κρίση.

Making-globalizaiton-workΣώσαμε! Ο πρώην αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας και επικεφαλής οικονομολόγος της Επιτροπής Οικονομικών Συμβούλων του προέδρου Κλίντον είναι ο συγγραφέας του best seller Making Globalization Work – Πως να πετύχει η Παγκοσμιοποίηση.

Η προσέγγιση είναι από.. αριστερά, βεβαίως βεβαίως και μάλλον θα πρέπει να προβληματιζόμαστε για τις αγαθές προθέσεις των αμερικανοσιωνιστών της Νέας Αριστεράς – όπως Ναόμι Κλάιν, Νόαμ Τσόμσκι και λοιποί, που προσπαθούν και καλά να δώσουν στην Παγκοσμιοποίηση “ένα ανθρώπινο πρόσωπο” τα έχουμε γράψει αναλυτικά στο Βαρβαρότητα ή Βαρβαρότητα

Είναι αυτοί που πήραν τώρα σειρά και την πέφτουν άγρια στην Ελλάδα τάζοντας λαγούς με πετραχήλια.

Καμία εμπιστοσύνη στους παγκοσμιοποιητές του λιτού βίου και της απάτης της κλιματικής αλλαγής!

 

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη