«Φωτογραφική» διάταξη για την πληρωμή συμβούλων του Βαρουφάκη-Τσακαλώτου

«

Τη δυνατότητα να αναθέτει απευθείας συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου σε διακεκριμένους εμπειρογνώμονες

για την υποστήριξη της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, δίνει στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) διάταξη που περιλαμβάνεται στην προχθεσινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα capital controls

Η διάταξη προβλέπει πως με αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την Οικονομική Πολιτική μπορεί να ανατίθενται απευθείας έργα, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας μέχρι τριών μηνών, σε διακεκριμένους εμπειρογνώμονες (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) σε χρηματοπιστωτικά, νομικά και οικονομικά θέματα, για την υποστήριξη της διαπραγμάτευσης της ελληνικής Κυβερνήσεως με τον ESM, την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Η διάταξη θεωρείται «φωτογραφική», καθώς έρχεται να επιλύσει το θέμα της πληρωμής ξένων συμβούλων του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και νυν συμβούλων του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σπύρου Σαγιά.

Πρόκειται για τους αμερικανοκορεάτες Γκλεν Κιμ και Κιμ Μπράιν Γιουχαν και τον ιρανό Σόρος Σαμπαγιατί που επικούρησαν στην σύνταξη της ελληνικής πρότασης για την αναδιάρθρωση του χρέους και σήμερα παρέχουν τεχνικές συμβουλές σε θέματα σχετικά με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και την δανειακή σύμβαση με τον ESM.

Οι εν λόγω σύμβουλοι αν και επικουρούν από το Μάρτιο την ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν πληρωθεί, καθώς εντός της κυβέρνησης δεν υπήρχε συμφωνία για το «εύλογο» των αμοιβών τους.

Όπως σημειώνεται στη διάταξη που εμπεριέχεται στην ΠΝΠ, οι προκαλούμενες δαπάνες από την σύναψη των συμβάσεων έργου ορισμένου χρόνου καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών, με σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Ο δε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Οικονομικών εξουσιοδοτούνται να υπογράφουν από κοινού τις ανωτέρω συμβάσεις έργου.

Ωστόσο, το Ελεγκτικό Συνέδριο αναμένεται να «ξεσκονίσει» τη σύμβαση του υπουργείου Οικονομικών με τους Κιμ και Σαμπαγιατί και να κρίνει αν συνέτρεχαν λόγοι κατεπείγοντος που δικαιολογούν τη μη τήρηση της νομοθεσίας περί ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων και κυρίως αν συνέτρεχαν λόγοι δημοσίου συμφέροντος.

Τόσο για το περιεχόμενο των υπηρεσιών των κ.κ. Γκλεν Κιμ, Κιμ Μπράιν Γιουχαν και Σόρος Σαμπαγιατί, όσο και για το κόστος αυτών των υπηρεσιών έχουν κατατεθεί ερωτήσεις στη Βουλή.

πηγή: news.in.gr

Μας κοστίζει κάτι παραπάνω το Βαρουφακώτο, αλλά τουλάχιστον έχουμε τόσες λύσεις… τόσες πολλές που δεν ξέρεις ποια να πρωτοδιαλέξεις: Εντός, εκτός και επί τα αυτά!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη