Έρχεται αφορολόγητο για τις συναλλαγές με «πλαστικό» χρήμα

Έ

Το ενδεχόμενο της σύνδεσης του ύψους αφορολόγητου με τη χρήση «πλαστικού» χρήματος εξετάζει η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι η κυβέρνησή πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στον πολίτη να έχει κίνητρα στη χρήση του «πλαστικού» χρήματος. Ωστόσο, όπως τόνισε, δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια απόφαση, αλλά θα εξεταστεί ως πρόταση από το υπουργείο Οικονομικών. Δεν παρέλειψε να τονίσει πάντως ότι οι πολίτες άρχισαν να συνηθίζουν στην ιδέα εξαιτίας του γεγονότος ότι αναγκάστηκαν να καταφύγουν στο πλαστικό χρήμα μετά την επιβολή των capital controls.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνησή θεωρεί ότι η χρήση των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών για όλες τις αγορές και τις συναλλαγές θα λειτουργήσει θετικά τόσο για τους πολίτες, όσο και για το ίδιο το Κράτος.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε και στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, σημειώνοντας πως ο υπολογισμός του θα ξεκινήσει αμέσως μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, για τις οποίες ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι προχωράνε με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό, καθώς μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί πάνω από 80%.

Το ‘χει η κυβέρνηση… Έχει μια ιδιαίτερη αγάπη για το πλαστικό χρήμα και τα ηλεκτρονικά γκατζετάκια…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη