Το νερό νεράκι και Ατζέντα 21

Τ
Αρχίζει η “εκπαίδευση” των Ελλήνων για το νερό. Οι Έλληνες είναι σπάταλοι με το νερό (εκτός από τεμπέληδες), έχουμε κλιματική αλλαγή και λειψυδρία, ήρθε η ώρα σας να μάθατε πόσο νερό θα πίνετε. Σε λίγο και πόσο ακόμα θα το πληρώνετε…

Η Ατζέντα 21 βασίζεται στο πρότυπο της Γαλλικής Επανάστασης που δημιούργησαν οι “πεφωτισμένοι” τέκτονες και ισχύει σε όλα τα σύγχρονα ‘δημοκρατικά’ καθεστώτα: Ελευθερία, Ισότης, Αδελφότης. Θα είστε όλοι ελεύθεροι μέσα στο μαντρί, ίσοι στην ίδια μιζέρια και αδελφωμένοι μεταξύ σας, αλλά κύρια με την άρχουσα τάξη, γιατί θα σας πάρει και θα σας σηκώσει….
 
Όπως έχω ξαναγράψει, η Ατζέντα 21 υπόσχεται νερό για όλους. Εμφιαλωμένο βέβαια. Γιατί μόνο ο καλός ιδιωτικός τομέας διαθέτει την τεχνογνωσία και τα κονδύλια για να “σώσει” το νερό και να μας το εξασφαλίσει έναντι κέρδους, βεβαίως βεβαίως. Κι όπως έχουμε ξαναγράψει, ο λαμπρός δεσμός μεταξύ πολιτών και κράτους παραδομένου στα συμφέροντα των μεγαλο-εταιρειών, δεν είναι ουδείς άλλος από τις καλοπληρωμένες ΑΠΌ το κράτος ΜΗ κυβερνητικές οργανώσεις. Σε κοροϊδεύω στη μούρη, δηλαδή. 
Έτσι η ΜΚΟ Δίκτυο Μεσόγειος SOS και η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) ξεκινούν έρευνα και συστηματική ενημέρωση των πολιτών και των αρμόδιων φορέων για τις πολιτικές διαχείρισης των υδατικών πόρων σε αστικές και ημιαστικές περιοχές με το πρόγραμμα “Υδάτινες Γέφυρες: Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό!”.
Το πρόγραμμα εστιάζει στη δικτύωση φορέων και πολιτών (δικά τους όλα) και θα περιλαμβάνει δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε σχολεία, πανεπιστήμια και εκπαιδευτικούς, εργαστήρια ανάπτυξης συμμετοχικών διαδικασιών με φορείς και πολίτες, διαδραστικές εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια του στελεχιακού προσωπικού των επιχειρήσεων ύδρευσης-αποχέτευσης σε θέματα επικοινωνίας, εκπαίδευσης και διαβούλευσης με τους πολίτες.

Τώρα τι ακριβώς θα διαβουλευθεί με τους πολίτες; «Την προώθηση μιας νέας αντίληψης για τη διαχείριση του αστικού και ημιαστικού νερού, μιας νέας πολιτικής και κουλτούρας, με μεθοδολογίες και εργαλεία, που να στοχεύουν στην αναβάθμιση του ρόλου, την τήρηση υπεύθυνης στάσης και την ενεργή εμπλοκή τοπικών φορέων και ενημερωμένων πολιτών – χρηστών».

Για τη βέλτιστη υλοποίηση της διαβούλευσης και των συμμετοχικών διαδικασιών έχει ήδη καταρτιστεί ειδικό Ερωτηματολόγιο και θα δείτε πρώτη λέξη-κλειδί τη λέξη ‘βιώσιμη’ διαχείριση, που είναι σήμα κατατεθέν ότι όλο το project είναι μέρος της Α21, “Βιώσιμη Ανάπτυξη”. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη!

Α! Εγώ δεν άντεξα και το συμπλήρωσα το ερωτηματολόγιο! Ν’ αφήσω τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη; Διαβάστε κι αν θέλετε συμμετάσχετε. Πρώτα διαλύουν το κλίμα με πάσης φύσεως ψεκασμούς, μετά ή έχουμε ανομβρία ή έχουμε ακραίες καταιγίδες, όπου το νερό πάει εντελώς χαμένο, και μετά σε ρωτάει γιατί δεν μου γράφεις αγαπητή μου Θεανώ! Ε, να! Εγώ σου γράφω! Εσύ θα απαντήσεις;

δημοσιεύτηκε στην παλιά AllNewz 10/30/2014

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη