Αστροναύτες φωτογράφισαν σπάνια “κόκκινα δαιμόνια”

Α

Δύο φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται ισάριθμα “κόκκινα δαιμόνια” (red sprites), έβγαλαν αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ), στις αρχές Αυγούστου

Τη στιγμή που ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρισκόταν πάνω από το Μεξικό, τη Δευτέρα, 10 Αυγούστου, οι αστροναύτες κοίταξαν προς τα βορειοανατολικά και κατάφεραν να τραβήξουν μία σπάνια φωτογραφία: ένα “κόκκινο δαιμόνιο”, με όψη σαν κοσμική μέδουσα, να αιωρείται πάνω από μία ενεργή καταιγίδα κεραυνών. Τρία λεπτά αργότερα, συνέλαβαν άλλο ένα “δαιμόνιο”.

Φυσικά, δεν πρόκειται για πνεύματα από κάποιον άλλο κόσμο, όπως λένε, αλλά για «φυσικά φαινόμενα»: βραχύβιες κόκκινες λάμψεις, οι οποίες συμβαίνουν σε υψόμετρο, περίπου, 80 χιλιομέτρων, και συνδέονται με την εμφάνιση καταιγίδων στη Γη.

Τώρα ποιος ο λόγος που τα ονόμασαν έτσι, αιτιολογείται με το γεγονός ότι «για αρκετό διάστημα οι επιστήμονες αδυνατούσαν να τις “συλλάβουν”». Τώρα προφανώς μπορούν να τις «συλλάβουν». Μήπως και να τις δημιουργήσουν;

Στις φωτογραφίες, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της NASA, οι έλικες των “κόκκινων δαιμονίων” διακρίνονται να φτάνουν σε ύψος μέχρι και 100 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης. 

“Αν και πρόκειται για μεγάλες ηλεκτρικές εκκενώσεις”, γράφει η διαστημική υπηρεσία, εξηγώντας το φαινόμενο των red sprites, “δεν είναι κεραυνοί με τη συνήθη έννοια. Αντί αυτού, πρόκειται για ένα φαινόμενο ψυχρού πλάσματος, χωρίς τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες των αστραπών που βλέπουμε κάτω από τις καταιγίδες”.

BigRed-SpriteΚι ενώ στο σάιτ της η NASA λέει ότι η πρώτη φωτογραφία πάρθηκε το 1989, τελικά έχει παρθεί το 1994, όπως αναφέρει το άλλο λινκ, που οι ίδιοι δημοσιεύουν ακριβώς στο ίδιο άρθρο.  Τι περίεργη πάλι σύμπτωση! Η φωτογραφία είναι του Πανεπιστημίου Fairbanks, της Αλάσκα, το πανεπιστήμιο που από τις 11 Αυγούστου και μετά αναλαμβάνει -υποτίθεται- την τύχη του HAARP!!!

Φωτογραφία που πάρθηκε μόλις δυο χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του.

Μήπως μόλις τώρα εξηγήσαμε τον λόγο της ονομασίας τους;;;

Κοίτα κάτι «δαιμονικές» συμπτώσεις! Τελικά θέλει και λίγη τέχνη να πεις ψέματα, ε; Δεν βάζεις ρε αστροναύτη, τα δυο λινκ πλάι πλάι, μπορεί κανείς και να κάνει τον κόπο να τα διαβάσει!!!

 

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη