Δ. Κουτσούμπας: Το εργοστάσιο στις Σκουριές πρέπει να ανοίξει

Δ

Υπέρ της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή των Σκουριών είναι το ΚΚΕ, σύμφωνα με τα λεγόμενα το Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα FM», έδωσε διευκρινήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, αναπτύσσοντας παράλληλα τις θέσεις του κόμματος, εν όψει των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι, μετά την απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Σκουρλέτη να διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου.

“Οι εργαζόμενοι παλεύουν για τη δουλειά τους. Δεν μπορείς να καταδικάζεις εργαζόμενους στην ανεργία. Λουκέτο δεν πρέπει να υπάρχει σε βιομηχανία. Το εργοστάσιο στις Σκουριές πρέπει να ανοίξει…” 

Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι το ΚΚΕ θεωρεί μείζον ζήτημα την προστασία του περιβάλλοντος αλλά… τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας του. Επίσης τάχθηκε υπέρ της κοινωνικοποίησης και κρατικοποίησης όλων των παραγωγικών μέσων και πηγών της οικονομίας προς όφελος του Ελληνικού λαού.

Βέβαια, στον όμορφο και αγγελικό κόσμο του ΚΚΕ, το δίκιο του εργάτη δεν θα μολύνει το περιβάλλον, αφού το κράτος δεν θα είναι στυγνός εκμεταλλευτής του μόχθου ούτε και βάρβαρος προς το περιβάλλον. Όμως τώρα δεν έχουμε τέτοια περίπτωση. Έχουμε μια Καναδική εταιρεία που ξεζουμίζει το μετάλλευμα σκοτώνοντας ότι υπάρχει γύρω της για να απασχολούνται 2000 εργαζόμενοι.

Άρα, μεταξύ της μαζικής καταστροφής περιβάλλοντος και λοιπών κατοίκων, και του δίκιου του εργάτη των 2000 της εταιρείας, ο Κουτσούμπας επιλέγει το δίκιο του εργάτη και το όφελος της εταιρείας.

Με αυτή τη λογική στηρίζουμε: Του εργαζόμενους στα ΜΑΤ που βαράνε τον κόσμο, τους επιστήμονες που δουλεύουν σε φαρμακευτικές και παράγουν δηλητήρια εμβόλια και φάρμακα, τους γενετιστές, τους πιλότους που μας ψεκάζουν κ.λ.π τους στηρίζουμε όλους αυτούς γιατί έχουν το δίκιο του εργαζόμενου και είναι κρίμα να χάσουν τις θέσεις τους και να βρεθούν στην ανεργία.

Και μαμώ την πολιτική και λογική του ΚΚΕ!

Το ηχητικό απόσπασμα με τις δηλώσεις του κ. Κουτσούμπα. Για τις Σκουριές μιλάει στο 19′: 31″.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη