Φράση κλειδί του Καραμανλή σε Μεϊμαράκη: Κάν’το όπως ο Τσώρτσιλ και… Ατζέντα 21

Φ

Να μην υποσχεθεί τίποτε στους ψηφοφόρους, παρά μόνο «αίμα, μόχθο, δάκρυα και ιδρώτα» προέτρεψε ο πρώην πρωθυπουργός τον πρόεδρο της ΝΔ

«Πρόεδρε, έτσι όπως πάει το πράγμα, στο τέλος θα κερδίσουμε τις εκλογές».

Με τη φράση αυτή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξέφρασε στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία τους την αγωνία του για την επόμενη ημέρα.

Όποιος αναδειχθεί πρωθυπουργός στις 20 Σεπεμβρίου θα κληθεί να εφαρμόσει σκληρά μέτρα, διαφορετικά θα βρεθεί αντιμέτωπος εκ νέου με την απειλή χρεοκοπίας και Grexit.

Ο κ. Καραμανλής είχε μία μόνο συμβουλή για τον πρόεδρο της ΝΔ.

«Βαγγέλη, κάν’το όπως ο Τσώρτσιλ» του είπε. «Μην υποσχεθείς στον κόσμο τίποτε άλλο παρά αίμα, μόχθο, δάκρυα κι ιδρώτα για τα επόμενα δύο χρόνια», εξήγησε, σημειώνοντας ότι έτσι κι αλλιώς, όποια υπόσχεση κινδυνεύει να αποδειχθεί πολύ σύντομα κάλπικη.

Ο κ. Μεϊμαράκης ήδη στις ομιλίες, δηλώσεις και συνεντεύξεις του, τονίζει ότι εκείνος δε θα πλειοδοτήσει σε λαϊκισμό και υποσχέσεις. Έχει επίσης επανειλημμένα αναφέρει πως το τρίτο μνημόνιο έχει πλέον επικυρωθεί από τη Βουλή (με αυξημένη πλειοψηφία χάρη στις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ) και ότι το μόνο που μπορεί να κάνει η επόμενη κυβέρνηση είναι να επαναδιαπραγματευθεί ορισμένα υφεσιακά μέτρα. 

Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει ή έχετε κολλήσει τα κομμάτια του παζλ, αλλά όλοι οι πολιτικοί, όλων των κομμάτων που υπηρέτησαν μετά την τελευταία διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, δουλεύουν για τον Κώστα Καραμανλή, με δε του ΓΑΠ εξαιρουμένου.

Ο ίδιος είχε πολλάκις κληθεί και πιεστεί από τους παγκοσμιοποιητές και τους ντόπιους κουμανταδόρους να κάνει μεταρρυθμίσεις, χωρίς μνημόνια και φουσκωμένα χρέη, αλλά συνεχώς το μετέθετε για αργότερα, ώσπου στο τέλος πέταξε την μπάλα στους επόμενους, τη συνέχεια την ξέρετε. Πρώτα ήρθε ο ΓΑΠ, μετά οι τεχνοκράτες και οι Σαμαροβενιζέλοι και τελευταίος ο Τσίπρας για να ολοκληρώσει αυτό που ο Κωστάκης δεν ήθελε να κάνει για να μην λερώσει χεράκια και όνομα. Κάποια στιγμή, που θα φαντάζει ανώδυνος και δημοκράτης συγκριτικά με τις αγριότητες όλων των άλλων, θα τον δείτε και πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είναι η τακτική του θείου του, αφού σε όλα ήταν ανακατεμένος και σε όλα είχε παίξει το σκοτεινό ρόλο του ακόμα και στην εγκαθίδρυση της χούντας, στο τέλος γύρισε εκ Παρισίων ως εθνοσωτήρας και ήρωας.

Δια του λόγου μου το αληθές, αλλά και για δική σας ενημέρωση και σύγκριση του χτες με το σήμερα, διαβάστε την ομιλία του στο ΣΕΒ στις 26 Μαΐου 2005. Τώρα με πιο εκπαιδευμένο μυαλό και γνώση, θα διακρίνετε πολλά καυτά σημεία, που το 2005, όταν ακόμα δέναμε τους σκύλους με λουκάνικα, ουδείς έδινε σημασία και δέουσα προσοχή. Ατζέντα 21, «Βιώσιμη Ανάπτυξη», μεταρρυθμίσεις, καινοτόμες ιδέες – όλα είναι εκεί, απλά τα έκανε πάσα στους επόμενους. Τελικά όλοι δουλεύουν για τον Κωστάκη, που τελευταία έχει αρχίσει και προβάλλει και προβάλλεται, κι αγκαλιάζεται απ’ όλους με πολύ “αγάπη” και “σεβασμό”.

Διαβάστε λοιπόν:

ΣΕΒH επίτευξη δυναμικής και βιώσιμης ανάπτυξης απαιτεί ουσιαστική, πολιτική και κοινωνική συνεργασία. Απαιτεί πραγματικά προοδευτική αντίληψη και όχι εμμονή στη συντήρηση αποτυχημένων πρακτικών και νοοτροπιών του παρελθόντος. Αυτή είναι η διαπίστωση που κυριαρχεί στην Ευρώπη. Και αν η διαπίστωση αυτή ισχύει για κάθε ευρωπαϊκή χώρα, πολύ περισσότερο αφορά τη Χώρα μας. ∆ιότι στην Ελλάδα τα προβλήματα που έρχονται από το χτες είναι πολλά και μεγάλα. ∆ιότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έπρεπε να είχαν γίνει προ πολλού. ∆ιότι οι αλλαγές στον κόσμο είναι ραγδαίες και οι προκλήσεις κρίσιμες. Tα εμπόδια στην ανάπτυξη και την πρόοδο δεν μπορεί να αφήνονται ανέγγιχτα. ∆εν μπορεί η εξάλειψή τους να μετατίθεται διαρκώς στο μέλλον. ∆εν μπορεί να αγνοούνται από κανέναν. Ούτε από την πολιτική, ούτε από τους πολίτες. Όλοι, Κυβέρνηση και πολιτικές δυνάμεις, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, έχουμε ρόλο και λόγο στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Το όφελος θα είναι για όλους. ∆εν γίνεται να λέμε ότι ‘’χρειάζονται αλλαγές’’ και, ταυτόχρονα, να μη συμφωνούμε σε τίποτε. ∆εν γίνεται να στέκονται εμπόδιο στο κοινωνικό σύνολο, οργανωμένα συμφέροντα, οργανωμένες μειοψηφίες συμφερόντων. Απαιτείται σύγκρουση με τα συσσωρευμένα προβλήματα. Να προχωρήσουμε μπροστά, με το βλέμμα στο αύριο. Αυτή είναι η επιλογή και η απόφασή μας. Το 2005 είναι χρονιά αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

• Όλα τα προηγούμενα χρόνια, η ανάπτυξη περιοριζόταν σε ορισμένους τομείς, σε ορισμένες περιοχές και στους λίγους. Η πολιτική εκείνη εξάντλησε προ πολλού τα όριά της. Απέτυχε και κατέρρευσε, αφήνοντας τεράστια βάρη, ελλείμματα και χρέη. Αναγνωρίσαμε τα προβλήματα του χτες, εκτιμήσαμε τις ανάγκες του σήμερα και υπολογίσαμε σοβαρά τις απαιτήσεις της Νέας Εποχής. Σχεδιάσαμε και εφαρμόζουμε Νέα Οικονομική και Αναπτυξιακή Πολιτική. Ανταποκρινόμαστε, με ευθύνη, στην επιτακτική ανάγκη δημοσιονομικής εξυγίανσης και προσαρμογής. Όχι μόνον γιατί επιβάλλεται από την Ε.Ε., αλλά και γιατί αποτελεί όρο επιβίωσης της ελληνικής Οικονομίας. Χτίζουμε μια νέα αναπτυξιακή προοπτική. Εφαρμόζουμε νέο αναπτυξιακό πρότυπο. Πρότυπο που αξιοποιεί τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας, το ανθρώπινο κεφάλαιο και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Τόπου. Είναι το πρότυπο που βασίζεται στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και τη συνεχή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Οικονομίας μας. Είναι το πρότυπο που βασίζεται και αποβλέπει στην ισχυρή εγχώρια παραγωγική βάση, τον εξωστρεφή προσανατολισμό και τη δημιουργική συνεργασία του κράτους με τον επιχειρηματικό κόσμο και την επιστημονική κοινότητα. Είναι το πρότυπο που θέλει το κράτος ρυθμιστή των κανόνων και όχι επιχειρηματία. Αποτελεσματικό και όχι γραφειοκρατικό. Κράτος με στρατηγικό, επιτελικό και ελεγκτικό ρόλο.

 •  Βασικό στοιχείο στο νέο πρότυπο ανάπτυξης είναι η απελευθέρωση των αγορών και ο τερματισμός των κρατικών μονοπωλίων. Προωθούμε, για το σκοπό αυτό, μια νέα γενιά αποκρατικοποιήσεων και ανάλογη, κατάλληλη ρυθμιστική αναμόρφωση. Μετά από πολλά χρόνια αναβολών και καθυστερήσεων, απελευθερώσαμε την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και προχωρούμε άμεσα στην απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου.
 •  Καταρτίζουμε ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τον Τουρισμό, αλλά και εθνικό χωροταξικό σχέδιο για τις χρήσεις γης, ώστε να μην υπάρχουν ούτε διακρίσεις, ούτε προτιμήσεις, ούτε περιθώρια συναλλαγής και διαφθοράς. Να ξέρει ο επενδυτής πού ακριβώς μπορεί να αναπτύξει τις δραστηριότητές του, χωρίς να φοβάται ότι κάποιος μπορεί να τον σταματήσει, ή κάποιος άλλος να του ζητήσει ‘’ανταλλάγματα’’. Ανοίγει ο δρόμος για την ενεργοποίηση μεγάλων επιχειρηματικών σχεδίων, που ήταν αδρανοποιημένα για πολλά χρόνια.
 • ∆ιαμορφώνουμε ολοκληρωμένο και διαφανές πλαίσιο που επιτρέπει να αναπτυχθούν και στη Χώρα μας διαδικασίες που είναι ήδη διαδεδομένες στα σύγχρονα κράτη. Αναφέρομαι, κυρίως, στο νομοσχέδιο για τις συμπράξεις ∆ημοσίου και Ιδιωτικού τομέα. Και αυτό σημαίνει μια καινούρια σελίδα στη συνεργασία του κράτους με τους πολίτες-επενδυτές. Σημαίνει κινητοποίηση σημαντικών ιδιωτικών κεφαλαίων, προώθηση έργων σε ολόκληρη τη χώρα, απελευθέρωση πόρων για το κοινωνικό κράτος. Σημαίνει ενεργοποίηση, σε συνθήκες ισότητας και διαφάνειας, ολόκληρου ή δυνατόν του οικονομικού δυναμικού της πατρίδας.

Υπενθυμίζω ακόμη τη θέσπιση διαφανούς συστήματος μειοδοτικών διαγωνισμών και το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις μελέτες των δημοσίων έργων. Υπογραμμίζω ότι υλοποιούνται ήδη μεγάλα έργα, έργα πνοής, στην Περιφέρεια. Μέσα στο 2005, δημοπρατούνται -μόνο από το ΥΠΕΧΩ∆Ε- αναπτυξιακά έργα 5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, προωθούνται με συμβάσεις παραχώρησης 6 μεγάλοι οδικοί άξονες.

Εγκαινιάσαμε, ήδη, αποφασιστική στροφή της αναπτυξιακής πολιτικής στην Περιφέρεια. Σχεδόν όλο το ∆’ ΚΠΣ κατευθύνεται στην Ελληνική Περιφέρεια.

Στο μεταξύ, μετά από εντατική προσπάθεια, έχουμε πετύχει σημαντικά αποτελέσματα, που καθιστούν τη Χώρα μας διεθνή ενεργειακό κόμβο:

– Υπογράφηκε, μετά από δεκατρία χρόνια προσπαθειών, πολιτική συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.
– Εγκαινιάζεται, μέσα στον επόμενο μήνα, η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Τουρκίας-Ελλάδας.

– Επισπεύδεται, σε στενή συνεργασία με την Ιταλία, η κατασκευή του ελληνοϊταλικού αγωγού φυσικού αερίου.

• Βασικό στοιχείο στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Η Κυβέρνηση, σε αντίθεση με τις πρακτικές του παρελθόντος, γνωρίζει και αναγνωρίζει τη σημασία της ελληνικής επιχείρησης στην ανάπτυξη, τη μεγέθυνση του παραγόμενου προϊόντος, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ενισχύουμε, για το σκοπό αυτό, τόσο σε επίπεδο θεσμών, όσο και σε επίπεδο δομών και υποδομών, τις προϋποθέσεις που δημιουργούν νέο επενδυτικό, νέο αναπτυξιακό περιβάλλον.

Μια από τις πολύ σημαντικές ρυθμίσεις, σ’ αυτήν την κατεύθυνση, είναι η μείωση, μέσα στην τριετία, έως και δέκα ποσοστιαίες μονάδες των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις. Και αυτό, παρά τα τεράστια δημοσιονομικά προβλήματα, που μας κληροδότησε το χτες.

 •  Εξαιρετικά σημαντικές είναι και οι ρυθμίσεις του νέου αναπτυξιακού νόμου. Κυρίως μάλιστα, η αύξηση της χρηματοδότησης παλιών και νέων επιχειρήσεων, έως και το 55% των επενδύσεων. Σημειώνω εδώ ότι, σε λιγότερο από δύο μήνες, υποβλήθηκαν και άρχισαν να εξετάζονται περίπου 120 επενδυτικά σχέδια, που ξεπερνούν τα 280 εκ. ευρώ.
 •  Τον ίδιο σκοπό – κυρίως, μάλιστα, τη στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας- υπηρετεί και το νέο πλαίσιο αδειοδότησης των επιχειρήσεων, με το οποίο μειώνονται δραστικά τα γραφειοκρατικά εμπόδια, ο χρόνος και το κόστος για την ίδρυσή τους. Ο νόμος για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις έχει ήδη ψηφιστεί και ακολουθούν, μέσα στο 2005, οι νόμοι για τις εμπορικές και τις τουριστικές επιχειρήσεις.
 •  Προχωρούμε, ακόμα, στην αναμόρφωση του Πτωχευτικού ∆ικαίου, έτσι ώστε, να παρέχεται μια δεύτερη ευκαιρία, σ’ εκείνους που οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο από απρόβλεπτους παράγοντες.
 • Βασικό στοιχείο της Νέας Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής είναι η ανάπτυξη συγκροτημένης, πολύπλευρης και εντατικής προσπάθειας για τη διαρκή ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Οικονομίας μας. Ξέρουμε -και ξέρετε εσείς καλύτερα απ’ όλους- ότι αυτό είναι το κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη στο νέο, το έντονα ανταγωνιστικό, διεθνές περιβάλλον. Ξέρουμε -και ξέρετε- ότι τα στοιχεία για την εξέλιξη της ελληνικής ανταγωνιστικότητας, όλα τα προηγούμενα χρόνια, ήταν αρνητικά. Την τελευταία πενταετία, η Ελλάδα έχασε 19 θέσεις στο σχετικό δείκτη. Υπάρχει, δηλαδή, μια κεκτημένη αρνητική ταχύτητα, που αποκαλύπτει αδυναμίες σε όλα τα επίπεδα και υπογραμμίζει την ανάγκη συλλογικής και εντατικής προσπάθειας. Ξεκινήσαμε από πολύ χαμηλή αφετηρία. Κηρύξαμε το 2005 έτος ανταγωνιστικότητας, και σηματοδοτήσαμε μια διαρκή προσπάθεια, με στόχο την Ελλάδα της ποιότητας, της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας.
 •  Αναφέρθηκα, ήδη, στις πολιτικές που εφαρμόζονται και τις παρεμβάσεις που προωθούνται για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.
 •  Για τον ίδιο ακριβώς σκοπό έχουμε αυξήσει τη χρηματοδότηση των δράσεων του επιχειρησιακού προγράμματος “ Ανταγωνιστικότητα”. Από 40% που ήταν, μπορεί τώρα να φτάνει στο 55%.Παράλληλα, με δεκατέσσερα μέτρα – τομές, δημιουργούμε μια νέα ευνοϊκή πραγματικότητα για να ανθίσει περισσότερο το εμπόριο στη Χώρα μας. Μεταξύ των άλλων, των πολύ σημαντικών, παρεμβάσεων, καθιερώνουμε εθνικό πλαίσιο ωραρίου, για τη λειτουργία των καταστημάτων, σε όφελος των καταναλωτών, των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων. Κάνουμε εξαντλητικό διάλογο, άλλ’ όχι για χάριν του διαλόγου. Οι αποφάσεις οριστικοποιούνται και προωθούνται στο αμέσως επόμενο διάστημα.
 •  Προετοιμάζουμε, παράλληλα, θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση των επιπτώσεων των νόμων στην ανταγωνιστικότητα.
 •  Αναζητούμε μεταρρυθμίσεις σε πτυχές των εργασιακών σχέσεων, που πρόκειται να ενισχύσουν την απασχόληση, τους ίδιους τους εργαζόμενους και τον υγιή ανταγωνισμό στην αγορά.
 •  Χαιρετίζουμε τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του ΟΤΕ και των εργαζομένων. Είναι αποτέλεσμα γόνιμου διαλόγου, που ανοίγει νέους δρόμους εξορθολογισμού και ανάπτυξης. Έχει μεγάλη σημασία, τόσο για το μέλλον του Οργανισμού, όσο και για το μέλλον της Οικονομίας. ∆ιοίκηση και εργαζόμενοι έδειξαν ωριμότητα και υπευθυνότητα. Αποδείχθηκε ότι μπορεί να υπάρξει συναίνεση και στην Οικονομία.
 •  Υπενθυμίζω ακόμη ότι υποστηρίξαμε την έναρξη διαλόγου μακράς πνοής, με τη συμμετοχή όλων των Κοινωνικών Εταίρων και των πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να σχεδιαστεί και να προωθηθεί, μέσα στα επόμενα χρόνια, η επίλυση βασικών προβλημάτων που αφορούν στο μέλλον του Ασφαλιστικού Συστήματος.

Μείζονος σημασίας στοιχείο στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο είναι η αξιοποίηση της Νέας Γνώσης, της Έρευνας και της Καινοτομίας. ∆ίνουμε έμφαση στην αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος και τη σύνδεσή του με την παραγωγική διαδικασία και την αγορά εργασίας. Προωθούμε την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίων, Ερευνητικών Κέντρων και Επιχειρήσεων. Προχωρούμε σε σταδιακή αύξηση των δαπανών για την Έρευνα και την Τεχνολογία. Στηρίζουμε, με σειρά κοινοτικών προγραμμάτων, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, την ανάπτυξη της έρευνας, την ενθάρρυνση της καινοτομίας.

 • Η Χώρα μας είναι πύλη εισόδου στη Ν.Α. Ευρώπη και μπορεί να λειτουργεί ως στρατηγείο για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή. Έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα ικανά να διασφαλίσουν μια νέα προοπτική ανάπτυξης. Για να αξιοποιήσουμε, όμως, τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα πρέπει, πρώτ’ απ’ όλα, να τα κάνουμε ανταγωνιστικά.
 • Στους δεκαπέντε μήνες της Νέας ∆ιακυβέρνησης έχουν αντιμετωπιστεί προβλήματα που αφήνονταν να λιμνάζουν πολλά χρόνια. Έχουν προωθηθεί θεσμικές παρεμβάσεις και έχουν προετοιμαστεί ακόμη περισσότερες, με στόχο να ανοίξουν καινούριοι δρόμοι για όλους. ∆ουλέψαμε εντατικά και συνεχίζουμε με διαρκώς εντεινόμενους ρυθμούς. Ξέρουμε ότι πολλά πρέπει να γίνουν ακόμα. Και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε. Ξέρουμε και ότι η μετάβαση σε μια σταθερή και υγιή οικονομία, δεν είναι χωρίς εμπόδια. Όμως! Απόπειρες γκρίζας προπαγάνδας, αμφισβήτησης και ισοπέδωσης δεν πρόκειται να περάσουν. Οι προσπάθειες που στόχο έχουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, θα αποτύχουν και θα εκθέσουν τους εμπνευστές τους. Πρακτικές που ευνοούσαν τους λίγους και έθεταν στο περιθώριο τους πολλούς ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.
 • Η ανάπτυξη του τόπου είναι υπόθεση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της πατρίδας μας. Η ισότητα ευκαιριών και ο υγιής ανταγωνισμός είναι οι βάσεις πάνω στις οποίες χτίζουμε το νέο αναπτυξιακό πρότυπο που σας περιέγραψα. Το αναπτυξιακό πρότυπο που προκρίνουμε είναι αυτό που χρόνια τώρα αξιώνουν όλοι όσοι διψούν να δημιουργήσουν. Σας καλώ να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που για πρώτη φορά δημιουργούνται, τις ευκαιρίες που για πρώτη φορά παρουσιάζονται. Το όφελος που θα προκύψει μας αφορά όλους.
 • Το πέρασμα στην περίοδο της δημοσιονομικής σταθερότητας, της εξωστρέφειας, της βιώσιμης ανάπτυξης, της ενεργοποίησης όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας, βρίσκεται σε εξέλιξη. Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε το φαύλο κύκλο περασμένων δεκαετιών. Η Ελλάδα μπορεί να αναδείξει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στις παγκόσμιες αγορές. Μπορεί να παράγει, να εξάγει, να καινοτομεί. Η Ελλάδα βρίσκει το δρόμο της. Αρχίζει να φαίνεται στον κοντινό ορίζοντα το φως μιας νέας προοπτικής. Μιας Ελλάδας ανταγωνιστικής στο παγκόσμιο περιβάλλον. Μιας Ελλάδας που παράγει και προοδεύει. Αυτός είναι ο οδηγός μας για το μέλλον. Αυτή την Ελλάδα οραματιζόμαστε. Αυτή την Ελλάδα θέλουμε όλες και όλοι μαζί να χτίζουμε.

Όχι, απλά για να καταλάβετε ποιος πολιτικός κάνει κουμάντο στη Χώρα (όπως το γράφει με κεφαλαίο) εκπροσωπώντας τα ντόπια και ξένα συμφέροντα. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με μερικές οικογένειες που έχουν κλείσει αιώνα «δημοκρατικής» δυναστείας της χώρας.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη