Τι τρέχει με τις εκλογές;

Τ

Πρώτα είδαμε αυτές οι εκλογές να αγκαλιάζονται με ένα στόμα μια φωνή από τους «δανειστές» και τώρα βλέπουμε να προωθείται η αποχή. Τι τρέχει με αυτές τις εκλογές;

Ίσως είναι και οι πιο γελοίες και ανούσιες που είδε ποτέ ο Ελληνικός λαός.

Θες μνημόνιο παλιάς κοπής; Πάρε Ν.Δ. Θες νέας κοπής; Πάρε ΣΥΡΙΖΑ να έχεις. Πάρε αν θες και λίγο Ποτάμι ή τον Γκούφη τον Λεβέντη, πρέπει κι αυτός να μπει στη Βουλή μετά από τόσα χρόνια. Θες την απόλυτη ανατριχίλα; Ψήφισε ΠΑΣΟΚ, έβγαλαν και τον πεθαμένο Αντρέα από τον τάφο και τον σέρνουν δώθε κείθε στο προεκλογικό σποτ.

01_Τώρα αν θες «αντιμνημονιακό» κόμμα, θα πρέπει να αποφασίσεις ότι δεν θα έχεις μνημόνιο την άλλη μέρα, αλλά ξεκινάς μια νέα περιπέτεια, βάρκα γιαλό σε βαθιά νερά ενός εθνικού νομίσματος με… πολλά νομίσματα. Ένα άλλου είδους μνημόνιο, με μισθούς και συντάξεις να τρώνε τούμπες, χωρίς κανένας να σου λέει πόση θα είναι η τούμπα και για πόσο. Αααα, έκπληξη! Ψήφισε και θα δεις, αλλά μετά την απομάκρυνση από το σταθερό νόμισμα, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Ο ένας το θέλει μέσα στην Ε.Ε. (Λαϊκή Ενότητα) με κρατικοποιήσεις άδειων τραπεζών -τα πιάσαμε τα λεφτά, κυριολεκτικά, αλλά η ελίτ να βολοδέρνει κανονικότατα. Περίπου στα ίδια μήκη κύματος το ΕΠΑΜ, αλλά εκτός Ε.Ε. -μεγάλη η διαφορά, όπως τονίζει- πάραυτα… θέλει συνεργασία, την οποία ο Λαφαζάνης δεν δέχεται. Απορίας άξιον γιατί το ΕΠΑΜ κόπτεται να συνεργαστεί με ένα κόμμα που θέλει την παραμονή στο ευρώ, που έχει ένα πρόγραμμα που Σοϊμπλίζει και βιάζεται να συγκυβερνήσει -no matter what- φτάνει να βγούμε από το ευρώ. Υπόσχεται δε, τον «τίμιο» πλούτο, πλην όμως όχι και ηθικό, όπως όλοι γνωρίζουμε, να μην τον αγγίξει, αλλά να κρατικοποιήσει κι αυτό τις… άδειες τράπεζες.

Κι έχουμε κι ένα ΚΚΕ που κάνει τα αδύνατα δυνατά να μην το επιλέγει ο κόσμος, αφού για να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις εφικτές στην σημερινή πραγματικότητα, θέλει να γίνουν όλα όπως τα ονειρεύεται, σε μια χώρα που λες και ζει σε έναν άλλον μη παγκοσμιοποιημένο πλανήτη.

Καλά για τη Χρυσή Αυγή, ούτε λόγος. Τα πάνε πολύ καλά με τους οργισμένους απολιτίκ, ειδικά της επαρχίας, όπου στις καφετέριες η Χ.Α. σερβίρεται -μαζί με μια τυρόπιτα- όλα στην ίδια τιμή του ενός φραπέ. Το μάθημα Μπέος του Βόλου δεν έπιασε τόπο, πάνε για μετεξεταστέοι. Επιλογή κόμματος βάσει τσαμπουκά, ενός κόμματος που έχει γερούς δεσμούς με την ελίτ, τους νεοπαγανιστές και νεοναζί. Και η τεχνική “δεν τους προβάλλουμε γιατί είναι ΑΚΟΜΑ υπόδικοι” πιάνει!!!! Και πόσο πιάνει το ημιπαράνομο, δεν λέγεται. Αν είναι ΑΚΟΜΑ υπόδικοι πως έχουν δικαίωμα να κατεβαίνουν στις εκλογές αλλά όχι να προβάλλονται;

Για τους ΑΝΕΛ, τι να πω; Το όνομα «Καμμένος» θα επιβεβαιώσει και την τύχη του κόμματός του…

Resizer.ashx

Τελικά… πάμε για αποχή; Αλλά όταν εμείς μιλούσαμε παλιά για αποχή, τρώγαμε το ξύλο της αρκούδας, ενώ τώρα «προβάλλεται» ως λύση κι αυτό αρχίζει να μοιάζει περίεργο. Μάλιστα κάποιοι έφτιαξαν και ειδικό κίνημα «ΔΕΝ» προμοτάροντάς την. Κάποιοι θέλουν ΚΑΙ εκλογές ΚΑΙ αποχή;

Με αποχή 51% το πρώτο κόμμα διπλασιάζει τα ποσοστά του και βγαίνει αυτοδύναμο. Αυτός είναι ο νόμος. Οπότε πάλι κερδισμένο θα βγει το πρώτο κόμμα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ που θα αναλάβει να ολοκληρώσει το μνημόνιο. Κι έτσι ουσιαστικά σακάτεψαν και την αποχή ως πολιτική θέση.

Οι υποτιθέμενες αριστερές δυνάμεις που το παίζουν αντιμνημονιακές, έχουν φροντίσει να διασπώνται όταν το κύτταρο μεγαλώνει, σε μικρότερα κύτταρα, ώστε ποτέ να μην είναι εφικτή μια αληθινή ανατροπή. Όλοι «παιδιά» του «τιμημένου» ΚΚΕ, που όταν νομιμοποιήθηκε, συμφώνησε με τον Αντρέα Παπανδρέου να διατηρείται πάντα σε χαμηλά επίπεδα, ώστε ποτέ να μην φτάσει ποτέ στην εξουσία:

Το “ψωμί” που έφαγε η Ελλάδα από το ΠΑΣΟΚ…

Έχουμε ακούσει από πολλούς να λένε ότι με τον Ανδρέα φάγαμε ψωμί, ότι έδωσε και έφαγε ο λαός κτλ. είναι όμως έτσι; για να δούμε…

Κατ’ αρχήν για να ξέρουμε τι λέμε, πρέπει να ασχοληθούμε με το γενεαλογικό του δένδρο: Ζιγκμουντ Μινέικο, ΠολωνοΕβραίος μηχανικός που κατασκευάζει οπλικά συστήματα και τα δίνει στους Τούρκους για να πολεμίσουν τους Έλληνες που ζητάνε απελευθέρωση…Ο Ζίγκμουντ κάνει μια κόρη, την Σοφία. Η Σοφία Παντρεύεται τον Γεώργιο Παπανδρέου εξ Αχαΐας και κάνουν τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας το 1941 φεύγει Αμερική για σπουδές και νυμφεύεται το 1951 την ΑμερικανοΕβραία Margaret Chant. Πατέρας της Margaret Chant ήταν ο Douglas Chant ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος Ιεχωβάδων Αμερικής. Ο Ανδρέας και η Margaret έκαναν μεταξύ άλλων τον Γιώργο Παπανδρέου σημερινό εκλεγμένο από τον λαό πρωθυπουργό.
Ο Ανδρέας λοιπόν με απόδειξη το παρακάτω έγγραφο χρηματοδοτήθηκε από την τράπεζα των Rockefeller, Chase Manhattan Bank με 100.000.000 Δολάρια το 1974 για την κατασκευή του ΠΑΣΟΚ.

Η Κοινή λογική λέει ότι όταν ένας τραπεζίτης δίνει ένα δολάριο αποσκοπεί σε κέρδος 1000 δολαρίων, έτσι λοιπόν ο Ανδρέας βγήκε πρωθυπουργός, έβαλε λουκέτο στις μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα (izola, pitsos, elinda, κτλ κτλ) μέσο των διπλασιασμών μισθών και εισφορών χωρίς να ελαφρύνει όμως φορολογικά τις εταιρείες για να υπάρξει ισορροπία. Αυτό είχε σαν λογικό αποτέλεσμα η Ελλάδα πλέον να μην παράγει οπότε και να μην εξάγει τίποτα κλείνοντας την κάνουλα των κρατικών εσόδων (η οποία έκτοτε δεν ξανάνοιξε ποτέ). Εκτός αυτών, αύξησε κατά 1000% τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι δεν παράγουν έσοδα για το κράτος όπως οι βιομηχανίες που είχε κλείσει, αύξησε κατ επέκταση την γραφειοκρατία καταστώντας απίθανο να κάνει κάποιος δουλειές στην Ελλάδα.

Αποτέλεσμα λόγω μη εσόδων και πολλών εξόδων να πάει σε ΔΑΝΕΙΣΜΟ. Επόμενο λοιπόν ήταν να δανειστεί από Τράπεζες “οικείες” για να ξεπληρώσει και την υποχρέωση… Η Ελλάδα μετά το 1981 για πρώτη φορά φτάνει στο σημείο να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει.

Το χρέος από 8 ΔΙΣ που παρέλαβε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή εκτοξέυεται στα 100+ ΔΙΣ. Αυτό έθεσε την Ελλάδα δέσμια των Τραπεζών (δεν χρειάζεται να αναφέρουμε το σε ποιους ανήκουν, όποιος διαθέτει έστω και 5 δράμια μυαλό ξέρει).

Ο Μηχανισμός “ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ” δεν σημαίνει τίποτε άλλο από πρόσκαιρη και εικονική ευμάρεια αλλά σε βάθος χρόνου μάζεμα αυτών των “δωρισμένων” χρημάτων με τον μηχανισμό που λέγεται “ΦΟΡΟΣ” για να ξεπληρωθούν τα δάνεια. Επειδή όμως οι τόκοι των δανείων είναι όπως είναι φυσικό τεράστιοι και η Ελλάδα πια δεν έχει υγιή έσοδα για να ξεπληρώσει τα δάνεια, η μόνη “λύση” πληρωμής προηγούμενων δανείων είναι επαναΔανεισμός, το ΧΡΕΟΣ μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο με λογική συνέπεια το όλο και αυξανόμενο χρέος να μην ξεπληρώνεται ποτέ, αυτό μας παρασέρνει αναπόφευκτα στην συνεχή αύξηση των φόρων. Έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουμε εξωτερικό χρέος 320 ΔΙΣ προ ΔΝΤ, και 320 ΔΙΣ + 120ΔΙΣ + τόκους μετα ΔΝΤ (αν υπάρξει μετά…) ο όρος “ΦΟΡΟΣ” στην οικονομολογία δεν σημαίνει τίποτε άλλο από αφαίμαξη ρευστού από την αγορά με ότι αυτό το ντόμινο συνεπάγεται. Επίσης ο όρος “ΦΟΡΟΣ” σημαίνει μεγάλα λειτουργικά έξοδα με ότι αυτό το ντόμινο συνεπάγεται (ακρίβεια κτλ).

Εν ολίγοις ο Ανδρέας ως άριστος ψυχολόγος των μαζών δίνει όχι υγιή αλλά δανεικά χρήματα στον λαό, γίνεται ήρωας (δηλαδή ψήφους για μια ζωή), ο λαός αρχίζει να συνηθίζει στα πολλά έξοδα (υπερκαταναλωτική μανία) μετά από ένα χρονικό διάστημα τα χρήματα αυτά μέσω των φόρων επιστρέφονται στην βάση από όπου ξεκίνησαν με την διαφορά ότι έχει μείνει ως κληρονομιά όλης αυτής της ιστορίας το ΧΡΕΟΣ(=το μέσον χειραγώγησης ενούς κράτους από τον δανειστή της).

Ως χώρα δηλαδή, κάναμε έναν κύκλο και φτάσαμε πάλι από εκεί που είχαμε ξεκινήσει με την διαφορά ότι τώρα είμαστε δέσμιοι.

Ελπίζω να κατανοήσαμε ότι όταν ο Ανδρέας μοίραζε χρήματα στον λαό δεν μοίραζε υγιή χρήματα από εξωτερικά κρατικά έσοδα, αλλά από εξωτερικό δανεισμό για να ξεπληρώσει υποχρεώσεις και συμφωνίες που είχε κάνει, βάζοντας στον θαμπωμένο λαό μια θηλιά που ονομαζόταν ΧΡΕΟΣ.

Δείτε το παρακάτω έγγραφο με το οποίο πιστοποιείται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974 υπέγραψε σύμφωνο με τις ΗΠΑ και τον Rockefeller και τις λεπτομέρειες τη συμφωνίας.

chasemanhattanpapandreo OPARLAPIPAS-1

Τι λέει το κείμενο:

1. Απομάκρυνση από τις επιλεγμένες θέσεις θα αποφασίζονται μόνο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. από την Πλευρά του Ανδρέα Παπανδρέου επιτρέπονται μόνο φραστικές παρεκκλίσεις.

2. Προς ικανοποίηση των Ριζοσπαστών (αριστερών) ψηφοφόρων θα επιτραπεί η αναθεώρηση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ

3. Ελαχιστοποίηση της δύναμης του κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος. Η μείωση αυτή δεν θα πρέπει να υπερβεί το όριο που συμφωνήθηκε με τους συναδέλφους της KGB.

4. Επιτρέπονται φραστικές “συγκρούσεις” με το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, όχι όμως ανοικτός πόλεμος.

5. Ο σύνδεσμος μεταξύ ΗΠΑ και Ελληνικής κυβέρνησης θα αναλάβει να καθησυχάζει τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ.

6. (Έχει διαγραφεί με μαρκαδόρο)

7. Αν και όταν το επιθυμεί η ομάδα(?) τα πυρηνικά όπλα που βρίσκονται εναποθηκευμένα στην Ελλάδα θα αντικατασταθούν ή ανταλλαχθούν με νέα.

8. Όταν η CIA και DIA χρειάζονται όπλα για συγκαλυμμένες επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό, η κυβέρνηση του Παπανδρέου θα προβαίνει σε πωλήσεις και μεταφορές όπλων με τις τιμές που θα ισχύουν τότε. Θα ειδοποιείται σχετικά από την υπηρεσία Διοικητικής Μέριμνας (των ενόπλων δυνάμεων) των ΗΠΑ

9. Η Κυβέρνηση Παπανδρέου δεν θα ανακινήσει το θέμα Κύπρου με αντίδωρο την μη ύπαρξη προβλημάτων με την Τουρκία.

10. Η ανοχή απέναντι στην τρομοκρατία (το υπόλοιπο σβησμένο με μαρκαδόρο)

11. Το οικονομικό θέμα θα ρυθμιστεί από τον Brian Crosier. Οι εταιρείες που υποστηρίζουν το κίνημα Παπανδρέου στην Ελλάδα, θα καταθέσουν 100.000.000 δολλάρια για την δημιουργία του νέου κόμματος. (έχουν διαγράψει 3 λέξεις) ARAMKO (επίσης διαγραφή 2 λέξεων με μαρκαδόρο) της Wall Street είναι (διαγραφή 1 λέξης). Οι τράπεζες: Chase Manhattan Bank (διαγραφή 4 λέξεων)

Υπογραφή
Ανδρέας Γ. Παπανδρέου
Andreas Papandreou

Το έγγραφο αυτό υπέγραψε τον Αύγουστο του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου, και εφόσον απεδέχθη τις “οδηγίες”, προεβλέπετο καταβολή από την Τσέϊς Μανχάταν Μπανκ ( των Ροκφέλερ ) ποσού 100.000.000 δολλαρίων για την ίδρυση νέου κόμματος!

Οι Αμερικανοί χρηματοδότες του… “σοσιαλιστικού” κινήματος στην Ελλάδα, καθόριζαν σαφώς στον αρχηγό του, τι κινήσεις μπορούσε να κάνει, τι στάση θα τηρούσε επί συγκεκριμένων θεμάτων, και τι περιθώριο ελιγμών διέθετε. Από τους “κανόνες” που υπέγραφε ο Ανδρέας, επιτρέποντο μόνον “φραστικές παρεκκλίσεις”.
Υ.Γ. Παρατηρήστε ότι στο έγγραφο αναφέρεται πολλές φορές η έκφραση “η κυβέρνηση του Παπανδρέου”, επίσης ότι το έγγραφο είναι του 1974 , δηλαδή 7 χρόνια πριν γίνει ο Παπανδρέου πρωθυπουργός.
Aναρωτιέμαι λοιπόν αν τους το είπε κάποιο Μέντιουμ ότι σίγουρα θα γίνει κυβέρνηση ο Παπανδρέου προβλέποντας το “7 χρόνια μετά” ή συμβαίνει κάτι άλλο…

Μπρος βαθύ και πίσω ρέμα, και η μόνη λύση είναι να γίνουμε ενεργοί πολίτες και όχι παθητικοί κομπάρσοι. Όσο πιο σύντομα αυτό γίνει συνείδηση και σηκωθούν μανίκια, τόσο λιγότερο επώδυνη θα είναι η επιβίωση και κύρια, η κακή ψυχολογία της ηττοπάθειας του τίποτα δεν γίνεται, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Ακόμα και με τα χειρότερα χαρτιά της τράπουλας που μας μοιράζουν μπορεί κανείς να κάνει παιγνίδι. Και οι καλοί παίκτες, δεν ποντάρουν ΠΟΤΈ στην Θεά Τύχη, αλλά στην στρατηγική, στις πιθανότητες και στην αποκωδικοποίηση των κινήσεων του αντιπάλου…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη