Τι είπε το Τσακαλώτο;

Τ

Μου θύμισε το… “καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς…”

«Υποστήκαμε ήττα, αλλά για μια κυβέρνηση της Αριστεράς σημασία έχει να μπορεί να αφήσει τα αποτυπώματά της. Κι αυτά δεν θα μπορούσαμε να τα αφήσουμε, εάν είχαμε έλθει σε ρήξη με τους δανειστές από τις 20 Φεβρουαρίου». Αυτό τόνισε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.  

Αριστερά αποτυπώματα:

Αποτύπωμα #1: Νέο μνημόνιο, με νέες περικοπές στις συντάξεις, αύξηση ΦΠΑ, απανωτά χτυπήματα στην παιδεία, “κατάργηση θαλάσσιων συνόρων” (αφού επί Τσίπρα δεν υπάρχουν;) και όλα τα λοιπά καλούδια.

Αποτύπωμα #2: Άμεσο κάλεσμα του ΟΟΣΑ και της εργαλειοθήκης του, το γνωστό… «kit» της Ατζέντα 21, που “είναι διαφορετική” από εκείνη της Νέας Δημοκρατίας σε ένα και μόνο πράμα: οι προηγούμενοι κιότεψαν και δεν την εφάρμοσαν!

Αποτύπωμα #3: Αύξηση χημικών αεροψεκασμών, σε ποσότητα και περιοδικότητα, τους είδαμε ακόμα και μήνα Αύγουστο, που είναι παχιές οι μύγες. Αυτό οφείλεται στον «συγκυβερνήτη» Καμμένο, που επειδή τον λένε “ψεκασμένο” ήθελε να αποδείξει ότι δεν είναι; Ή νόμισε ότι «ψεκασμένος» είναι αυτός που προωθεί τους ψεκασμούς;

Αποτύπωμα #4: Κατάργηση θρησκευτικού όρκου, κατάργηση γραβάτας και γενικώς κατάργηση «δέσμευσης» και «δεσμών» οποιασδήποτε μορφής. Μπορούμε να λέμε και να ξελέμε, να βάζουμε τον κόσμο να ψηφίζει και να κάνουμε ότι καταλάβαμε το αντίθετο, ή ότι ο κόσμος τελικά κατάλαβε το αντίθετο, μαζί με ΌΛΑ τα ξένα και ντόπια ΜΜΕ, αλλά και τους εκτός Ελλάδας πολιτικούς. Τέτοια… «παρεξήγηση» που έφερε το ΝΑΙ και ΌΧΙ δεν έχει ξαναγίνει στην Παγκόσμια Ιστορία. Ευτυχώς που η Ελλάδα δεν διαθέτει πυρηνικά όπλα, γιατί… μπορεί και να ανάβαμε και κανέναν γ’ Π.Π. με την τόση “δημιουργική ασάφεια” νομίζοντας ότι συμβάλλουμε στην Παγκόσμια Ειρήνη!

Αποτύπωμα #5: Capital controls. Ε ναι… Θα μείνει αξέχαστη εμπειρία, κι αποτύπωμα για καιρό, εκτός κι αν σύντομα αντικατασταθεί με κανένα άλλο αποτύπωμα, ακόμα χειρότερο…!

Αποτύπωμα #6: Το καλύτερο όλων ήταν… δια χειρός Τσακαλώτου! Η υπογραφή του στον 3° μνημόνιο, το… μακρύτερο!

υπογραφή Τσακαλώτου

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη