Οι δυτικές ΜΚΟ στην Συρία είναι για μάχονται τον Άσαντ, όχι για να βοηθάνε τους πολίτες

Ο

Τα «Λευκά Κράνη» -μια από τις μεγαλύτερες ΜΚΟ ανθρωπιστικής βοήθειας στην Συρία που “βοηθούν” τους πολίτες- κατηγορούνται ότι αντ’ αυτού δουλεύουν εναντίον της κυβέρνησης του Ασάντ ενθαρρύνοντας μάλιστα την άμεση ξένη επέμβαση στη χώρα

Σε ένα άρθρο του 21st Century Wire news, η δημοσιογράφος και ακτιβίστρια για την ειρήνη Vanesse Beeley λέει ότι η οργάνωση Λευκά Κράνη χρησιμοποιούν τις δραστηριότητες διάσωσης ως συγκάλυψη για να δαιμονοποιήσουν τον Πρόεδρο Άσαντ της Συρίας και ναι βοηθούν τους τρομοκράτες.

Η επίσημη ιστοσελίδα των Λευκών Κρανών αναφέρει ότι οι εθελοντές τους έχουν ήδη αποθηκεύσει περισσότερους από 20.000 ανθρώπους σε όλες τις πλευρές της σύγκρουσης, προσθέτοντας ότι ο οργανισμός ακολουθεί τις αρχές του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της αμεροληψίας όπως περιγράφεται από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Beeley, τα Λευκά Κράνη και άλλες ΜΚΟ, όπως το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Syrian Observatory for Human Rights), χρησιμοποιούνται για να επιβάλλουν την πολιτική της Δύσης για την όπλιση και υποστήριξη της εξέγερσης στη Συρία.

Η Vanesse Beeley μίλησε στο Sputnik, πηγαίνοντας πίσω στις ρίζες των Λευκών Κρανών, λέγοντας, «Αν κοιτάξετε τη δημιουργία τους το 2013, είχαν συσταθεί με χρηματοδότηση από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και το κόμμα της αντιπολίτευσης της Συρίας. Εμείς αμέσως είχαμε υποψία ότι υπάρχει τότε το στοιχείο της αμεροληψίας εντός του οργανισμού».

«Τα Λευκά Κράνη δαιμονοποιούν την κυβέρνηση Άσαντ και ενθαρρύνουν τις άμεσες ξένες επεμβάσεις.Ένα ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης τους έγραψε ένα πρόσφατο άρθρο στην Washington Post.Τα Λευκά Κράνη είναι επίσης πολύ ενεργά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με παρουσία στο Twitter, Facebook κ.λπ.», δήλωσε η Beeley.

Σύμφωνα με το άρθρο του Rick Sterling, τα Λευκά Κράνη είναι μια νέα ονομασία «της Συριακής Πολιτικής Άμυνας.»

Παρά το όνομα, η Συριακή Πολιτική Άμυνα δεν δημιουργήθηκε από Σύριους, ούτε εξυπηρετεί τη Συρία. Οι άμαχοι που προέρχονται από εδάφη που ελέγχονται από τους αντάρτες, είχαν πληρωθεί για να πάνε στην Τουρκία για να λάβουν κάποια κατάρτιση σε επιχειρήσεις διάσωσης. Η διαχείριση του προγράμματος έγινε από τον James Le Mesurier, πρώην Βρετανό στρατιώτη και ιδιώτη εταιρείας με έδρα το Ντουμπάι», ανέφερε το Global Research.

Τόσο τα Λευκά Κράνη, όσο και η γνωστή Avaaz του Σόρος, “προσφέρουν ανθρωπιστικό έργο”, μαζί με μια… υπερπροσφορά προπαγάνδας κατά του προέδρου Άσαντ.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη