Σε λειτουργία το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό στους δρόμους των Τρικάλων – Κάλεσμα σε μποϊκοτάζ!

Σ

Σε πραγματικές συνθήκες δοκιμάστηκε χτες το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό στους δρόμους των Τρικάλων

Το…«πείραμα» παίρνει σάρκα και οστά στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού προγράμματος CityMobil 2, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό θα κάνει την πορεία του στους δρόμους των Τρικάλων κάθε μέρα -πλην Δευτέρας- και τις ώρες 10:00 έως 14:00 και 16:00 έως 20:00. Το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό θα διασχίζει τη μήκους 2,4 χμ. προγραμματισμένη διαδρομή στο κέντρο των Τρικάλων.

Η κυκλοφορία για τις πρώτες έξι ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, θα γίνεται χωρίς επιβάτες. Από τις 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό θα δέχεται επιβάτες στην πιλοτική του λειτουργία και από τα τέλη Οκτωβρίου, θα γίνεται κανονικά η αυτόματη ανεξάρτητη κυκλοφορία του.

Αυτό σημαίνει πλέον, ότι οι δρόμοι στους οποίους θα κινηθεί το όχημα, όπως γίνεται επίσημα γνωστό, θα πρέπει να είναι ελεύθεροι από σταθμευμένα οχήματα πάσης φύσης, καθώς και από εμπόδια. Για τον λόγο αυτόν, προσωπικό της e-trikala Α.Ε. που υλοποιεί το πρόγραμμα, ήδη έχει χορηγήσει συγκεκριμένα φυλλάδια για τη διαδρομή και τη στάθμευση, ενώ θα βρίσκεται και καθημερινά στον δρόμο, για να γίνεται σύσταση στους οδηγούς. Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι, όπως πλέον ορίζει ο νόμος, μπορεί να εφαρμοστεί η επιβολή προστίμων από τη Δημοτική Αστυνομία, καθώς η λεωφορειολωρίδα είναι χώρος απαγόρευσης στάθμευσης, μέχρι το τέλος ωραρίου κυκλοφορίας του οχήματος.

Σημειώνεται ακόμα, ότι καταγράφηκε μια ακόμη παγκόσμια καινοτομία: Βάσει της υπουργικής απόφασης, σε συνεργασία με τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών και το ΚΤΕΟ Τρικάλων, καθώς και με τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, η e-trikala Α.Ε. διαθέτει πινακίδες κυκλοφορίας για τα δύο πρώτα οχήματα. Με αριθμούς κυκλοφορίας ΤΚΤ 3131 και ΤΚΤ 3132, τα δύο πρώτα οχήματα πλέον, φέρουν κανονική πινακίδα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να κυκλοφορήσουν παντού, κάτι που στα τεχνολογικά και οδηγικά χρονικά, καταγράφεται επίσης ως πρωτιά, αφού μέχρι τώρα, όλα τα δρομολόγια ήταν ανεπίσημα, δεν «υπήρχαν» πουθενά και τα οχήματα ήταν μόνο πειραματικά.

Τα δύο οχήματα θα αυξηθούν σε έξι, με άλλα δύο να έρχονται στα Τρίκαλα στις 20 Σεπτεμβρίου και άλλα δύο, στις αρχές Οκτωβρίου.

Καλή ανεργία οδηγοί!!!

Εδώ έρχεσαι, εσύ πολίτη των Τρικάλων

Κάποιοι νομίζουν ότι η επιβολή της Παγκόσμιας Κυριαρχίας και του τρόπου ζωής της θα σταματήσει «μια μέρα» με κάποια επανάσταση. Τα Τρίκαλα είναι μια από τς πιο υποταγμένες πόλεις στα σχέδια των παγκοσμιοποιητών.

Το 2011, ο τότε δήμαρχος της πόλης ήταν έτοιμος να βάλει τσιπάκι στους υπαλλήλους του Δήμου του ώστε να μπορεί να τους ελέγχει καλύτερα. Καταφέραμε και τον σταματήσαμε, αντιδρώντας άμεσα και κινητοποιώντας ακόμα και φίλους ξένους ακτιβιστές, καθότι η απόφαση ανακοινώθηκε μέσα στον 15αύγουστο όπου όλοι έλειπαν σε διακοπές.

Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχίζεται αιώνια, οι πολίτες πρέπει να αναλαμβάνουν τις δικές τους ευθύνες. Μη συμμετοχή ΣΕ ΤΈΤΟΙΑ ΟΧΉΜΑΤΑ θα σημαίνει την αποτυχία του πειράματος και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίες στον κλάδο των οδηγών που σκοπεύουν να αυτοματοποιήσουν τα επόμενα χρόνια -ταξί, λεωφορεία, νταλίκες.

Πρέπει ο Έλληνας να μάθει την αξία της τεχνικής του μποϊκοτάζ:

Γίνε η Αλλαγή που Θες να Δεις!

κίνημα επιβιώνουμε

διαβάστε ακόμα:

Τα ρομπότ έρχονται στη δουλειά, οι άνθρωποι φεύγουν… | Ατζέντα 21

 

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη