Ποιος ευθύνεται για τους Σύριους πρόσφυγες; Η απάντηση σε έξι βήματα!

Π

Το Strategic Forecasting, Inc. (Στρατηγική πρόβλεψη) – γνωστό ως Stratfor – είναι μια αμερικάνικη εταιρεία εκδόσεων και συλλογής πληροφοριών παγκόσμιας κλίμακας

Ιδρύθηκε το 1996 στο Ώστιν του Τέξας, από τον εβραϊκής καταγωγής Ούγγρο George Friedman, ο οποίος είναι και πρόεδρος της

Η εταιρεία λέει ότι βοηθά τους «πελάτες» της να εντοπίζουν τις ευκαιρίες, να πάρουν στρατηγικές αποφάσεις, στη διαχείριση της πολιτικής και την ασφάλεια των κινδύνων.

Αναλύσεις, προβλέψεις και γεωπολιτικές μελέτες, είναι το αντικείμενο της, ενώ ως «πελάτες», μπορούν να θεωρηθούν μεγαλοεταιρείες, κυβερνήσεις, κόμματα και πολιτικοί.

Ποιος είναι ο κύριος υπαίτιος του Συριακού πολέμου και του ογκώδους προσφυγικού κύματος της Συρίας; Τα «βήματα» θα σας οδηγήσουν στην απάντηση:

Βήμα πρώτο: Δείτε το βίντεο τους «Η γεωγραφική πρόκληση του Ισραήλ»

Βήμα δεύτερο: Ξαναβάλτε το σημείο στο 0:58, για να ακούσετε τον αφηγητή να λέει, Το Ισραήλ επίσης διεκδικεί τα υψώματα του Γκόλαν.

Βήμα τρίτο: Ακούστε προσεκτικά τον αφηγητή που μιλάει για το θέμα της έλλειψης πλουτοπαραγωγικών πηγών του Ισραήλ. Και παρότι αναφέρει ότι υπάρχουν κάποιες -ακούστε προσεκτικά στο 1:42, τη «λυπημένη» φωνή του αφηγητή να λέει ότι αυτές δεν είναι αρκετές…

Βήμα τέταρτο: Ανοίξτε το βίντεο στο You Tube και διαβάστε τα εξής σχόλια:

Choodel Larker: guys its a good,informative video don’t dislike it because you dislike israel

και την απάντηση κάποιου άλλου:

CorporateRule+Choodel Larker A few dislikes from the powerless masses, isn’t going to wipe us off the map. We’re the world’s most powerful nation, and therefore we’re unstoppable. Long live Israel’s dominance.

Βήμα πέμπτο: Διαβάστε για να μάθετε ή να θυμηθείτε την μεταξύ Συρίας και Ισραήλ ιστορία

Η κατάληψη των υψωμάτων του Γκολάν

Ισραήλ ΓκόλανΣτις 9 Ιουνίου 1967, το Ισραήλ εξαπολύει επίθεση κατά των συριακών θέσεων στα υψώματα του Γκολάν. Μετά από μια σκληρή μάχη, οι Ισραηλινοί κατορθώνουν να διασπάσουν το μέτωπο και να διεισδύσουν στα συριακά μετόπισθεν. Την ακριβώς επόμενη ημέρα, συνεχίζεται η ολοκληρωτική κατάληψη των υψωμάτων του Γκολάν από τις ισραηλινές δυνάμεις, οι Σύριοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πολεμική προσπάθεια και τίθεται σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Ο Πόλεμος των Έξι Ημερών έχει μόλις τελειώσει.

Έξι ημέρες πριν, οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν εξαπολύσει γενική επίθεση εναντίον αιγυπτιακών, ιορδανικών και συριακών αεροδρομίων και της ιρακινής βάσης της Χαμπανίγια. Η σύρραξη που ακολουθεί καταλήγει στον στρατιωτικό θρίαμβο του Ισραήλ, το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, τεράστιες καταστροφές και την κατάκτηση αραβικών εδαφών, που οδηγεί σε έναν επί δεκαετίες κύκλο βίας και αίματος σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και καθιστά την επίτευξη ειρήνης άπιαστο όνειρο.

Του αραβοϊσραηλινού πολέμου του 1967 είχαν προηγηθεί σειρά συγκρούσεων που ξεκινούν ήδη από το 1966. Η ίδρυση του εβραϊκού κράτους μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο σε περιοχή όπου κατοικούσαν Άραβες, μετατρέπει τους Παλαιστίνιους σε υπόδουλους πρόσφυγες στην ίδια τους τη γη.

Μετά τη λήξη του Πολέμου των Έξι Ημερών, το Ισραήλ ολοκληρώνει τη διοικητική απορρόφηση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, παρά τις έντονες αντιδράσεις ακόμη και εκ μέρους των ΗΠΑ, που αρνούνται να αναγνωρίσουν την ισραηλινή απόφαση. Τότε πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Lyndon B. Johnson, ο οποίος είχε διατελέσει αντιπρόεδρος επί προεδρίας John F. Kennedy.

Η ολοκλήρωση της κατάληψης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ είχε ολοκληρωθεί το βράδυ της 4ης ημέρας του πολέμου, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπολύουν την τελική τους επίθεση κατά των ιορδανικών δυνάμεων από τις πύλες του Αγίου Στεφάνου και της Σιών.

Παράλληλα, το κράτος του Ισραήλ εγκαθιστά το κατοχικό καθεστώς στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι καταφεύγουν από τη δυτική Όχθη στην Ιορδανία, ωστόσο ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα παραμείνουν στα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη. Στους 70.000 Άραβες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ παρέχεται η ισραηλινή υπηκοότητα. Οι υπόλοιποι, όμως, θα ζήσουν έκτοτε υπό καθεστώς ημιαιχμαλωσίας στα κατεχόμενα εδάφη, ενώ από τους πρώτους μήνες της λήξης του πολέμου θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τους εβραϊκούς εποικισμούς.

Βήμα έκτο: Η είδηση του καλοκαιριού που μπορεί να σας ξέφυγε

Επίθεση της Ισραηλινής αεροπορίας σε συριακή βάση στα υψώματα του Γκολάν

21 Αυγούστου 2015

jet-flying-behind-israeli-flagΕπιχείρηση της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας εναντίον συριακού  στρατιωτικού φυλακίου στα Υψώματα του Γκολάν, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Σύρου  στρατιώτη και τον τραυματισμό επτά σύμφωνα με  πηγή του στρατού της Συρίας σήμερα  Παρασκευή, αναφέρει ο ισραηλινός τύπος.

Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι έξι  ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-16i sufa επιτέθηκαν σε  συριακή βάση την Πέμπτη το βράδυ στην περιοχή Quneitra, κοντά στα ισραηλινά σύνορα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση αποτελεί αντίποινα για τις εκτοξεύσεις ρουκετών που έπληξαν ισραηλινό χωριό κοντά στα σύνορα με το Λίβανο.

Η συριακή κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι «πολλά βλήματα» χτύπησαν ένα κέντρο εφοδιασμού του συριακού στρατού και ένα δημόσιο κτίριο στην περιοχή Quneitra. Αναφορές των ΜΜΕ δείχνουν ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί από την επίθεση αυτή.

Από την άλλη πλευρά οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν την παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ για την εκτόξευση πυραύλων σε ισραηλινό έδαφος. Η παλαιστινιακή οργάνωση όμως αρνήθηκε την κατηγορία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού «οι ρουκέτες που έπληξαν την περιοχή της Άνω Γαλιλαίας « εκτοξεύθηκαν»  από την συριακή πλευρά των υψωμάτων του Γκολάν … από την οργάνωση Τζιχάντ, που χρηματοδοτείται από το Ιράν».

Ωστόσο δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι οι ηγέτες της οργάνωσης Τζιχάντ εμπλέκονται στην διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων εναντίον του Ισραήλ.

Κι αν ακόμα δεν έχετε καταλάβει, διαβάστε:

Israel invests millions in occupied Golan Heights settlement college

Activist Aamer Ibrahim said that these efforts are nothing new.

“For decades, Israel has tried to destroy all the cultural, political and historical ties between Syrians in the Golan and the rest of Syria,” he said. “On the contrary, they have tried to promote the Zionist Israeli presence and its institutions.”

Israel Exploits Syrian Chaos As Part Of Long-Term Energy Independence Plan

“Despite international criticism, Israel’s inherently discriminatory and exploitative policies inside the Golan continue without sanction. Israeli ministers have voiced their desire to capitalize on the destabilization of Syria as an excuse to cement Israel’s illegal hold on the territory.”

Κι αν… ακόμα δεν το πιάνετε -που δεν το νομίζω- διαβάστε:

ISIS σημαίνει «Μυστικές Υπηρεσίες του Ισραήλ» (Israeli Secret Intelligence Service)

Μεταξύ μας, ε; Μην Μας πάρει χαμπάρι ο ΟΗΕ και μάθει την αλήθεια…

Κι αν ακόμα έχετε κουράγιο, διαβάστε και γιατί το Ισραήλ είναι το μόνο κράτος που λέει ότι δεν μπορεί να δεχτεί πρόσφυγες – ούτε έναν!

Νετανιάχου: Πολύ… «μικρό» το Ισραήλ για να δεχτεί Σύριους πρόσφυγες!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη