Αλαλούμ με τα διόδια για τους ψηφοφόρους

Α

Μέσα στην επομένη ώρα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις από τα συναρμόδια υπουργεία για το ζήτημα της χρέωσης των διοδίων κατά τη σημερινή ημέρα

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου έχει ήδη δώσει εντολή στα συναρμόδια υπουργεία να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα, τουλάχιστον μέχρι την επιστροφή των εκλογέων.

“Δεν προβλέπεται”

Η δωρεάν διέλευση των διοδίων, λόγω των εκλογών, δεν προβλέπεται από τις συμβάσεις παραχώρησης και το κόστος θα έπρεπε να καλύψει το κράτος, ήταν η απάντηση των κοινοπραξιών των αυτοκινητόδρομων στο αίτημα της διακομματικής επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών για δωρεάν διέλευση των διοδίων σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εταιρείες αναμένουν ακόμη την αποπληρωμή των διελεύσεων από τους αυτοκινητόδρομους και τη γέφυρα Ρίου – Αντιρίου την ημέρα του δημοψηφίσματος, τις οποίες εκτιμούν σε εκατομμύρια ευρώ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών έκρινε ως ασύμφορη την όποια συμφωνία για εκ νέου ελεύθερη διέλευση, καθώς θα διπλασιαζόταν το κόστος που θα καλείτο να καταβάλλει το κράτος για δυο πλέον εκλογικές διαδικασίες -του δημοψηφίσματος και τη σημερινή.

Ο Γ. Γρ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα τηλεφωνική παρέμβαση στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό Β. Θάνου, προκειμένου από αυτή την ώρα και μετά τουλάχιστον, να είναι ελεύθερα τα διόδια σε όλη τη χώρα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στην άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

“Ντροπή και εμπαιγμός”

“Αποτελεί ντροπή και εμπαιγμό των πολιτών ότι η κυβέρνηση με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν εξασφάλισαν την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων από τα διόδια, προκειμένου να διευκολύνουν την μετακίνηση των πολιτών για να ψηφίσουν”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα. “Προφανώς Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν ενδιαφέρονται να ψηφίσουν οι πιο φτωχοί πολίτες, αφού είναι τα μεγάλα θύματα των μνημονίων τους”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Κανονικά λειτουργούν τα διόδια στην Πελοπόννησο

Κανονικά λειτουργούν τα διόδια και οι διερχόμενοι οδηγοί πληρώνουν το αντίτιμο των διοδίων στους σταθμούς, που υπάρχουν στο εθνικό οδικό δίκτυο του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα.  

Τί λέει το ΥΠΕΣ

Διευκρινίσεις έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με το αντίτιμο στα διόδια.

Όπως αναφέρει “απέστειλε έγγραφο στις 29 Αυγούστου προς το υπουργείο Οικονομίας, ζητώντας τη διαμεσολάβησή του, προκειμένου να ισχύσει ό,τι και με το Δημοψήφισμα, δηλαδή η ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων”. Ωστόσο,  όπως αναφέρει, δεν έλαβε καμία απάντηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έλα νωρίς είναι ακόμα. Μέχρι τις άλλες εκλογές θα το έχουν λύσει…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη