Να που το Ποτάμι μπορεί και… γυρίζει πίσω!

Ν

Προβληματισμός στη Σεβαστουπόλεως καθώς μειώθηκε η δύναμη του Ποταμιού στη νέα Βουλή

Προβληματισμός επικρατεί στο Ποτάμι μετά τα αποτελέσματα τα οποία κυμαίνονται πολύ κάτω του ποσοστού του Ιανουαρίου. Με κριτική ματιά μπαίνουν όλα στο τραπέζι και φαίνεται πως έρχεται η ώρα για συζήτηση στο σύνολο της εικόνας του Ποταμιού, ακόμη και για το ρόλο του επικεφαλής και τον τρόπο οργάνωσης του κόμματος. Ο Σταύρος Θεοδωράκης προαναγγέλλει συζητήσεις στο εσωτερικό του κόμματος διερευνώντας  τα μικρά λάθη, όπως είπε, που έκανε το κόμμα προεκλογικά. 

Αν και οι δημοσκοπήσεις για τα ποσοστά του Ποταμιού ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις της Σεβαστουπόλεως, το εκλογικό αποτέλεσμα εξέπληξε τα στελέχη του καθώς δεν περίμεναν μια τόσο μεγάλη συμπίεση των ποσοστών τους από το 6% του Ιανουαρίου. Το κλίμα στα γραφεία του Ποταμιού δεν θύμιζε σε τίποτα την πανηγυρική ατμόσφαιρα των προηγούμενων εκλογών όταν γιόρταζε την πρώτη είσοδό του στο ελληνικό κοινοβούλιο. Οι βουλευτές με την εξαίρεση του Γιώργου Μαυρώτα ήταν απόντες, ενώ μόνο οι δύο ευρωβουλευτές, Μίλτος Κύρκος και Γιώργος Γραμματικάκης, πέρασαν και συμμετείχαν στις συσκέψεις. 

Απών ήταν επίσης το κεντροαριστερό ρεύμα του κόμματος πλην της Αθηνάς Δρέττα ενώ την εμφάνισή τους έκαναν από την άλλη πλευρά ο Θ. Σκυλακάκης της Δράσης και ο Γρ. Βαλλιανάτος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έφτασε λίγο πριν τις 9 στο γραφείο του, αποφεύγοντας να μιλήσει με τους δημοσιογράφους, ενώ οι  συνεργάτες ήταν «μουδιασμένοι» και απέφευγαν να κάνουν εκτιμήσεις. Μέσα στο γραφείο του επικεφαλής συζητούσαν για περισσότερο από δύο ώρες.

Το Ποτάμι φαίνεται ότι εκλέγει 11 βουλευτές, έξι λιγότερους από τους 17 της προηγούμενης Βουλής. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι στο κόμμα του δεν είναι αισιόδοξοι με το εκλογικό αποτέλεσμα αυτό αλλά, όπως είπε, «θα είμαστε παρόντες στην αντιπολίτευση. Με το 6% δώσαμε σπουδαία μάχη για την χώρα. Ελπίζουμε τώρα, με το 4%, να φανούμε εξίσου χρήσιμοι», είπε.

Τόσο σπουδαία «μάχη» που εκτιμήθηκε δεόντως από τους ψηφοφόρους. Να θυμίσουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές έλεγε ότι αν πάρει κάτω από 5% θα παραιτηθεί. Ε… το πήρε κι ελπίζουμε να κρατήσει τον λόγο του και να μην αποδειχτεί για μια ακόμα φορά ψεύτης.

Εξάλλου, όπως αποδείχθηκε, ο ψεύτης στις πρώτες εκλογές χαίρεται. Εξαιρείται ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς στηρίζεται από μεγάλα, πολύ μεγάλα, ξένα κέντρα…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη