Με 12.000 και 1 ευρώ στην Ελλάδα είσαι πλέον «πλούσιος»!

Μ

Το αίνιγμα που μπαίνει είναι: Πως να πατάξεις «τον πλούτο» χωρίς να πιάσεις τους πλούσιους;

Και η απάντηση είναι: Δημιουργείς «νεόπλουτους» από το πουθενά. Ονομάζεις πλούσιους τους λιγότερο φτωχούς και καθάρισες.

Σοκ για χιλιάδες φορολογούμενους έρχεται από την επόμενη χρονιά καθώς η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι θα υπάρξουν φοροεπιβαρύνσεις για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά είπε ότι δεν θα υπάρχει επιβάρυνση για εισόδημα έως 12.000 ευρώ, «διότι και να επιβαρύνεις αυτά τα εισοδήματα δεν θα έχεις κάποιο αποτέλεσμα» και προσέθεσε: «Εδώ υπάρχει ο εξής κίνδυνος, αν πάμε και επιβαρύνουμε φορολογικά πολίτες και επιχειρήσεις σε υπέρμετρο βαθμό τα 80 δισ. περίπου ληξιπρόθεσμα που έχουμε αυτή τη στιγμή θα τα δούμε να μεγαλώνουνε, γιατί δεν μπορεί να πληρώσει ο κόσμος. Το επόμενο διάστημα αυτό που έχουμε μπροστά μας, ως υπουργείο Οικονομικών, είναι να εισπράξουμε τις δόσεις από τις 100 δόσεις, να εισπράξουμε τις δόσεις από την φορολογία εισοδήματος, να εισπράξουμε τις δόσεις από τον ΕΝΦΙΑ, να εισπράξουμε τα τέλη κυκλοφορίας ε! δεν είμαστε τρελοί να πάμε να φορτώσουμε τον κόσμο με ένα σωρό φορολογίες και υπερβολικά ποσά και να μην μπορεί να πληρώσει κανένας τίποτα, γιατί τότε θα αποτύχει όλο το οικοδόμημα».

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ μόνο για όσους έχουν αυτό το εισόδημα και από εκεί και πάνω η φορολόγηση μπορεί να γίνει από το πρώτο ευρώ. Επομένως, αν κάποιος έχει 1.000 ευρώ το μήνα εισόδημα θα φορολογηθεί περισσότερο απ’  ότι σήμερα.

Είπε ακόμα ότι δεν υπάρχει στο γραφείο του εισήγηση για σκληρή φορολόγηση όσων έχουν εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ, ενώ για τη φορολογία των αυτοκινήτων είπε ότι σκέφτονται παρεμβάσεις για την επόμενη χρονιά για να γίνει το σύστημα πιο δίκαιο και πιο αναλογικό. «Γι’ αυτή τη χρονιά θα έχουμε πολύ μικρές παρεμβάσεις, δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε πολλές παρεμβάσεις», είπε.

Για την φορολογία εισοδήματος και το αφορολόγητο, ο κ. Αλεξιάδης σχολίασε πως «αυτές τις μέρες υπάρχει μια μεγάλη έξαρση καταστροφολογίας… Δεν θα συμβούν τέτοια πράγματα στη φορολογία».

«Στη φορολογία το τι πρόκειται να συμβεί το επόμενο χρονικό διάστημα είναι σαφέστατα διατυπωμένο στη συμφωνία που ψηφίστηκε από την Βουλή στις 14/8. Είναι σαφέστατο το τι πρόκειται να γίνει, δεν θα βγάλουμε λαγούς από τα μανίκια, δεν θα κάνουμε τίποτα θεαματικό, δεν θα γίνει κάτι που θα καταστρέψει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις» σημείωσε και προσέθεσε ότι «πολλά δε από αυτά τα οποία έχουν συμφωνηθεί, και θα γίνουν το επόμενο διάστημα, είναι σε θετική κατεύθυνση, δεν είναι όλα σε αρνητική κατεύθυνση». Ανέφερε δε πως «για παράδειγμα, για πρώτη φορά το ελληνικό Δημόσιο νομοθέτησε και θα προχωρήσει η διαγραφή ληξιπρόθεσμων χρεών πολιτών προς το Δημόσιο. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό, βεβαίως για λίγες περιπτώσεις ακραίας φτώχειας και προβλημάτων κ.λπ., αλλά σκεφτείτε να μην είχαμε ούτε αυτό. Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις ρυθμίσεων χρεών όπου μειώνονται τα επιτόκια». «Έχουμε βεβαίως και πολλά προβλήματα και αρνητικά σημεία αλλά έχουμε και αρκετά θετικά στοιχεία. Δεν θα καταστραφούμε το επόμενο διάστημα» τόνισε.

Δίνοντας το στίγμα του για τη φορολογία εισοδήματος είπε: «Σε ό,τι αφορά τη φορολογία στο εισόδημα θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από χαμηλά και μεσαία εισοδήματα σε υψηλά εισοδήματα και περιουσίες -και υπάρχουν εργαλεία για να γίνει αυτό-, αλλά το επόμενο χρονικό διάστημα έχουμε μια δέσμη μέτρων, άμεσα πρέπει να λύσουμε τα θέματα του ΦΠΑ, αμέσως μετά πρέπει να λύσουμε το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση και αυτό είναι μια εκκρεμότητα που πρέπει να λυθεί».

Συμπέρασμα: Δεν θα φορολογηθούν σκληρά τα πραγματικά εισοδήματα, ούτε οι επιχειρήσεις, αλλά οι… νέου τύπου «νεόπλουτοι», αυτοί δηλαδή που είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα από τους ντιπ φτωχούς. Κι αυτό όχι για λόγο συμπόνοιας, απλά γιατί δεν θα τα πάρουμε.

Διαγραφή χρεών προς στο δημόσιο, μόνο για “για λίγες περιπτώσεις ακραίας φτώχειας και προβλημάτων”. Όλοι οι άλλοι κόψτε το λαιμό σας. Ή γίνεται κι εσείς πάμπτωχοι, φοροδιαφύγετε, βγείτε στη μαύρη εργασία να καταρρεύσουν κι άλλο τα ταμεία.

Αυτή είναι η λογική της αριστεράς που θέλει εξαθλιωμένους, εξαρτώμενους από φιλανθρωπία και ανθρώπους στην τσίτα πως να τα φέρουν βόλτα με χαμηλό εισόδημα, να πληρώσουν τους φόρους και να ταΐσουν και τον υπόλοιπο πληθυσμό – παιδιά, ανέργους, συνταξιούχους! Αλλά κατά τα άλλα… σας παρακαλώ… Μη μου την ελίτ τάραττε!!!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη