Κατά των ΒΑΠΕ τάσσονται δήμοι ανά την Κρήτη με το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου να αποφασίζει ομόφωνα εναντίον τους.

Ο δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, άλλαξε τη θέση του σε σχέση με προηγούμενη συνεδρίαση του συμβουλίου και εισηγήθηκε να μην ψηφίσουν υπέρ της δημιουργίας νέων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην περιοχή του δήμου Αγίου Νικολάου.

Επιπρόσθετα, αρνητική ήταν και η στάση δημοτικών συμβούλων οι οποίοι υπερασπίστηκαν τα “θέλω” της τοπικής κοινωνίας που στέκεται ενάντια στα έργα αυτά.

Μάλιστα, στο ΔΣ τοποθετήθηκαν και φορείς σχετικά με το θέμα.

Συγκέντρωση κατά των ανεμογεννητριών

Στο δημαρχείο Σπηλίου του δήμου Αγίου Βασιλείου θα πραγματοποιηθεί σήμερα  στις 20.00 το βράδυ  συγκέντρωση στην οποία προσκαλούνται οι κάτοικοι από όλον τον Αγιο Βασίλη , το Ρέθυμνο , το Αμάρι, και από όπου αλλού θέλουν να συμμετέχουν, προκειμένου να αποφασιστεί η δράση της τοπικής κοινωνίας απέναντι στις ανεμογεννήτριες.

Δε θα αφήσουμε καμιά ανεμογεννήτρια να εγκατασταθεί και το μήνυμα θα σταλεί προς κάθε κατεύθυνση!” – αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι “πρωτεργάτες” της αντίστασης κατά των ανεμογεννητριών.