Το πόπολο στις μεγαλουπόλεις, η ελίτ στη φύση! | Ατζέντα 21

Τ

Όταν ο ΟΗΕ αποφασίζει για αυστηρά μέτρα για την προστασία των δασών και τη βιοποικιλότητα και την αειφόρο ανάπτυξη, φυσικά εννοεί μέτρα για το πόπολο. Η ελίτ, όπως σε όλα και εδώ εξαιρείται!

Η Ελληνικός Χρυσός μπορεί να εξαιρείται αλλά και όποιος έχει χρήμα να αγοράσει ένα ολόκληρο κομμάτι βουνού εκτός σχεδίου, επίσης εξαιρείται. Η πολιτική του Ομπάμα των τελευταίων χρόνων, πιέζει τα μεσαία αστικά νοικοκυριά των προαστίων να επιστρέψουν στις μεγαλουπόλεις, βάζοντας βαριά φορολογία που μόνο οι μεγαλοαστοί μπορούν να αντέξουν.

Η ελίτ δεν αντέχει το θόρυβο, τους ρύπους και την ακτινοβολία των μεγαλουπόλεων και ψάχνεται να την κάνει προς τη φύση. Ειδικά αυτοί που πλούτισαν πουλώντας σε όλους τους άλλους… μόλυνση!

Επιστροφή στη φύση

Ο ιδρυτής του Vimeo, Ζακ Κλάιν και άλλοι Αμερικανοί εκατομμυριούχοι, χτίζουν καλύβες στα δάση. Γιατί; Γιατί δεν αντέχει άλλο τις “νέες τεχνολογίες”, σαν αυτή που τον έκανε εκατομμυριούχο. Πήρε τα βουνά και τα δάση, αγόρασε 2000 στρέμματα με μια καλύβα μέσα, και στη συνέχεια ξεσηκώνει κι άλλους εκατομμυριούχους που πλούτισαν με επιχειρηματικές δραστηριότητες νέων τεχνολογιών να τον μιμηθούν.

Εκκεντρικότητες εκατομμυριούχων; Σε καμία περίπτωση. Όπως και ο Jobs ιδρυτής της apple, που απαγόρευε στα παιδιά του να χρησιμοποιούν όλα αυτά που πουλούσε στους άλλους, έτσι κι αυτοί γνωρίζουν τη ζημιά που κάνει η χρήση των προϊόντων τους. Καθώς επίσης γνωρίζουν τι καλό κάνει η επαφή με τη φύση και την αρμονία της, κι αφού το μπορούν να την την αγοράσουν, γιατί όχι;

Ο σκοπός, λένε, δεν ήταν να κρυφτούν από κάτι, αλλά να περάσουν λίγες ημέρες μέσα στην άγρια φύση και μακριά από το άγχος της δουλειάς, του ανταγωνισμού, της πόλης, αλλά και της τεχνολογίας και του διαδικτύου στο οποίο οφείλουν τα εκατομμύριά τους.

Πρώτος και καλύτερος ο ιδρυτής του Vimeo, Ζακ Κλάιν που διαφημίζει παντού την «επουλωτική» επαφή με τη φύση, μια συνήθεια που απέκτησε το 2010 όταν εντόπισε στη δασική περιοχή του Σάλιβαν Κάουντι, κοντά στη Νέα Υόρκη μια καλύβα σε μια έκταση 200 στρεμμάτων την οποία και αγόρασε.

Μετά κάλεσε τους -επίσης εκατομμυριούχους- φίλους του για ένα Σαββατοκύριακο στη φύση και από εκεί ξεκίνησε η “μόδα”. Κόβοντας κάθε επαφή με τον έξω κόσμο, χτίζουν τις δικές τους καλύβες στα δάση και το απολαμβάνουν.

Ο Κλάιν διαφημίζει την κοινότητα με φωτογραφίες που ανεβάζει στον λογαριασμό Cabin Porn του Instagram, η οποία εκτός από followers, έχει δημιουργήσει και μιμητές.

Η αποψίλωση των δασών εδώ δεν ενοχλεί τον ΟΗΕ, που μάλιστα βρίσκει χορηγούς, όπως την Παγκόσμια Τράπεζα, για να “λύσει” το πρόβλημα στην Αφρική. Πρόβλημα που δεν δημιουργήθηκε από τους ιθαγενείς, αλλά από τις πολυεθνικές.

Κι αυτό, κυρίες και κύριοι, είναι το νέο “δίκαιο” της Ατζέντα 21/2030. Εσύ θα πληρώσεις χρυσά τα ξύλα για το τζάκι. Θα σου απαγορεύεται η πρόσβαση στη φύση, ακόμα και το κόψιμο της ρίγανης. Η ελίτ θα αγοράζει εκτάσεις και θα περνάει όμορφες μέρες, περιμένοντας πότε εσύ δεν θα υπάρχεις άλλο…

Κίνημα Επιβιώνουμε

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη